Как да лепене тапети на тавана

Разбира се, тапети лепило към тавана, не е много на мода, но кой казва, че всеки трябва да бъде спряно или окачени тавани в кухнята? Ако обичайните варовици не са подходящи, защо да не украсявате кухнята си с тапети на тавана? Да, и предишните модни тенденции са не - не, да се върнем.

Как да лепене тапети на тавана

За кухнята, по принцип е възможно да се избере всеки тапет на тавана - хартия, винил, нетъкани, от стъклени влакна или нетъкан тапети за боядисване. Основното нещо, че те са в хармония с цялостната украса кухнята, изпъква texturally или "скандират в унисон" с интериора на кухнята.

Внимание! Избрани тапети трябва да бъдат специално за тавана. Чуждестранните производители не произвеждат такива! Те имат за таван тапет предназначени само за боядисване. Ето защо, ако сте избрали хартия тапет, след това ги търсите от един руски производител! Специалните тапети за тавана са само бели, но се различават по различна текстура.

Вътрешните flizelinovye тапети по-лоши от чуждестранните, но са по-евтини. За сравнение: нашият тапет ще трае максимум 5 години, има склонност да абсорбира сажди и дим, те не могат да бъдат боядисани, чуждестранните нетъкани тапети могат да бъдат боядисани, експлоатационният живот достига 15 години.

Подгответе тавана за тапетиране

Първо трябва да се погрижите за необходимите инструменти и устройства за поставяне. Какво е необходимо? За да поставите тапета на тавана, трябва да стигнете до него. Следователно, без стълба, кози с дълги дъски или удобни гори е очевидно недостатъчно. И, разбира се, се нуждаем от тапет, тапетна паста, две платна (една гума - те разпространяват залепения лист тапети и стави, а другият за нанасяне на лепило (може да бъде заменен с широка четка)).

Как да лепене тапети на тавана

Не забравяйте да премахнете изходите на тавана и да изключите стаята от електричество.

Подобно на стените таванът трябва да се приготви преди залепването. Ако е твърде неравномерно, то ще изисква гипскартон за изравняване (между другото, това е много по-лесно да лепене тапет върху него). Ако ще залепите тапета обратно на гърба, тогава таванът трябва да бъде предварително измазан, в противен случай тапетът върху ставите ще бъде отстранен.

За да може тапетът да лежи плосък на тавана, той се грундира с акрилен грунд. Това е особено важно, ако сте избрали лек тапет за тавана. Акрилният грунд ще премахне появата на жълтеникави петна.

Ако тапетът вече е бил поставен на тавана, те трябва да бъдат премахнати. Как да го направя, казахме в статията - как да премахнете старите тапети от стените. Процесът не е различен.

Ако таванът е боядисан с емайлирана боя и това вдъхновява надеждността, то просто го измийте добре със сапунена вода, изсушете и напуснете.

Лаймът от тавана може да бъде свален с четка, потопена в гореща вода. Разумно преминете през тавана, изчакайте половин час, след което измийте вар от тавана. Тази опция е подходяща, ако слоят от вар е тънък. Ако е дебел, след това го извадете със скрепер. Водата в този случай не се изисква.

Какво ще стане, ако таванът вече е бил положен гипсокартон, и искате да лепене тапет на тавана? В този случай лепийте всички стави със специална марля, след което ги залепете. Всички шапки от колчета трябва да бъдат вдлъбнати дълбоко 1 мм. Те трябва да рисуват с маслена боя и zashpatlevat. Когато шпаклото изсъхне - полирайте мястото на приложението му с шмиргел.

Как правилно да лепене тапети на тавана



Лепило тапет на тавана е много трудно сам. Поради това е по-добре да се обадите на партньор.

Не всички видове тапети залепени на стандартната схема - първо лепило се нанася върху лист тапет, с който искате да оставите на не повече от 10 минути, за да ги накиснете, а след това намазва с таван лепило. Например, нетъкан тапет или тапет Нетъкан тапет за боядисване не са предварително смазват с лепило и залепени да изсъхне на тавана.

Внимание! За тапета не е разкъсано, лепило импрегнира не повече от 10 минути!

За дори залепване правете маркировки на тавана. Тапетите са залепени от прозореца към противоположната стена = успоредна на светлинните лъчи.

Маркировка на тавана: върху надлъжната страна на тавана (където прозорецът) измерва широчината на ролката, минус 3 см. Поставете маркер в молива. От другата страна направете същото и поставете марката отново. След това вземете цветния кабел и го свържете с две маркировки. Направете това на разстояние от 50 см от стената.

Как да лепене тапети на тавана

Колкото по-тежък е тапетът за тавана, толкова по-дебел е лепилото. За всеки тип тапети има специални лепила. За да го използвате, използвайте инструкциите на опаковката.

Измерете дължината на тавана и отрежете ролките от тапети с дебелина 10 см, т.е. така че тапетите да могат да стигнат до стените от двете страни. Това е да се гарантира, че тапетът по време на залепването не е кратък. И така, излишъкът лесно се отрязва.

Сега започнете да залепите първата плат, фокусирайки се върху маркировката. Не забравяйте да преместите ролката за тапети, като се движите от центъра към краищата. Следващият тапет е залепен един до друг и т.н.

Как да поставите тапети на тавана

Ако таванът не е равен, тогава част от ръба на тапета може да отиде до стената. Не се притеснявайте. Тогава можете да отрежете всички ненужни такива без затруднения или да ги скриете с бордюра.

Лепене на тапета на тавана розетка точно по същия начин, както ние описахме в стената в статията - как да лепене тапет в ъглите.

Как да лепене тапети на тавана

Не забравяйте да премахнете излишното лепило от фуги и тапети с влажна кърпа. За да направите шев шев по-малко забележими, ходи по него с калер валяк.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепене тапет за рисуванеКак да лепене тапет за рисуване
Какво е нетъкан тапет за боядисванеКакво е нетъкан тапет за боядисване
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Течен тапет в кухнятаТечен тапет в кухнята
Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
Учете заедно как да изберете правилния тапетУчете заедно как да изберете правилния тапет
Тапети за спалнятаТапети за спалнята
Лепене на тапета правилноЛепене на тапета правилно
» » Как да лепене тапети на тавана
© 2021 BggeHat.com