Разполага с подготовката на стени за течни тапети

Разполага с подготовката на стени за течни тапетиКакто при всички останали видове покрития, качеството на повърхността е много важно за течните тапети. Основата за тях трябва да бъде чиста и суха, така че преди това от стените трябва напълно да премахнете старото покритие, независимо дали е тапет, варовик или боя. В допълнение, е желателно да се отървете от всички метални части, като крепежни елементи и фитинги, тъй като технологията е прилагането на течен тапет е, че под влияние на влага може да започне корозия на металите, както и на стената ще има петна от ръжда.

Повърхността, която трябва да се покрие с течни тапети, трябва внимателно да се третира с акрил, така че да не абсорбира влагата. Цветът на стъблото също има значение. Тя трябва да е бяла или със същия цвят като течния тапет, защото в противен случай цветната палитра на покритието може да бъде изкривена.

Изгарянето на вар трябва да се измие напълно. След това стената е покрита с бял акрилен грунд, след това се обработва с начална замазка, след което отново се нанася слой от акрилен грунд.

Стените с бетонна повърхност се приготвят по малко по-различен начин. Те веднага shpatlyuyut начална шпакловка, след това покрийте с акрилен грунд на дълбоко проникване и оставете да изсъхне.

Ако течният тапет се полага върху гипсовата плоскост, тогава повърхността му се грундира и след това се поставя началната замазка, но винаги в два слоя, така че след това да не се появяват петна по повърхността. След като най-горният слой изсъхне, акрилният грунд се нанася върху стената, както в предишни случаи.



Ако стените в стаята са покрити с плочи от дървесни частици, шперплат или други материали на базата на дървесина, те със сигурност ще бъдат третирани състав, като ги изолира от влага (продава се за този специален грунд). След като повърхността им изсъхне, можете да нанесете под тапета бяла боя на водна основа.

И накрая, ако на стените има маслена боя или емайл, задължително е да се провери повърхността и да се провери дали няма отоци или пилинг. Ако се открият такива дефекти, те трябва да бъдат внимателно почистени, zashpatlevat, а след това боядисват два слоя акрилен грунд.

Най-сложните възникват с глини (тухлени) стени. На такава повърхност, първо се осигури армиращата мрежа, а след това се грундира акрил състав, а дори и по-добре - абразивни грунд боя, а след това се започва shpatljujut шпакловка, грундира отново. И всяка следваща стъпка може да започне едва след като предишният слой е напълно изсъхнал. За да сте сигурни, че правите всичко правилно, не забравяйте да прочетете инструкциите на производителите на тапети и строителни химикали!

Ако се интересувате от подмяна на прозорци с двоен стъклопакет в пластмасови прозорци - посетете сайта remont-okna.ru. Само там има всичко, което да замени прозорците с двоен стъклопакет без проблеми и огромни разходи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Течен тапет за свойствата и качеството на таванаТечен тапет за свойствата и качеството на тавана
Течен тапетТечен тапет
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Течен тапет в кухнятаТечен тапет в кухнята
Течен тапет ред на монтаж работаТечен тапет ред на монтаж работа
Какво е течен тапетКакво е течен тапет
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
Течни тапети нови технологии за декорацияТечни тапети нови технологии за декорация
Ремонтирайте апартамента си със собствените си ръце, нанесете течен тапетРемонтирайте апартамента си със собствените си ръце, нанесете течен тапет
» » Разполага с подготовката на стени за течни тапети
© 2021 BggeHat.com