Винил тапети за кухня

Винил тапети за кухняДните на обикновените хартиени тапети отдавна са изоставени и е дошъл истински винилов рай да ги замени. Любимите на дизайнерите, този тип тапети през последните години се превърна в най-подходящата и популярна, заемат водеща позиция сред лидерите в продажбите.

И не е изненадващо! Винил тапет - това е стена с висока плътност покритие, изработен от плътна тъкан или хартия база и увеличен горен слой от PVC филм, който не само тях дава по-голяма сила, но също така и да се предотврати появата и развитието на мухъл и плесен по стените (между другото, да се определи доброкачествена Do пред вас на стоките, достатъчно точно, за да компресирате разширената ролката: ако тази манипулация не набръчква лесно, и да се върне към първоначалната си форма). За разлика от конвенционалните тапети, които, като правило, не може да издържи на високото ниво на влажност в помещението и много бързо губят своята външност, винилови тапети за кухнята - по-устойчиви на мазнини, мръсотия, както и огън и влага.

Освен това, много покрития не само не се страхуват от влага, но и не са чувствителни към детергентите. Нивото на излагане на вода се отбелязва върху опаковката под формата на една, две или три вълни. Ако заедно с тях има и картина на четка - това означава, че можете да премахнете мръсотията от тапета дори и с помощта на домакински химикали. Виниловите тапети за кухнята напълно прикриват дефекти в стените, не са податливи на механични повреди като драскотини, износвания и износвания, са устойчиви на слънчева светлина и са издръжливи. Също така те лесно се слепват и отстраняват от стените, а когато се изсушат, те не променят първоначалния си размер.

По този начин виниловите тапети са идеално решение за поставяне на кухнята (научете как правилно да залепвате виниловите тапети).

Видове тапети от винил

Историята на виниловите тапети произхожда от далечната 1947 г. - годината, в която те са били въведени за първи път в Съединените щати. Независимо от това, тяхното масово завладяване на вътрешния пазар се случва много по-късно (само в края на 70-те), но много успешно. Руските потребители бързо оцениха не само вида на тапетите и многобройните им предимства пред традиционните тапети.

Винил тапети за кухняТъй като високите технологии скочи напред и днес, много производители са започнали да произвеждат широка гама от винил, сред които особено място се заема от CD, винил, коприна-ситопечат, от твърди винилови тапети, кухня винил, винилови тапети за боядисване, и въз основа на разпенен винил. В повечето случаи обикновено лице в разнообразие от стоки, представени в магазин, лесно може да се обърка. Ето защо е много важно да изберете какво е точно за вас и вашия апартамент. И за това трябва да се запознаете с моделната серия.

Компактен винил

Така че, CD-винилови тапети са с гореща щампа, която имитира камък, мазилка стандарт, текстил и други тежки материали за създаване на оригинални декоративни ефекти, както и визуално изглаждащи всички "грапавостта" на стените. Той е здрав, издръжлив и ниски разходи за поддръжка операция материали, които могат спокойно да се измие, четка, надраскване, без страх за целостта на покритието. Ето защо този вариант е най-оптималният при създаването на стилен и хармоничен декор на кухни.

Разбира се, това не е евтино, но е крайно време да свикнем с факта, че високото качество има съответна цена.

сериграфия

Друг тип CD е ситопечат винил - ламиниран тапети хартиен носител с винил външен слой разпръсната него коприна или изкуствени влакна, така че те да придобият сложна структура и необичайно облекчение. В допълнение, друг основен връх на такива тапети може да се нарече копринен, перлен блясък и цвят трансфузия.

Винил тапети за кухняЗа да купите винил тапет с добавяне на копринени нишки може да бъде за луксозен хол, коридор или зала. И поради характеристиките на еластичност, устойчивост на износване и светлина, тапети често покриват стени в бани, тоалетни и други помещения, където използването на други видове тапети е невъзможно поради постоянната влажност.

