Тапет на тавана за боядисване - това е лесно



Често като основа за декориране на тавана се избира тапет, тъй като те могат да имитират различни видове довършителни материали, включително камък, мрамор, дърво и да имат текстуриран модел. Но не е достатъчно да ги покрием с повърхност: те все още трябва да бъдат боядисани, само тогава ще изглеждат интересни и ще украсят интериора (вж. Как да украсите тавана със собствените си ръце: идеи). Снимката показва какъв ефект може да създаде картината на тапета върху тавана.
боядисани тапети на тавана

Как да изберем тапет

Залепването на тавана с тапети за боядисване става все по-релевантно. Това покритие изглежда красиво, освен това ще продължи много години, защото покритието може да се измие. В допълнение, този материал крие малки повърхностни дефекти.
Купувачите имат възможност да купуват тапет за тавани за боядисване на два вида: хартия и нетъкан текстил. Последните са по-надеждни и имат дълъг експлоатационен живот, те могат да бъдат измити. Има тапети за домашна и внесена, последната е по-добра - те могат да бъдат повторно нанесени повторно (прочетете също:Течен тапет за тавана") При залепване на домашните платна трябва да се импрегнира с лепило, вносът не се нуждае от него, просто прилагайте лепилен състав само на тавана. Те също така произвеждат материал, който вече е боядисан, така че не е нужно да се забърквате с боята.
избор на тапет таван за боядисване
Тя ще ви помогне да изберете тапет таван под каталог живопис, който може да се види на уеб сайтовете на повечето производители. Има огромен избор от текстури от материали, така че няма проблем с решението, което хармонично се вписва в интериора (по-подробно:Кои тапети да изберете за тавана: видове материали").

Как да изберем боя

Изборът на боя зависи най-вече от вида на използвания тапет. Стъклото може да бъде боядисано с какъвто и да е състав, а например за нетъкани тапети е подходящ изключително водно-дисперсионна боя. Но дори и ако можете да изберете боя за покритието, това трябва да се обработва отговорно, защото изборът зависи от свойствата на повърхността.
боя за таван тапет
За оцветяването на таваните често се използват алкидни емайли. Те създават устойчив на износване, твърд и устойчив на влага филм, можете да се грижите за тази повърхност с помощта на препарати. Но те имат много недостатъци. Емайлът излъчва токсични вещества преди сушене, но също така изглажда покритието и след всичко тапет таван за боядисване и купуват в името на създаването на релефна повърхност. Предотвратява пропускливостта на въздуха на тавана, което води до нарушаване на микроклимата в помещението. По този начин, боядисването на тапетите в дневните с емайл не е най-разумното решение.
По отношение на водните дисперсионни бои, те съдържат акрилни и полимерни добавки, поради които се създава устойчиво на износване покритие и става възможно да се измие. Ако е необходимо да се даде определена сянка, е по-добре да се пристъпи към машинно оцветяване. Правилното количество боя е трудно да се изчисли точно, дори когато е известно потреблението му на един квадратен метър повърхност. Ако съставът не е достатъчен, ще бъде невъзможно да се създаде точно същия тон, а покритието ще се различава по цвят. Махането на машината ви позволява да повтаряте тона на боята, като използвате същия код. Получавайки оцветяващи пигменти, трябва да изберете тези, които са подходящи за композицията.

Как да лепене тапети на тавана за боядисване

как да лепене тапет на тавана за боядисване
Cage специален тапет за боядисване е лесен, защото принципът на работа е подобен на този в случая на конвенционалните. Продуктите от хартия са импрегнирани с лепило преди боядисването, флизелините не изискват това - лепилото се прилага върху самия таван (по-подробно: "Как да лепене нетъкан тапет на тавана") Залепеното платно се заглажда с ролка, така че да не остават въздушни мехурчета между него и повърхността.

Подготовка за боядисване

За да се избегнат аварии, свързани със затварянето и т.н., електрическото окабеляване в стаята се изключва. Много е важно температурата на въздуха да достигне препоръчителните стойности на производителя. Не трябва да има течение, в противен случай боята ще изсъхне неравномерно и по този начин ще привлече прах. Вратите, подовете, прозорците, лампите са покрити със специален материал и се изваждат мебели. Ако стаята е напълно обновена, то таванът е боядисан до завършване на стените, а когато те са ангажирани само в тавана, стените са покрити с полиетиленов филм.
След като са подготвени необходимите инструменти (ръкавици, шапки, предпазни очила, ролери, четки, стълбище, тава за боя), те започват да рисуват тавана. Как трябва да изглежда стаята, преди да поправите след това подготовка на тавана за боядисване, показан на снимката.
Традиционният начин на рисуване
Хартиените тапети и стъклената кърпа са боядисани по следния начин. Протривайте боята върху тавана по периметъра и ъглите, а с ролката минава останалата част от повърхността (прочетете: "Как правилно да нарисувате тавана с валяк: тайните на оцветяването") Нанесете композицията на два слоя: първата - перпендикулярна на посоката на светлината, а втората - успоредна на нея. Първият слой преди нанасянето на следващия слой трябва да изсъхне напълно.
рисуване на тапета на тавана
Боя се излива в таблата, в нея се потопи ролка, която се търкаля няколко пъти върху плоска част, така че съставът да се разпределя равномерно и няма излишъци. Поради това е възможно да се избегнат пръски по време на нанасяне и да се намали консумацията на боя. След това съставът се прилага върху тавана. Можете да гледате видеоклипа с този процес.

Цвят на нетъкан тапет

Таван нетъкан тапет за боядисване може да създаде много интересно покритие, което ще допълни и украсяват интериора.
Структурните довършителни материали понякога са боядисани и преди залепване към повърхността, като се нанася латекс върху обратната страна. Когато основата на тапета е боядисана, предната страна остава бяла и красиво се откроява. След изсушаване платното е залепено на пода.
боядисване на нетъкан тапет на тавана
Повърхността ще има пастелни сянка, ако не нарисувате самия тапет, а тавана, само вие трябва да изберете много ярък и наситени цветове. По този начин, боята ще блести през материала, а сянката ще се окаже заглушена.
Резултатът ще бъде отличен, когато боядисването на нетъкан тапет на тавана се извършва по следния начин. Дисперсионната боя за това се разрежда повече от обичайното, нанася се върху залепени платове и се измива с чист парцал. Релефът след изсушаването се оцветява с контрастен цвят. Тапетът за рисуване не само изглежда страхотно, но също така позволява много години да не се притеснявате за състоянието на тавана. Прочетете също: "Как да изберем тапет за тавана за боядисване".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Нетъкан текстил върху технологията на таванаНетъкан текстил върху технологията на тавана
Тапетиране върху тавана последователност от действияТапетиране върху тавана последователност от действия
Как да лепене тапет за рисуванеКак да лепене тапет за рисуване
Поставяне на тапета с тапетПоставяне на тапета с тапет
Как да нарисувате тапет на тавана - опцииКак да нарисувате тапет на тавана - опции
Какво е нетъкан тапет за боядисванеКакво е нетъкан тапет за боядисване
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Как да лепене тапети на тавана - препоръкиКак да лепене тапети на тавана - препоръки
Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
Как да нарисувате тавана первази от себе сиКак да нарисувате тавана первази от себе си
» » Тапет на тавана за боядисване - това е лесно
© 2021 BggeHat.com