Как правилно да лепи винил тапет?

Как правилно да лепи винил тапет Един от най-оптималните за цената и качеството на стенната декорация са виниловите тапети. Днес това е красив, удобен и практичен материал. Те се състоят от два слоя: горният - разпенен поливинилхлорид, а дъното - нетъкан или хартия. Тези тапети са еластични, леко се разтягат, почти не се разкъсват, не се деформират. Благодарение на тези качества виниловите тапети се използват успешно в новите сгради, които през първите няколко години дават неизбежно свиване на основата.

Виниловите тапети са различни. Най-евтините са тънки тапети, но те могат да бъдат залепени само на идеално равна повърхност, тъй като не могат да скрият дефектите и всички неравности на стените. Един от най-издръжливите материали е тапетът "компактен винил". Те са изработени в различни цветове и текстури: под кожата, тъкани, релефни, с всякакви модели.

За кухнята коприненият печат е отличен - устойчив на външни влияния, той е добре измит и не се оцветява в жълто с времето. Предлага се вариант на винил тапет за кухня и под боядисване.

Днес ще обсъдим как правилно да лепим винилови тапети в кухнята. И първо определете с лепило.

Какво лепило за лепило винил тапет?

Съгласно лепило винил тапет изсъхва много бавно, и да се предотврати образуването на мухъл плака изисква специално лепило, в този случай с фунгициди, които предпазват стените от ненужно влага. Можете да използвате това лепило за всички видове винил тапети, като:

- "Indikator", производител на лепило Pufas, страна Германия;
- марка "Kleo", производител Франция;
- лепило "Екстра", Германия;
- или този, който се намира в строителните магазини (обикновено продавачите го препоръчват сами). Важно е само да е за тежки типове (винил, нетъкан тапет).

Тапет за лепило се извършва на четири основни етапа: рязане на ленти, залепване с лепило, залепване на тапети и подрязване на изпъкналите части.

Необходими инструменти за поставяне на стени с тапети

- четки за боядисване. За начало можете да вземете два вида четки с различни ширини: 25 мм. и 100 mm;
- кофа, в която се разпространява лепилото за тапети;
- устройство за разбъркване на лепилото (шпатула, лъжица с дълга дръжка);
- инструменти за рязане на ленти: молив, лента и ножици (те могат да бъдат заменени с стоманен влак или работен нож).

Ако използвате тапет със специален адхезивен състав, тогава нуждата от лепило и аксесоари за него изчезват сами по себе си. Това ще отнеме само пластмасова корито, за да намокрят нарязаните парчета тапет.

Преди да залепите тапета за винил директно върху стената, трябва да сте подготвени!

Как да подготвим стените за поставяне?

Как да лепирам винил тапетСтената трябва да бъде чиста, суха и гладка. На повърхността не трябва да има стоманена армировка, тя може да причини образуването на ръждясали петна, след като тапетът е поставен върху тапета. Също така стената трябва да бъде грундирана. За това може да се използва или специален грунд, или тапетно ​​лепило на водна основа. Преди залепването на стените е необходимо да се ремонтират съществуващите пукнатини и видими дефекти със замазката (прочетете за това в материала как да замазвате стените под тапета). Трябва да се има предвид, че между лепилото и мазилката трябва да премине достатъчно време преди замазката и мазилката да изсъхнат напълно, а също да се получи необходимата плътност. Това е необходимо, за да се гарантира, че няма химическа реакция между лепилото за тапети и пълнежния материал.

Тестове за готовността на стената за поставяне

За да сте сигурни, че повърхността на стената е готова за тапетиране, използва се следното изпитване: необходимо е да се направи стена по стената, не трябва да има никаква креда или чужди частици върху нея. Можете също така да поставите парче филм от всякакъв размер на стената, да го поставите с лепенка от всички страни. Ако филмът не образува конденз след 24 часа, повърхността е напълно готова за залепване.



В подготвителния етап също трябва да премахнете горните панели на изходите, превключвателите и цокъла.

Как да поставите винилови тапети в кухнята?

