Предимства и използване на течни тапети

течен тапетНе толкова отдавна нови материали за довършителни работи се появиха на пазара на строителната индустрия в страната, т.нар. Течни тапети. Някои майстори вярват, че те са един вид декоративна мазилка, въпреки че не използват гипс или цимент.

Тук основната съставка е тапетна паста, разтворена във вода. И основата на тапета са растителни или текстилни влакна, с добавяне на декоративни елементи. Тук https://bioplast.ua/instruktsiya-po-rabote-s-oboyami.html има инструкции за работа с течен тапет.

Методът на нанасяне на тапети върху повърхността е подобен на прилагането на разтвор за гипс с мистрия или шпатула, което е удобно за майстора. Съставът не съдържа никакви вредни примеси, за да можете да я приложите директно с ръцете си. След това съединението се залепва към подготвената подготвена повърхност и внимателно се заглажда.

За да се защитят тапетите от появата на мухъл, те добавят специални антибактериални вещества. Това всъщност е всичко, което трябва да знаете за състава и начина на нанасяне на течни тапети.

Защо новите материали заменят традиционните тапети?

На първо място, типът залепени тапети отговаря на скъпи качествени материали. Повърхността, създадена с помощта им, няма фуги и служи като добра изолационна среда. Така че каменната стена изглежда топла и уютна във всяка стая.



На второ място, с помощта им можете да изобразите на стените и таваните на всякакви модели и рисунки, така че те са толкова обичани от дизайнерите.

На трето място, тъй като основата на тапета е влакната от растителни материали, те не представляват никаква екологична опасност за хората. И дори напротив, позволете на стените да "дишат" през себе си.

Течните тапети се използват добре в зоните за спане, тъй като служат като добра изолация срещу шум.

Грижа и поддържане на външния вид

По принцип течният тапет е много лесен за поддръжка и ремонт. Ако дефектът се установи по някаква част от повърхността, той може лесно да бъде фиксиран. За да направите това, трябва само да навлажнете необходимата повърхност и внимателно да я извадите със шпатула. И на негово място да поставите ново парче течна композиция.

Между другото, ако останките от неизползван материал се изсушават във въздуха и след това се събират в опаковка, това ще бъде полезно за по-нататъшна употреба. Някои собственици на помещенията, за да запазят постоянно залепена повърхност, го покриват с акрилен безцветен лак, което придава на тапета способност за отблъскване на влага.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Течен тапет за свойствата и качеството на таванаТечен тапет за свойствата и качеството на тавана
Течен тапетТечен тапет
Течен тапет в кухнятаТечен тапет в кухнята
Кои тапети да избирате?Кои тапети да избирате?
Изберете довършителни материали за стените сиИзберете довършителни материали за стените си
Тапетиране на собствените си ръцеТапетиране на собствените си ръце
Начини за премахване на стари тапетиНачини за премахване на стари тапети
Разполага с подготовката на стени за течни тапетиРазполага с подготовката на стени за течни тапети
Течен тапет ред на монтаж работаТечен тапет ред на монтаж работа
Какво е течен тапетКакво е течен тапет
» » Предимства и използване на течни тапети
© 2021 BggeHat.com