Течен тапет ред на монтаж работа

Течен тапетСтроителните технологии в областта на декоративната работа позволяват използването на течни тапети за декоративно покритие на стени и тавани. Те съчетават най-добрите качества на тапетите ролки, бои и мазилки покрития.

На първия етап трябва да подготвите стените, за да ги покриете с течен тапет - отстранете ноктите, залепете повърхността. След това стените се грундират с акрилна боя бяла, с друг цвят на много леки нюанси или безцветна почва. Грундирането се извършва на две стъпки - един слой се полага вертикално, изсъхва до 4 часа, друг слой се прилага хоризонтално.

Следващата стъпка е да се подготви сместа, тъй като течният тапет се произвежда в суха форма. Пакетът прах се разрежда с вода при стайна температура в съотношенията, посочени в инструкциите. Всяка от частите се приготвя отделно и след разбъркване се оставя за известно време - от пет до дванадесет часа, докато материалът се узрее и стане хомогенен и пластмасов. Можете да го съхранявате няколко дни.

Следва процесът на нанасяне на готовата смес върху повърхността на стените. Технологията му е много проста и достъпна за всеки, който няма умения в строителството. Материалът се набира ръчно и се разпределя върху стена, подготвена за монтаж, след това се изравнява с пластмасова (не веднъж в метална) правоъгълна шпатула с дебелина 1-2 мм. Но това не е аксиома, така че дебелината може да бъде много по-голяма в зависимост от желания резултат, но все пак не повече от 10 мм. Когато масата се сгъсти, тя може леко да се разреди с вода, добавя се към състава на малки порции и се разбърква добре.



Необходимо е да се опитаме да преработим всяка от стените в една стъпка, без да прекъсваме работата, като в този случай ще се появи много гладка и равномерна повърхност без шевове и остри, забележими преходи. При достигане на крайната готовност на всяка стена, основата му е равна отново със шпатула, напоена с вода. Това премахва неравномерността и незначителните дефекти. Ако не сте използвали цялата подготвена смес, тя може да бъде изсушена и съхранявана толкова дълго, колкото е необходимо, докато не се наложи козметичен ремонт на съществуващото покритие.

След два или три дни течният тапет ще изсъхне напълно и ще бъде готов за живеене. Само преди да са покрити с пропусклив за лакиране лак, позволявайки на стените да дишат. При изсъхване на слоя тапет, отворените прозорци не са забранени, напротив, чекмеджето е много добре дошло, което фундаментално различава течните тапети от обикновените.

Очевидно е, че течните тапети са идеални за нови сгради, защото когато свиването не се пропука. Те изсъхват неравномерно, така че присъствието на тъмни петна не трябва да ви плаши - те ще изчезнат веднага след като покритието изсъхне добре.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Течен тапетТечен тапет
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Течен тапет в кухнятаТечен тапет в кухнята
Как да тапет тапетКак да тапет тапет
Разполага с подготовката на стени за течни тапетиРазполага с подготовката на стени за течни тапети
Какво е течен тапетКакво е течен тапет
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Течни тапети нови технологии за декорацияТечни тапети нови технологии за декорация
Как да избера точния цвят на тапетаКак да избера точния цвят на тапета
Колко бързо да премахнете тапета от стенитеКолко бързо да премахнете тапета от стените
» » Течен тапет ред на монтаж работа
© 2021 BggeHat.com