Течен тапет

течен тапет снимкаНаскоро строителната индустрия успя да постигне значителен скок в производството и създаването на нови видове материали за строителство.

В етапите на разработка се прилагат нови технологични процеси, оборудване и материали. Един такъв материал е течен тапет. Веднага възниква въпросът: Как мога да залепя този тип тапет лично?

Какво представлява течен тапет?

Продажбата на този тип тапети не се извършва на рула, както е обичайно за купувача, но е опакован в малки опаковки. Според първоначалния вид, течните тапети преди разреждането са донякъде подобни на стърготините, но техният състав е смес от багрила, целулоза, специално лепило, а също и коприна или памук.

Поради факта, че този материал има уникален състав, той е собственост на антистатични (не привлича прах). Особено това качество е ценно за тези, които страдат от алергии към домашния прах. Освен това, след прилагането, тапетът получава микропореста структура, която, макар и леко, увеличава изолацията и звукоизолационните свойства в стаята. В допълнение, те не поглъщат всички видове миризми.

Подготовка преди поставянето на течни тапети по стените

подготовка на течни тапетиНа този етап от работата няма нищо сложно и работата няма да изглежда сложна, ако някога сте се наложи да работите със шпатула.

Преди да започнете да работите, трябва да подготвите стени, чиято основа трябва да бъде чиста и суха. Ако стените имат стари тапети, те ще трябва да бъдат премахнати. Необходимо е също да извадите калъпа (ако има такъв) от стената, в противен случай ще се появи отново след това, но вече върху новия тапет. За да постигнете това, можете да използвате различни специални антисептични средства.

Също така, ако на стените има гъбички, препоръчително е да се отстранят основните причини, като се направи за това на необходимото място вътрешни довършителни работи по топлоизолация. За да се постигне това, ще бъде доста лесно да поставите няколко пяна листове (полиуретанова пяна). След това, след залепването на специална мрежа, нанесете суха смес. В резултат на това, ще се окаже на стената не разваля по едно и също време в стаята на цялостната картина малка перваз.

По време на подготовката на стените е необходимо да минавате през голямо зърно от шкурка, след което трябва да извадите останалия прах и да нанесете грунд.

Основната функция на грунда е:

- изравняване на нередностите по всички стени;



- отстраняване на микроскопични пори от стените;

- осигуряване на по-добро сцепление;

- намаляване на потреблението на материали.

След като грундът изсъхне, можете да започнете да прилагате течния тапет върху подготвения субстрат.

Подготовка и нанасяне на течни тапети

изтегляне течност тапет снимкаНай-добре е да го използвате при подготовката на смес от пластмаса. При готвене внимателно следвайте инструкциите. Те често се разреждат с топла вода в съотношение 1: 3 или 1: 4.

Необходимо е внимателно да се разбърква при приготвянето, докато буците изчезнат от сместа и самата смес не стане равномерна по отношение на консистенцията. На практика във всички видове тапети се разбира добавяне на специални багрила.

След това контейнерът е покрит с конвенционален полиетиленов филм, така че не се получава изпаряване на състава.

След като сместа се инфузира, тя се нанася с грунд със шпатула върху стената. След това разпространявайте тапета добре на 3 до 5 милиметра на стената. Веднага след като стената ще бъде приложена около 1 квадратен метър от състава, върху нея за постигане на по-голяма гладкост валцувана конвенционална ролка.

Ако има желание, след това с помощта на валяк с извит, можете да постигнете релефен модел. Ако нещо изведнъж се обърка, тогава вече изсушените тапети просто трябва да се навлажнят с обикновена вода и с помощта на шпатула да ги махнат и след това да се постави нов слой на стената.

Сушенето на течни тапети се извършва при температура над 10 градуса. Времето зависи от влажността в помещението (от 12 до 48 часа). Нанасянето на лак върху тапета се извършва само след като е напълно суха.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Течен тапет в кухнятаТечен тапет в кухнята
Кои тапети да избирате?Кои тапети да избирате?
Разполага с подготовката на стени за течни тапетиРазполага с подготовката на стени за течни тапети
Течен тапет ред на монтаж работаТечен тапет ред на монтаж работа
Какво е течен тапетКакво е течен тапет
Изберете тапет лепилоИзберете тапет лепило
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
Течни тапети нови технологии за декорацияТечни тапети нови технологии за декорация
Ремонтирайте апартамента си със собствените си ръце, нанесете течен тапетРемонтирайте апартамента си със собствените си ръце, нанесете течен тапет
» » Течен тапет
© 2021 BggeHat.com