Течен тапет за свойствата и качеството на тавана



6. 
7. 
8. 
9. 
10. 
11. 
До днес строителите разполагат с огромен избор от материали за декорация и украса на тавани. Особено внимание трябва да се обърне на новостите, които се разбиха в този сегмент на пазара, а именно течни тапети. В днешната статия ще говорим за характеристиките на този материал и приложението му до тавана. 
завършване на тавана с течни тапети

Течен тапет за тавана - достойнство 

Нека веднага да опишем предимствата на този тип покритие:
  • мокри тапети за тавана не изглеждат като други довършителни материали;
  • тапетът е екологичен. В процеса на сушене и работа, те не отделят в атмосферата вредни вещества;
  • материалът има антистатични свойства, не привлича прах;
  • мокрите тапети на тавана са отличен шумоизолатор;
  • Порестата структура позволява на покритието да "диша", т.е. да извършва пара без затруднение;
  • повърхността е лесна за почистване. 

Видове течни тапети на тавана

На пръв поглед може да изглежда, че има огромен брой видове течни тапети, но всъщност само три категории от това покритие са изброени:
  • коприна;
  • целулоза;
  • целулоза и коприна.
мокри тапети за таван

Течен тапет от коприна 

Това покритие се състои изцяло от копринени влакна. Поради това материалът е много устойчив на ултравиолетова радиация. Неговите декоративни качества предизвикват само възхищение. Таванът на течните тапети запазва своя оригинален външен вид в продължение на много години, тъй като повърхността не променя цвета си. Основният недостатък на това покритие е неговата висока цена. 

Течен тапет целулоза 

В такива продукти пълнителят е целулозно влакно. Благодарение на това, тапетът има най-кратката издръжливост сред другите типове. Освен това бързо изгарят. Декоративните свойства на покритието не са прекалено високи, затова се препоръчва да ги лепете в коридора или банята. Предимството на материала е неговата ниска цена. 
тавана на течни тапети

Целулозна коприна тапет 

Този тип течни тапети е компромисен вариант. Състои се от смес от целулозни и копринени влакна. Тапетът има устойчивост към ултравиолетовите лъчи, така че те не губят цвета си толкова бързо, колкото целулозата. Тавани, проектирани с помощта на този материал, изглеждат страхотно в детските стаи и спални. 
За да приложите течни тапети, трябва да имате следните инструменти:
  • праймер;
  • шпатула;
  • ролки;
  • твърда четка;
  • бормашина със специална дюза за миксер.

Покрива таваните с течни тапети 

Преди да опишем технологичните характеристики, нека да сравним характеристиките на класически и течни тапети. 
Конвенционалните тапети за тавана имат напълно разбираемо приложение. Но в същото време е необходимо внимателно да маркирате ролките, да се присъедините към съседните ленти и внимателно да изрежете материала. 
течни тапети за тавана на достойнството
Течните тапети за тавана се прилагат още по-лесно и те са лишени от горепосочените недостатъци. За поставянето на такъв тапет не е необходимо да имате определени умения или да имате предишен опит в тази работа. Завършването на тавана с течни тапети маскира незначителни грапавини на основната повърхност, но като всяко покритие за покритие това изисква определена работа по подготовката на основната повърхност. 
Технологията за нанасяне на течни тапети се състои от три етапа:
  • обучение;
  • възпроизвеждане на тапети;
  • нанасяне върху повърхността.

Подготвителен етап 

На първо място премахнете старата повърхност на тавана. Инструментите, необходими за работа, зависят от вида на покритието. Така че, за да премахнете старата маслена боя или емайла, ще е необходимо специално измиване. Водо-емулсионното или акриловото покритие не трябва да се отстранява напълно. Достатъчно е просто да изчеткате свободните места с четка или шпатула. 
течен тапет за тавана
Всички големи пукнатини трябва да бъдат измазани. Само след това се разрешава да се приложи течен грунд. Той е проектиран да осигурява висока адхезия, т.е. прилепването на тапетите към тавана. В този подготвителен етап може да се счита за завършен. 
Ако таванът има големи неравности, тогава в този случай е необходимо да се изравнява повърхността с гипсокартон. Тази опция ще струва много по-малко от изравняването на тавана с дебел слой мазилка. 

