Миящи тапети за кухнята и техните функции

За да завършите стените на помещенията има много различни материали и покрития, но тапетът остава най-популярният вид. Техният диапазон в съвременните магазини е просто огромен. Купувачът се предлага течен тапет, винил, хартия, нетъкан, измиваем. Последните трябва да бъдат обсъдени по-подробно, тъй като е измиващ тапет за кухнята идват на ум първо на етапа на мислене за ремонт.

Миялни тапети за кухня

Характеристики на миещи се тапети

1. Успешно залепени за всякакви повърхности (гипсокартон, бетон, газобетон, гипс, сглобяеми панели и др.).
2. Не изисквайте специална поддръжка. Можете да се грижите за тях с чиста кърпа или мека четка.
3. При правилна употреба тапетът може да продължи 10-15 години, без да губи свойствата и качествата си.
4. Лесно премахване.

Освен това тапетите за миене се характеризират с повишена устойчивост на влага, което им позволява да се използват успешно в довършителни помещения с високо ниво на влажност. Благодарение на техните функции, тапет е в голямо търсене, когато декориране на кухни. В края на краищата стаята, в която цялото семейство събира ежедневно, от една страна, трябва да предизвиква приятни чувства и да изглажда естетически. От друга страна, за стая, в която се излива вода, газът се включва непрекъснато, се събират най-различни вкусове? Необходим е материал, който или има висока устойчивост на износване, или позволява мокро почистване.

По този начин най-подходящият вариант е да се пере тапети.

Миещите се тапети за кухнята са от няколко типа, които се различават по тяхната основа и степен на водоустойчивост.

Как да се определи степента на водоустойчивост себе си

Всички производители на тапети добавят вмъкване към тях. На него трябва да има знак за вълната, който показва вида на материала.

Миялни тапети за кухня

Една вълна показва устойчивост на влага.
Две вълни че тапетът може да се измие с вода.
Три вълни да се определи възможността за използване на вода с детергенти.
Една вълна с четка говори за устойчивост на механични удари и абразия, за почистване можете да използвате не само миещи се продукти, но и четка.
Три вълни с четка говорят за повишена устойчивост на механично напрежение.

От това следва, че:

Конвенционални тапети

Водоустойчивост само по време на обработката. По време на залепването те могат да бъдат избърсвани с гъба.

Тапети, устойчиви на мокро преработка или устойчиви на влага тапети

С мокра гъба можете да отстраните малка мръсотия от тапета.

Тапети, силно устойчиви на мокро преработка или тапети, които могат да се мият

Възможно използване на детергенти.

Тапети, устойчиви на различни механични влияния 

Възможно е да се използват почистващи препарати и четки. Такива тапети са силно устойчиви на различни механични влияния.

Кои миещи тапети са най-подходящи за кухнята?



Акрилни тапети (пяна тапети)

пяно фолио за кухня

Такъв тапет може да донесе в интериора на кухнята специален комфорт и топлина благодарение на своята кадифе. Тяхната висока плътност е добра при укриване на дефекти и неравномерни стени. Акрил тапет е много подобен на дуплекс, произведен чрез гравюрен печат и състоящ се от два тънки слоя хартия, свързани помежду си. Но основната разлика между акрил тапет и конвенционален дуплекс е, че акрилните полимери, изложени на високи температури на пяна, се нанасят върху основата на пяно фолиото. В резултат на подобна термична обработка се появява релефна релефна повърхност, която е устойчива на механични влияния и влага. В допълнение, прилагането на акрил не е непрекъснат слой, но точки, което позволява на тапета да "диша". Когато се грижите за такъв тапет, трябва да избягвате внимателно пране и чести почистване. В противен случай пяните могат бързо да изчезнат. Ако е възможно, не се занимавайте особено с почистващи препарати и четки. По-добре е да използвате влажна гъба или кърпа.