Твърд винил

Има и твърди винил тапети. В този случай винилът се подлага на топлинна обработка, при която отрицателните вещества се изваждат от материала. Очевидно такива тапети са безопасни за околната среда и не причиняват алергии. Друго важно предимство пред другите винилови тапети е високата степен на пропускливост на въздуха, благодарение на използването на 3-слойна хартиена основа. Те не изгарят, имат висока устойчивост на влага и сила и лесно могат да имитират почти всяка повърхност от кожата до акварела.
Независимо от това, този тип винилови тапети изискват идеално равна повърхност на стените, в противен случай съединението ще бъде ясно видимо. Освен това, в процеса на поставяне, след обработката на хартията с лепило те могат да се простират и да се простират, което ще усложни малко вашата задача.



Кухня винил

Не е най-малко роля в "семейството" на винилите се играе и плътна, това е също и кухня винил - superwashing тапет, предназначени специално за бани и кухни. Благодарение на гумиран винил и лъскава повърхност, те имат високи свойства на отблъскване на мръсотия и устойчивост на влага, което им дава ясни предимства пред други "приятели". Тези тапети са достойна алтернатива на керамичните плочки и могат дори да покрият повърхността над умивалниците, баните и кухненските плотове.

Винил тапети за кухняВ същото време подобна винилова хартия за стени за кухни има кратък живот и също така изглежда малко груба поради дебелината им. Не особено атрактивни и тематични мотиви с гастрономически рисунки.

Винил тапет за рисуване

Изключително "тапет" решение за всички любители на честите промени в околната среда ще бъде винил тапет за боядисване, който може да бъде пребоядисан многократно във всякакъв цвят. Тя може да бъде бяла или напълно готова за използване цветни ролки. Поради различните методи на оцветяване е възможно да се постигне много оригинална декорация на стените. Например, боята може да бъде нанесена отвътре, а не от лицето на нетъкания слой. В този случай материалът ще проникне и ще създаде уникален фон, докато релефните винилови области остават недокоснати. Такава техника ще симулира декорация на стени с многоцветни цименти в техниката "sgraffito".

Друг известен метод е силно разредени боята, на първо място, е необходимо да се постави на предната страна, а след това внимателно го избършете с мека кърпа, така че на фона беше светъл, и облекчение в същото време, придобито по-светъл тон.

Както и да е, картината на винил тапет, всъщност, не се различава от картината на обикновените стени. Единственото нещо, което трябва да запомните, е, че след като тапетът е бил залепен, е необходимо да се остави да изсъхне в продължение на няколко дни. След това се уверете, че всички стави не се отдалечават и са напълно сплескани. Всичко готово? След това можете да се държите смело с валяк.

Пяна винил

Винил тапети за кухняДонякъде отделно от предишните видове винилови тапети са тапети от пенополизиран винил, което е вид структурен винил. Този винил има груба повърхност, мека е на допир, така че е хубаво да се докосне.

Ролките се произвеждат чрез нанасяне върху нетъкана или хартиена основа на винилната маса с нейното последващо топлинно обработване, по време на което се пени, придобивайки характерна текстура. Благодарение на това те напълно прикриват различни дефекти и неравности на повърхността на стената, а също така не "набъбват" и не се простират.

Трябва обаче да се отбележи, че такива тапети имат редица недостатъци, значително по-големи от броя на предимствата. Ниското ниво на якост и устойчивост на влага, както и лоша вентилация, не им позволяват да ги наречем успешно решение за довършване на кухнята.

По този начин, винил тапети за кухнята може да направи доста сериозна конкуренция за всякакъв друг вид тапет.

Разказахме ви за всякакви видове винилни тапети. И какъв тапет да изберете за кухнята, зависи от вас!


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инструкция за залепване за тези, които са решили да купуват тапети на нетъкан основаИнструкция за залепване за тези, които са решили да купуват тапети на нетъкан основа
Миящи тапети за кухнята и техните функцииМиящи тапети за кухнята и техните функции
Как правилно да лепи винил тапет?Как правилно да лепи винил тапет?
Изборът на тапети и тяхното залепванеИзборът на тапети и тяхното залепване
Немски rasch тапетНемски rasch тапет
Кои тапети да избирате?Кои тапети да избирате?
Как да изберем най-добрия тапет от винилКак да изберем най-добрия тапет от винил
Дизайн на стени с тапети zambaitiДизайн на стени с тапети zambaiti
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
» » Винил тапети за кухня
© 2021 BggeHat.com