Лепене на тапети

Лепене на тапетиОт времето на съветските времена стандартната ширина на тапетите е 53 см. В ерата на модерната индустрия за строителни материали се произвеждат тапети с различни размери. Така че в много страни има предпочитания в стандарта за тапети. Например германците и италианците произвеждат размери 70 и 106 см. Белгийските производители на строителни материали предпочитат широчината на тапетите от 90, 100 и 140 см. Френските компании произвеждат тапети с ширина 70 и 90 см.

Човек може да разграничи предимствата на широкия тапет: това, разбира се, е фактът, че с прилепването на тези тапети броят на ставите е по-малък и скоростта на работа е много по-голяма. Освен това те са много по-икономични от стандартните тапети, тъй като покриват по-голямата част от стената, което означава, че се използват по-малко рула.

Но, както и всичко останало, широкият тапет има обърната страна, например: тези тапети могат да бъдат залепени само на една плоска стена, тъй като на не стесната стена те трудно се съединяват. По същия начин, когато залепване тапети не може да бъде достатъчно само няколко сантиметра, а след това трябва да си купите цяла ролка, което е огромно минус. Е, последният недостатък на широкия тапет - е, че е трудно да лепи един човек, имате нужда от помощник, защото вие сами не можете да вдигнете такова голямо парче тапет и да го поставите на стената. Така че, като сте проучили всички плюсове и минуси при закупуването на широк тапет, изберете най-оптималната опция за вас.



Как да лепи широк тапет? По принцип методът за поставяне на стандартни тапети от широки тапети не се различава. При закупуване на материали, не забравяйте да прочетете инструкциите, лепилото трябва да бъде специален, в зависимост от вида тапет. Обикновено, когато работите с широки тапети, лепилото се полага директно върху стената, но най-добре е да проучите инструкциите за употреба.

За да избегнете забележими фуги при работа с широки тапети, ги залепете от прозореца. Също така е необходимо да държите шаблони и рисунки, когато закачите тапета. В това отношение може да се наложи да използвате допълнителна ролка, но повярвайте ми, резултатът си заслужава - след като приключите работата, тапетите ще изглеждат като цяло платно. Широките тапети, както и стандартните, трябва да лепирате от горе до долу, а не обратно. В случай, че има някаква грапавост и грапавост, просто трябва да направите малка рязане с ръба на тапета, след което да припокриете тези ръбове на стената.

Е, когато трябва да изградите добре на вашия сайт - посетете сайта vodouslugi.ru. Само там ще изградите качествено кладенец с чиста вода в най-кратки срокове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Закупуване на фото тапети в специализиран магазинЗакупуване на фото тапети в специализиран магазин
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Уплътняване на стените със собствените си ръцеУплътняване на стените със собствените си ръце
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Немски rasch тапетНемски rasch тапет
Кои тапети да избирате?Кои тапети да избирате?
Уникалност на 3d тапетиУникалност на 3d тапети
Тапети за основната стая в къщатаТапети за основната стая в къщата
Закупуване на тапети за стени, какво трябва да знаетеЗакупуване на тапети за стени, какво трябва да знаете
Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
» » Лепене на тапети
© 2021 BggeHat.com