Тапети винилови

винил тапет за кухнята

Тези тапети са най-гъвкави и устойчиви на износване. Те са устойчиви на изгаряне. Винилните тапети са изработени от тънък слой силна хартия, нетъкан текстил или тъкан. Горният слой е изработен от поливинилхлориден филм. Тя е, която дава на тапета повишена сила. Специална разлика между винила е високата декоративна. Така че е правдоподобно да се имитират различни текстури (текстил, мазилка, камък, кожа, керамика) не е способен на друг завършен материал. Виниловите тапети могат да бъдат както релефни, така и гладки. Те могат да бъдат почистени и измити, без да се страхуват да развалят рисунката и да повредят защитното покритие, колкото е необходимо. Възможно е използването на детергенти и комплексно почистване с абразиви.

Миещите се винилови тапети се разделят на:

1. Винил пенене - има обем текстура, тапети, които могат да се перат за кухнята могат да бъдат боядисани;
2. Плосък винил или компактен винил - има гладка повърхност;
3. Кухненски винил - има особено плътна структура. Най-често срещаните тапети за измиване на кухнята, въпреки че могат да бъдат използвани във всякакви други помещения с висока устойчивост на износване.

Стъклени влакна

тапети за кухня

Те са изработени от фибростъкло прежди, получени от екологични материали: доломит, вар, сода, кварцов пясък. Такива тапети могат да бъдат еднослойни или двупластови (в този случай слоят от фибростъкло обикновено се компресира с хартиен субстрат). С помощта на фибростъкло можете да създадете идеално равна повърхност, да скриете малки недостатъци и пукнатини. Стъклени влакна имат добра пропускливост пара, устойчивост на различни киселини, основи, абразиви, липса на хранителна среда, необходими за растежа на микроорганизми и по хигиеничен. В допълнение, те са водоустойчиви, не предизвикват алергии, лесни за почистване, не се натрупват електростатичен заряд, не бързайте и не нулата, да се носят заглавието на забавители на пламък "облекло" за стените в дясно. Стеклобой може да бъде пребоядисан без увреждане на релефния модел до 10 пъти.

Тапети метализирани

тапети за кухня

Те се състоят от тънък слой от пореста хартия, покрита с алуминиево фолио, слой от боя, който не тече от ток, и горна декоративна пласт с релеф или модел. Много често такива тапети могат да бъдат украсени със злато, сребро или бронз. Специални метални тапети, боядисани ръчно, се използват в декорацията на елитните помещения, като елегантен и много скъп вариант на декорация. За поставяне на метални тапети ще се изисква напълно плоска повърхност и дисперсионно лепило. Основната характеристика на такива тапети е устойчивостта на влага. Те могат да бъдат почистени и измити, без да се страхуват да се развалят или да се повредят. Въпреки това, има минус - това е херметичност на метални тапети. Следователно стаята, чиито стени са поставени, трябва редовно да се вентилира.

Корк тапет с восъчно покритие

Корк тапет с восъчно покритие

Цветната палитра може да варира от охра до кафяви нюанси. Създаването на такъв тапет от кора от дъб на корк им дава право да кандидатстват за екологично чисти довършителни материали. Хипоалергични, имат добра звукова и топлоизолация. С подходяща грижа те могат да поддържат характеристиките си до 20 години. И заради защитното покритие на восъка, такета от корк се използва добре в помещения с висока влажност.

Преди да започнете да избирате тапет за кухнята, струва си да анализирате още няколко точки. Така например, е необходимо да се обърне внимание на характеристиките на ремонтираните помещения: ниво на вентилация, нормално ниво на влажност, отсъствие или наличие на комин. За съжаление, трябва да се отбележи, че защитните водоустойчиви слоеве от миещи се тапети не позволяват не само влага, но и въздух. Следователно, преди да започнете да ремонтирате, като предпочитате този или онзи краен материал, е необходимо да обвържете всички условия и да определите приоритетите.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да лепи винил тапет?Как правилно да лепи винил тапет?
Как да лепене тапет за рисуванеКак да лепене тапет за рисуване
Какво е нетъкан тапет за боядисванеКакво е нетъкан тапет за боядисване
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Изберете тапета правилноИзберете тапета правилно
Уплътняване на стените със собствените си ръцеУплътняване на стените със собствените си ръце
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Изборът на тапети и тяхното залепванеИзборът на тапети и тяхното залепване
Начини за премахване на стари тапетиНачини за премахване на стари тапети
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
» » Миящи тапети за кухнята и техните функции
© 2021 BggeHat.com