Кои тапети да изберете за вашите кухненски съвети и трикове

Избирайки за кухнята тапет, трябва да обърне внимание на тяхното качество, а след това на оцветяване. В крайна сметка в тази стая винаги готвят нещо. И, съответно, миризмата, влагата, дима, образуват отрицателна среда, която диктува нейните правила. А тапетът, затъмнен от дим, няма да изглежда най-добре.

Как да изберем тапет за кухнята и какви качества трябва да бъдат надарени с нея?

* Материалът, от който се произвежда тапетът, трябва да се измие добре и да се почисти. На опаковката на тапети поставете икона под формата на три вълнообразни линии и четки.
* Не маловажно е стойността - огнеустойчивост. Опаковката трябва да изготви пламък.
* Кухненският тапет изисква сила на механични влияния.
* Тапетите в кухнята трябва да бъдат устойчиви на миризми и дим.

Всички тези изисквания може да направи тапети, които са направени от хартия със специална импрегнация и винил тапет.



Винилът е материал, получен чрез изкуствени средства. Той е надарен с дълготрайност и висока якост. Наред с други неща, винилови тапети ще предпазват стените от влага. Когато купувате винилова обвивка, обърнете внимание на дебелината на материала и плътността. По тези параметри просто определяйте качеството, което може да се провери чрез докосване (в противен случай, нито като). Ако тапетът е нестандартен, повърхността ще бъде като гъба, ще се счупи. Качествен винил може да не се страхува да се разтри с четка, измиване, надраскване.

Добрата винилова обвивка може да бъде залепена за всяка стена, която крие повърхностните дефекти. Виниловите тапети са снабдени с добра издръжливост. В допълнение, те се произвеждат от различни чертежи, цветове и текстури. Под винил тапет, трябва да направите хартия или руно. Трябва да кажа, че работата с такива тапети ще бъде лесна и приятна. В края на краищата, винил лист не се рушат, не набъбвайте, не разкъсвайте, не седни.

По-икономичен вариант е хартиеният тапет, който, когато се произвежда, се импрегнира с определени смеси, като по този начин се получава устойчивост на влага. Те също се измиват с влажна кърпа. Животът на хартиените тапети обаче е 3-4 години, което е много по-малко от времето за работа с винилни тапети. В допълнение, хартия тапет може да изгори от слънчева светлина.

За кухнята дори да се комбинира тапет, когато върху хартията се нанася слой винил. Това покритие по този начин създава гладка повърхност. Въпреки това, те са залепени за качествени стени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Миящи тапети за кухнята и техните функцииМиящи тапети за кухнята и техните функции
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Течен тапет в кухнятаТечен тапет в кухнята
Изборът на тапети и тяхното залепванеИзборът на тапети и тяхното залепване
Кои тапети да избирате?Кои тапети да избирате?
Начини за премахване на стари тапетиНачини за премахване на стари тапети
Изберете тапет лепилоИзберете тапет лепило
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
» » Кои тапети да изберете за вашите кухненски съвети и трикове
© 2021 BggeHat.com