Отглеждане на тапети 

Течен тапет за тавана, продаван в строителни магазини, се предлага в няколко варианта:
  • готов за употреба. Тези тапети се доставят в пластмасови контейнери. Консистенцията на материала е подобна на пастата;
  • сух тапет. Това е свободна смес, която трябва да се смеси с вода. Такива тапети често вече имат бои и пълнители за текстура;
мокри тапети на тавана със собствените си ръце
  • сух тапет за самостоятелно готвене. От предишния тип са различни, тъй като вие сами трябва да добавите минерални багрила и добавки за текстура към сместа. 
  • Сух течен тапет 

    Как правилно да се разтварят тези тапети? Изсипете достатъчно количество вода в контейнера. След това изсипете суха смес. Пропорциите трябва да се спазват от тези, посочени в инструкциите за тапета. След това внимателно смесете получения разтвор. След това контейнерът е оставен сам за 12 часа. Това е необходимо за подуване на компонентите. След това сместа отново се разбърква, като се добави още малко вода (до 1 литър). 

    Поправете тавана с течен тапет

    Довършителни течни тапети се извършва по два начина:
    • наръчник;
    • механизирано.
    Нека разгледаме по-подробно всеки от тях. С ръчен метод тапетът се нанася върху тавана със специален валяк, твърда четка, шпатула. Дебелината на получения слой материал е 3-5 mm. В случай на използване на шпатула се получава гладка повърхност. Структурата е прикрепена към структурния валяк след 5 часа след нанасянето. Но за да се опрости работата, по-добре е веднага да поставите течен тапет със структурен валяк. 
    Механизираното нанасяне на течни тапети върху тавана се извършва с пистолет. Този подход е много по-бърз. Структурата на повърхността се придава чрез обработка с ролка за текстуриране. 
    мокри тапети за тавана със собствените си ръце
    Последната стъпка, независимо от начина на приложение, е сушене. Често трае два дни. През това време покритието не трябва да бъде изложено на механично натоварване. 
    Много от читателите вероятно ще попитат дали е възможно тапетите да се поставят в банята? И странно, да, можеш. За защита от влага това покритие се обработва с акрилен лак. Прилага се в три слоя. В този случай всеки получава 1-2 часа да изсъхне. 
    Обръщаме вашето внимание на факта, че течните тапети са доста скъпи. Затова не се заблуждавайте от изключително ниската цена на продукта, тъй като това е пряко доказателство за лошо качество. 
    Завършване на тавана с течни тапети, подробно видео:

    Създайте снимка с течни тапети 

    С помощта на такива тапети можете да създадете много оригинални панели. Такава декорация ще бъде истинска декорация на всеки интериор. На нашия сайт можете да намерите снимка на такива решения. Но как да създадете такъв шедьовър със собствените си ръце? 
    На подготвената повърхност на тавана желаният модел е направен с молив. Течният тапет се нанася с тънък слой (до 2 мм), като излиза извън приложения контур с 1-2 мм. След това, с малка шпатула, тапетът се премества в контура, така се появява ясна граница. След това материалът трябва да изсъхне. За да се ускори този процес е възможно чрез обичайната сешоар за коса. 
    Друг тип тапет (според текстура, цвят) се нанася с тънка ивица (5 мм), която се отдръпва от шаблона с 2 мм. Сега, по същия начин сменете новопостъпилия слой с предишния. Благодарение на този подход се осигурява ясна граница, без да се смесват различни цветове. Всички елементи на състава трябва да имат еднаква дебелина.
    таванът на течните тапети предимства
    Ако е необходимо да изберете малки детайли, тогава техните контури са направени с маркер. В допълнение, на тавана могат да се прилагат декоративни елементи, като пайети, мъниста и многоцветни нишки. За да създадете различни панели, е по-добре да използвате тапети от копринен течен материал. 
    Ако все още имате въпроси относно течната тапета, опитайте се да намерите отговора в тях в другите ни публикации или ни изпратете по имейл. 
    В заключение, няколко думи за избора на течни тапети. Различните производители с малка разлика в цената могат да предлагат продукти с различно качество. Същевременно страната на произход не играе роля, популярността на марката е много по-важна. "Unwrapped" производителите предлагат най-доброто качество, за разлика от непознатите малки фирми. Така че не преследвайте ниска цена, изберете разумно. 
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Течен тапетТечен тапет
    Течен тапет в кухнятаТечен тапет в кухнята
    Разполага с подготовката на стени за течни тапетиРазполага с подготовката на стени за течни тапети
    Уникалност на 3d тапетиУникалност на 3d тапети
    Какво е течен тапетКакво е течен тапет
    Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
    Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
    Течни тапети нови технологии за декорацияТечни тапети нови технологии за декорация
    Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
    Ремонтирайте апартамента си със собствените си ръце, нанесете течен тапетРемонтирайте апартамента си със собствените си ръце, нанесете течен тапет
    » » Течен тапет за свойствата и качеството на тавана
    © 2021 BggeHat.com