Тапет Стикер на тавана - инструкция

Един от най-популярните начини за украсяване на таван е чрез залепване на тапета на тавана. На вътрешния пазар се представя огромен асортимент от продукти за всеки вкус - хартия, винил, акрил, нетъкани бельо. Продават се и тапети за тавани, в които повърхността изглежда като декоративна мазилка. Предпочитанието обикновено се дава на бял цвят, но нежните цветове на цветовата палитра изглеждат не по-малко добри.
Преди да поставите тапет върху тавана, трябва да сте сигурни, че ще изглежда хармонично в комбинация с материала на стените. Препоръчително е да закупите таван тапет, след като дизайна на стаята е координиран.
тапет стикер на тавана инструкция
Има няколко правила за избора на правилните:
  • ако върху стените има голям шарка, тогава повърхността на тавана трябва да бъде монохромна;
  • Необходимо е да се вземе предвид текстурата на тапета, широчината на ролката и възможността за слепване;
  • когато купувате нетъкан тапет (можете да ги видите на снимката), трябва да имате предвид, че те се различават по начина, по който използват лепилото - те пропускат само тавана. Всички останали видове платно се залепват по стандартен начин - лепило се нанася както върху материала, така и върху субстрата.

Инструкции за залепване тапет таван

  1. Приготвяне на основата

    Започва да залепва тапета на тавана с подготовката на повърхността му. Ако има пукнатини и други дефекти, те shpaklyuyut. В случай, че има разлика във височината между плочите, използвайте мрежа или лепило фибростъкло на тавана. Преди това повърхността се почиства от предишния довършителен материал и едва след това се обработва с грунд. На тавана, при наличие на тесни прорези, сместа се нанася със шпатула с широчина 15 сантиметра.
поставете тапети на тавана
Когато се използва армираща мрежа, тя се полага върху повърхността на тавана, горната част е покрита със слой от шпакловка, която се разстила върху повърхността със шпатула с ширина не по-малка от 20 сантиметра. Първо трябва да се подготви shpaklevlevku - разредете със студена вода и разбъркайте, полученият разтвор трябва да е достатъчно вискозен и без бучки. Когато нанесеният слой най-накрая изсъхне, повърхността се шлайфа с шкурка (можете да използвате шлифовъчна машина) и обработвате с грунд.

  • Подготовка на тапети

    Когато тапетът е залепен към тавана, материалните ленти са разположени в противоположна посока от прозореца (естествения източник на светлина). В много отношения поставянето на плата зависи от формата, която има в стаята, тя може да бъде правоъгълна или квадратна. Обикновено те са залепени, като се започне от дясната страна и се придвижват наляво. Стикер тапет само на тавана - трудна задача и крайният резултат е малко вероятно да се моля. Ето защо ще са необходими един или двама души.
    залепване на тапет върху инструкцията за таван
    За да изпълните работата, се нуждаете от следните инструменти:

    - четка, ролка на дългата дръжка -
    - nozhnitsy-
    - капацитет за разреждане на адхезивен състав -
    - лента мярка, молив-


    - дълга висока маса, която се движи, по която лесно можете да достигнете до тавана, без да опъвате ръцете си, без да се навеждате надолу.

    След това измервайте дължината на тавана, добавете 2 сантиметра от всяка страна. Материалът се нарязва на ленти с правилния размер. Когато купувате тапети с големи елементи, трябва да обърнете внимание на докингването на лентите, така че образецът да не се счупи. Цялата ролка се разгъва и се поставя до отрязаното платно, за да се контролира точността на шаблона и само след това да се нарязва.

  • Приготвяне на лепилен състав

    За да поставите тапета на тавана, не можете да правите без лепило. Тя се придобива в зависимост от типа тапет. На опаковката винаги има инструкция за употреба. Лепилото се излива във водата, настоява в съответствие с препоръките на производителя. След това сместа се разбърква до гладка, без бучки.

    Как да поставите тапет на тавана, подробно видео:

  • Лепене на тапети

    Първият от платната е поставен от прозореца. Лепилото се разпространява на повърхността с ролка или широка четка. Предварително, таванът се прилага върху тавана, според който тапетът е залепен. Използвайки суха мека четка или валяк, тъканта се притиска здраво към повърхността и се валцува по дължината й, като премахва въздушните мехурчета. Следващата секция от тапет се поставя в края на предния край. След това в продължение на два дни в стаята няма да има чекмеджета, така че трябва да затворите прозорците и вратите, така че лепилото да не изсъхне бързо и тапетът да не се отлепи.
  • Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Тапет на тавана за боядисване - това е лесноТапет на тавана за боядисване - това е лесно
    Тапети на тавана звездно небе - видове материалиТапети на тавана звездно небе - видове материали
    Как да лепене тапет за рисуванеКак да лепене тапет за рисуване
    Как да нарисувате тапет на тавана - опцииКак да нарисувате тапет на тавана - опции
    Какво е нетъкан тапет за боядисванеКакво е нетъкан тапет за боядисване
    Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
    Как да лепене тапети на тавана - препоръкиКак да лепене тапети на тавана - препоръки
    Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
    Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
    Кои тапети да избирате?Кои тапети да избирате?
    » » Тапет Стикер на тавана - инструкция
    © 2021 BggeHat.com