Мога ли да тапет на моя тапет?

Ремонтът е скъпо удоволствие, а ако ще го направите сами, тогава освен да харчите пари, ще трябва да полагате много сили, умения и нерви. Дори новодошлите могат да прилагат тапет дори ако имате добро разбиране за последователността на процеса. И първата стъпка по този начин е почистването на стените от очуканата рамка. Но не е достатъчно да премахнете старите тапети от стените. След това повърхността на стената трябва да бъде изравнена с грунд, обезмаслена и оставена да изсъхне. Мнозина не искат да направят това изобщо, затова се чудят дали е възможно да се залепят тапетите към тапетите.

Какво ще стане, ако поставите тапет върху тапет?

Веднага кажете: нищо добро! Опитни сервизи не изключват поставянето на тапети върху старите, ако последните са тънки, висококачествени и здраво залепени за стените. В този случай можете да решите да не свалите стария тапет от стените. Но трайността на новата рамка с това решение е трудно да се предскаже. Между другото, преди залепване тапет на тапет, първо направете тест - разпространение половината от стария лист с лепило, което е предназначено да лепи нови тапети. Ако старите тапети в мокро състояние и след като лепилото е изсъхнал, можете да залепите тапет върху тапета. Практикуващите казват, че благодарение на експеримента новият тапет ще трае много дълго на стария.

Можете ли да залепите тапет върху тапет

Ако искате да поставите нови тапети върху винил, нетъкани и други тежки тапети, изоставяйте тази идея веднага. Новите тапети бързо се отлепват със старата.

Мъдростта на хората казва - нещастникът плаща два пъти. И при залепването на нови тапети на старата тази дума работи много добре. Много често, след залепването на новите "дрехи" за стените, старият тапет започва да се развързва. Това може да се види от неестетични отоци (мехурчета), които се появяват върху чисто ново покритие. Аз трябва да се примири с това положение и изчакайте тапета ще започне да падне напълно (не забравяйте да се опитат да изгладят гореща ютия всички мехури. Понякога е добре да се реши проблема), или да започне ремонт отново, но вече е в ума. И това отново е време, пари, нерви.



Ако сте посетени от идеята да лепене тапет върху тапет, а след това избор на текстура, като тапет, техните цветове става ограничен. Например, върху тъмен стар тапет няма да поставите нови светлинни, защото в този случай старото покритие ще блести и ще се появи на новия. И типът нови тапети ще трябва да избере точно същото. Например, лепило хартия. Такъв е случаят, ако все още сте откъснали стария тапет, но сте оставили стените на основата.

Що се отнася до хигиената, тогава лепило тапет на стария тапет напълно нарушава този параметър. Представете си, че сте готвили в кухнята - всички двойки, сажди и миризми поглъщат старата покривка на стените. И сега за всичко това ще вмъкнете нови тапети.

Становище на специалистите

Не забравяйте, че питаме и професионалистите - можете ли да залепите тапета върху тапета? Всички като един отговори - не!

Можете ли да залепите тапет върху тапет

Това се случва, че е много трудно да откъснете старите тапети от стените. Те са толкова "изядени" в стените, че отстраняването им е намалено до почти нула. В такива случаи аса в бизнеса им препоръчват да забравят за сапунена вода и вода, купувайки специален инструмент за премахване на тапети. Той трябва да бъде разреден във вода в пропорциите, посочени в инструкцията, за да издържи определено време и едва след това да се приложи към старото покритие. След 30 минути можете да опитате да премахнете стария тапет от стените. Тази процедура може да се извърши няколко пъти. Обикновено дори трудно за премахване тапети се отстраняват от стените без затруднения. И не забравяйте за тапета тигър, който ще помогне на решението да проникне в дълбоките слоеве, улесняване и ускоряване на отделянето на ненужни боклуци. Особено средствата за премахване на тапети се препоръчват за видове, които могат да се мият и водоустойчиви.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Уплътняване на стените със собствените си ръцеУплътняване на стените със собствените си ръце
Кои тапети да избирате?Кои тапети да избирате?
Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
Как да тапет тапетКак да тапет тапет
Начини за премахване на стари тапетиНачини за премахване на стари тапети
Течен тапет ред на монтаж работаТечен тапет ред на монтаж работа
Как да избера най-подходящия тапет за апартамент?Как да избера най-подходящия тапет за апартамент?
Закупуване на тапети за стени, какво трябва да знаетеЗакупуване на тапети за стени, какво трябва да знаете
Колко бързо да премахнете тапета от стенитеКолко бързо да премахнете тапета от стените
Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
» » Мога ли да тапет на моя тапет?
© 2021 BggeHat.com