Методи за декориране на тавана с тапет

Тапет - метод за довършване на тавана, който има голям декоративен потенциал. Благодарение на разнообразието от тапети на пазара, той се използва успешно за реализиране на оригинални намерения в дизайна, особено в малките жилищни райони.

• Класически (ролка) тапет

Полагането на тавана с традиционните тапети ще помогне ефективно да се маскират повърхностните дефекти (малки пукнатини, петна и петна от предишни украшения или течове).

1. Повърхността, предназначена за тапети, изисква подготовка. Внимателно почиствайте всички слоеве от предишните покрития (тапети, бои, вар) до мазилката.
2. Запечатването на тавана е по-трудно от стените. Препоръчително е да се наемат асистенти, които имат опит в тази работа. Оптималният брой на служителите - трима души (едната третира повърхността с лепило и фуражи, две паста и подравнява панела).
Ако имате умение, можете да направите връзка заедно. Ако все пак трябваше да се справите сами, ще трябва да овладеете специален метод. Нарежете тапета с лепило и сгънете акордеона. След това, след като се издигнат под тавана, те започват алтернативно да изправят гънките и да поставят освободените области. Едната ръка държи тапета, а другата ги изглажда на повърхността на тавана.
3. Консистенцията на лепилото трябва да бъде по-вискозна, тъй като задържането на импрегнирани тапети на тавана е по-трудно, отколкото на стените.
4. Тапетът е залепен в посока от прозореца. Лентите ще лежат равномерно, ако предварително поставяте етикети.
5. Тапетът се измерва така, че при свързването на тавана и стените се получава едно приближение (0,5-1 см) на стената. При последващото залепване на стените тази лента ще се скрие.



• Течни тапети

1. Подготовката на тавана за течни тапети включва почистване и отстраняване на дефекти. Пукнатините и чипсът се третират със самозалепващ серпийски и кит.
2. Таванът е покрит със слой маслена боя (всякакъв цвят), използван като грунд.
3. След като боята е напълно изсъхнала, използвайте течен тапет, за да запълнете останалите кухини и окончателно изравнете повърхността.
4. Не чакайте за сушене, нанесете непрекъснат слой върху цялата повърхност. Най-подходящият инструмент е мистрия, изработена от плексиглас. Изравняването се извършва в единна посока.
5. Допълнителни слоеве се нанасят върху все още влажна повърхност. В тези области, където е било позволено да изсъхне, е трудно да се работи равномерно, без дефекти.

Поставянето на тавана с тапет е процедура, която е доста достъпна за начинаещи. Основното - да се покаже търпение и точност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Как да лепене тапети на тавана - препоръкиКак да лепене тапети на тавана - препоръки
Тапет Стикер на тавана - инструкцияТапет Стикер на тавана - инструкция
Разполага с подготовката на стени за течни тапетиРазполага с подготовката на стени за течни тапети
Уникалност на 3d тапетиУникалност на 3d тапети
Изберете тапет лепилоИзберете тапет лепило
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
Течни тапети нови технологии за декорацияТечни тапети нови технологии за декорация
Тапети за основната стая в къщатаТапети за основната стая в къщата
» » Методи за декориране на тавана с тапет
© 2021 BggeHat.com