Как да изберем тапет в детската стая

1При проектирането на детска стая е много важно да изберете екологични и висококачествени материали. Особено внимание трябва да се обърне на тапета, тъй като покрива значителна част от стаята.
Природни тапети - това са тези, които включват целулоза, слюда и растителни компоненти: бамбук, корк, папирус, юта, слама, листа. Те могат да бъдат хартия, тъкани, течности или растения на базата на хартия. За да се гарантира екологичността на материала, запознайте се със състава и поискайте сертификат от продавача за този продукт. Когато избирате тапет за хартия, трябва да сте подготвени за това, че не са достатъчно устойчиви на механични влияния. Но въпреки това те са отлично решение за детска стая. Предвид ниската цена, актуализирането на повредените зони е много по-лесно, отколкото при други видове.

Възможно е вариант на двустепенна декорация. За по-ниските нива, трябва да купуват тапети за стени с ниска цена, например, всички една и съща хартия, а горната част за лепило вече по-привлекателни, скъпи. Границата е камуфлажна с бордюр с весели и живи мотиви. Подобно решение ще ни позволи постоянно да заместваме разваленото дъно, а върхът, където не се достигат малки кучири, се променя само когато е необходимо на всеки няколко години. Това е значително спестяване на време и пари.

Течните тапети също са добър вариант - те са перфектно почистени, могат да бъдат боядисани няколко пъти, с механични повреди, желаната област е просто отново инсталирана. Има специални лакове и восъци, които могат да покрият тези тапети. Те значително удължават живота на материала, като ги правят по-устойчиви на механични влияния и улесняват измиването им дори от силни замърсители.



Избирайки детски тапети за стените, трябва да обърнете внимание на оцветяването. Обикновено прекомерно ярките цветове бързо се губят и стават скучни. Но пастел, естествено създават атмосфера на уют и спокойствие. Ако наистина искате да направите стаята оригинална и светла, тогава можете да комбинирате няколко типа печат. Например, на една от стените поставили историята на една приказка, и всички останали по стените, покрити с тапети с ивици или плътен цвят, подходящи за изображението на цвят. Разбира се, трябва да се вземе предвид и темпераментът на детето, ако той е активен, не стои неподвижен, тогава най-вероятно ще бъде впечатлен от цветовете от червената, оранжевата и прасковата. Ако детето е достатъчно спокойно и упорито, зелените и сини тонове ще бъдат подходящи.

Важно е да се разгледа мнението на детето в дизайна на стаята. Решението не трябва да се налага, за да не предизвиква отрицателни емоции в стаята. Красиво проектираните деца ще стимулират детето да играе и да се учи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изборът на тапети и тяхното залепванеИзборът на тапети и тяхното залепване
Кои тапети да избирате?Кои тапети да избирате?
Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
Правила за поставяне на стени с тапет от бамбукПравила за поставяне на стени с тапет от бамбук
Изберете тапет лепилоИзберете тапет лепило
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
Тапети за основната стая в къщатаТапети за основната стая в къщата
Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
Спалня тапет Кое е по-добре да избирате?Спалня тапет Кое е по-добре да избирате?
Учете заедно как да изберете правилния тапетУчете заедно как да изберете правилния тапет
» » Как да изберем тапет в детската стая
© 2021 BggeHat.com