Как да поставите винил тапетНяма специални трудности при залепването на винил тапети, просто трябва да вземете предвид някои от нюансите в тази работа. На първо място се измерва височината на стената, а ролката от тапети се нарязва на ивици с необходимия размер плюс десет сантиметра. Съществуващият модел на тапета първо се комбинира един с друг. Направете това преди да отрежете ролката. Ето защо тапет с големи рисунки, които трябва да купите с необходимата граница за комбиниране на чертежите.

нарязани ленти трябва да бъдат разпределени върху гладка хоризонтална повърхност нагоре погрешно страна, по този начин измества всеки около 15 см. На препоръките на производителя трябва да бъдат предварително разредена с тапет лепило за този вид тапет.

След тези процедури, трябва внимателно да проучите инструкциите, в които са написани съвети за правилното залепване на винил тапет.

Има три подвида тапети: етикета на един вид лепило се прилага само върху тапет, а другата залепване, разпространението лепило за тапет и стената, а третият включва лепило само на стената. В последния случай не е необходимо да се нарязват тапетите на ленти, те са залепени директно от ролката и те са отрязани вече на стената. Лепилото трябва да се нанася внимателно върху дебелия слой и така да няма незалепени зони.

Как да поставите винил тапет, за да го направи красива и високо качество? Най-добре е да лепете тапети с асистент. Едната е разположена под тавана отгоре, а другата се обслужва от лента от тапети отдолу. Препоръчва се залепване от прозореца към вратата. Първо, с помощта на ниво, трябва да определите плоска вертикална, това ще бъде началната точка за започване на работа. За да залепите винил тапет трябва да задник, плътно монтиране помежду си. За да се разпространят на стената, те могат да бъдат използвани с твърда четка или тапет шпатула, с гумени ролки, за да се търкалят ставите. Тъй като влажните тапети стават по-трайни от сухи, за да се избегне деформация на лицевия слой, не се препоръчва те да се стягат или да се търкат с голямо налягане. Освен това, ако те са прекалено опънати по време на процеса на залепване, след изсушаване могат да се образуват пукнатини между тях.

Как правилно да лепете винилови тапети в ъглите и зад батериите

В ъглите на лентата от тапети са залепени на стената, така че тапетът ще отиде малко на съседната стена (само на няколко сантиметра). Тапетът трябва внимателно да се заглажда на повърхността. Друга лента е залепена към стената, като се започне с ъгъл, според определена вертикална линия. Горният ръб, когато тапетът е поставен не под тавана, се определя от елемент, приложен преди това към стената. Това е накратко и в нашата статия можете да намерите повече как да поставите тапети в ъглите.

При залепване на стените на радиаторите е необходимо да ги лепило не повече от 10 или малко повече от тях. С помощта на ролка трябва да натиснете част от тапета зад батерията отгоре към стената и да я задържите надолу.

Как да отрежете ръбовете?

Нарежете долния ръб на пода (на няколко сантиметра под горното ниво на основата), а горната част под тавана за винил тапет може да бъде както веднага след залепването, така и след изсъхване. Но вторият вариант е за предпочитане. За да направите това най-лесно с помощта на шпатула (по-безопасна версия в сравнение с владетеля) като ръководство за остър нож.

Ако няма начин да премахнете цокъла, тогава долните краища на тапета трябва да се сгънат под дъното на рамката с 1 см и да се изгладят със шпатула.

Това е всичко. Нищо сложно! Надяваме се, че благодарение на тази инструкция ще можете да поставите винилови тапети с минимални разходи за труд.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Винил тапети за кухняВинил тапети за кухня
Миящи тапети за кухнята и техните функцииМиящи тапети за кухнята и техните функции
Какво е нетъкан тапет за боядисванеКакво е нетъкан тапет за боядисване
Изборът на тапети и тяхното залепванеИзборът на тапети и тяхното залепване
Немски rasch тапетНемски rasch тапет
Как да изберем най-добрия тапет от винилКак да изберем най-добрия тапет от винил
Дизайн на стени с тапети zambaitiДизайн на стени с тапети zambaiti
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Как да избера най-подходящия тапет за апартамент?Как да избера най-подходящия тапет за апартамент?
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
» » Как правилно да лепи винил тапет?
© 2021 BggeHat.com