Как да нарисувате тапет на тавана - опции



Използването на тапети за довършителни тавани отдавна е обичаен начин, което позволява не само да се промени помещението навън, но и да се отстранят различни повърхностни дефекти, които се появяват по време на работа. С помощта на модерни типове тапети е лесно да се създаде имитация на декоративна мазилка, украсяват тавана с интересни елементи от текстурата. За да дадете всички тези компоненти на дизайна пълно, трябва да знаете как да рисувате тапети на тавана и какви материали да използвате.

Какво трябва да направя, преди да рисувам тавана?

Изберете боя
Покупката на боята се извършва не само като се вземат предвид предпочитанията на наемателите на апартамента, но и разнообразие от тапети, декориращи тавана. Най-добрите се считат за стъклени стени, които са подходящи за всичко, но нетъканата повърхност може да се формира само чрез състав на водна дисперсия. 
Въпреки това, дори и за фибростъкло, трябва да изберете материали внимателно, защото това ще определи качеството на финала.
отколкото да нарисувате тапета на тавана
Алкидните емайллакове, които заемат водеща позиция сред често използваните средства, осигуряват:
  • твърдо, устойчиво на износване и устойчиво на влага филм, покриващ тавана;
  • възможността за редовно почистване на тавана с конвенционални почистващи разтвори.
В допълнение към предимствата на използването на строителни материали има няколко недостатъка:
  • таванът престава да преминава не само влага, но и въздух, който е изпълнен с нарушение на микроклимата на помещението;
  • През цялото време на изсъхване токсичните вещества се освобождават от емайла;
  • при нанасянето на емайл, красивият релеф на тапета ще бъде загладен.
По този начин, когато избирате какво да нарисувате тапета на тавана, е по-добре да изключите маслена боя и емайл.
Производителите на бои, като се вземат предвид търсенето на вода дисперсионни бои, включени в тези полимерни добавки и акрил, които имат подобрена устойчивост на износване свойства на повърхността, в допълнение, тавана вече могат да бъдат измити и почистени.
как да нарисувате тапет на тавана
Много майстори се опитват да разнообразят финала, като добавят правилния цвят към боята, в този случай се препоръчва използването на машинно оцветяване. Много е трудно ръчно да се изчисли материала. Често, оцветената композиция завършва преди завършването на работата и отново, за да се смеси боята с цвета в същите пропорции, е нереалистична. При машинно оцветяване е необходим само цветният код.
За тези, които все още се качват какво да нарисува тапет на тавана, се препоръчва да се свързват само подходящи помежду си цветни пигменти и цветове.
Подгответе стаята
Подготовката на помещенията включва:
  • изключване на окабеляването в помещението за ремонт, за да се избегне късо съединение;
  • създаване на оптимален температурен режим, препоръчан от производителя на боята;
  • предотвратяване на течението за равномерно сушене на повърхността;
  • Полагане на защитен материал на пода, прозорци, мебели, врати, прозоречни первази;
  • подготовка на ръкавици, очила, шапки, както и работни инструменти: четки, валяк, табла за боя, стълби.
как и как да нарисувате тапет на тавана
Ако се извършва комплексното ремонт, боядисването на таваните се извършва преди завършване на стените, което означава, че те не могат да бъдат защитени. Ако собственикът реши просто да освежи стаята и да знае как да рисува тапетите на тавана, тогава е по-добре да поставите полиетиленово фолио върху стените.

Таван таван: опции за боядисване

Традиционният начин
В случай на хартия тапет steklooboyami и препоръчва добре познат метод за декорация: боята се нанася с четка върху всички ъгли и по периметъра на тавана и след това останалата площ се обработва с валяк. Работата трябва да се извършва на няколко етапа. Първо, повърхността е боядисана с движения по прозореца, след което, веднага след като покритието изсъхне, в обратната посока.
боядисвайте тапета на тавана
Снимката за кратко показва инструкциите за изпълнение на задачата. Боята от консервата се изсипва в малък контейнер - табла, където валякът ще се потопи. За да се отървете от пръски и да пестите боя, се препоръчва валякът след всяко потапяне да се изтласка леко около таблата. Тогава боята от ролката се търкаля над повърхността на тавана.
Независимо от това как да нарисувате тапет на тавана, който ще, прилагането на състава по цялата площ на тавана трябва да бъде еднократна. В случай на бързо изсъхване на предходната секция, се образува дебел слой от следващата секция на тяхната граница, която се различава от покритието и в цвят.
Оцветяване на нетъкан тапет
Ако таванът е украсен с нетъкан тапет, тогава опциите за довършването му стават много повече:
  • За да получите необичаен цветен ефект, можете да рисувате тапетите, преди да бъдат залепени към тавана. Това се прави от обратната страна. В резултат на това цветният дизайн ще бъде на нетъкана основа, със снежнобяла структура на лицето, което ще даде на интериора специална привлекателност. След като тапетът е изсъхнал, те могат да бъдат покрити с таван.
  • Ако тапетът вече е поставен, а след това за постигане на подобен резултат, дисперсионната боя се разрежда повече, отколкото при традиционната боя, след това се прилага към тавана. Структурата трябва да бъде незабавно почистена, така че след изсъхването на субстрата да може да се приложи контрастна боя.
  • За да придадете на тавана лек пастелни нюанси, дори не е нужно да мислите как да нарисувате тапета на тавана и да го покриете с ярка боя, преди да поставите тапета. Чрез тънка нетъкана основа, сянката ще е леко прозрачна, създавайки вид на тапета.
Как да нарисувате тапет на тавана, подробна видео инструкция:

Нека да обобщим резултатите

За да се справим с боядисването на тавана, върху който е залепен тапетът, е възможно и независимо, достатъчно е само строго да се следват предложените препоръки. Само в този случай, на пръв поглед рутината може да бъде интересен процес.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тапет Стикер на тавана - инструкцияТапет Стикер на тавана - инструкция
Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
Уникалност на 3d тапетиУникалност на 3d тапети
Как да нарисувате тавана первази от себе сиКак да нарисувате тавана первази от себе си
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Правим собствени ремонти в спалнятаПравим собствени ремонти в спалнята
Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
Учете заедно как да изберете правилния тапетУчете заедно как да изберете правилния тапет
Как да нарисувате тапета правилноКак да нарисувате тапета правилно
Тапети от италианец на ооо-италиаруТапети от италианец на ооо-италиару
» » Как да нарисувате тапет на тавана - опции
© 2021 BggeHat.com