Как да лепене тапети на тавана - препоръки



Когато се извършват поправки, често има нужда от тапет. Често те залепват тавана. Във връзка с това възниква въпросът как да залепим тапета до тавана. Този тип декорация има много положителни точки. Преди всичко, с тяхна помощ можете да скриете малки повърхностни дефекти, например петна или малки пукнатини. Подравнете тавана, инсталирайте напрежение или окачване структура сами, това е трудно, но с тапети могат да бъдат обработвани от всички.
Поставете тапет на тавана със собствените си ръце

Препоръки за избор на тапет за тавана

За тавани, експертите препоръчват използването на нетъкан тапет. Те са много леки, не е необходимо да се размазват с лепило и могат да бъдат боядисани. Разнообразието от текстури е чудесно, така че ще бъде лесно да изберете този, който идеално се вписва в интериора на стаята. Ако цветът на покритието стане скучен, нетъканите тапети не могат да бъдат поправени по всяко време (за подробности: "Как да лепене нетъкан тапет на тавана") Залепете ги на всякакви повърхности: дърво, гипсокартон, гипс, бетон.
Ако има желание, можете да покажете въображението си и да направите всякакви грандиозни шарки на тавана. Що се отнася до дизайна, е необходимо да се вземе предвид завършването на покритието на стената: ако е светло, тогава върху тавана трябва да има спокойна, средна фигура. От малък шаблон ще пулсира в очите, а големите няма да изглеждат прекалено привлекателни. Можете да видите опциите за създаване на таван на снимката.
поставете тапет на тавана
За да залепите тапета на тавана, ще са необходими следните инструменти:
  • молив;
  • рулетка;
  • ножици (големи);
  • дълъг конец;
  • ниво (дължината му трябва да бъде не по-малка от широчината на ролката на тапета);
  • кофа за лепило;
  • хартия нож;
  • широка четка за лепило;
  • шпатула от пластмаса;
  • сухи парцали;
  • стълба или масата;
  • валяк за шевове;
  • лепило;
  • Wallpaper.

Подготовка на повърхността

Преди да поставите тапета на тавана, подгответе повърхността. От качеството на тази работа зависи прилепването на материала към повърхността на припокриването. Базата се почиства от старото покритие: варовик, плочки, тапети, боя. Удобно е да направите широка шпатула или шкурка. Работата трябва да се извърши внимателно, така че прахът да не попадне в очите. След това повърхността се измива или обработва с грунд, който свързва частиците и ги прикрепя здраво към тавана. Полагане на тавана не е необходимо, но е по-добре да го направите - така че процесът на залепване на тапета ще стане много по-лесен.
Как да поставите тапет на тавана, подробно видео:

Маркировка на тавана

Тапети по стените започват да се залепват от ъгъла, а на тавана - от центъра. По този начин е възможно да се постигне симетрията на покритието. Връзките ще бъдат практически невидими, ако лепене тапет на тавана в посока от прозореца. Първо определете центъра на стаята, като опънете конеца от единия ъгъл към другия, обратното. Същото важи и за втората двойка ъгли. В резултат на това линиите се пресичат - това е центърът на тавана. От нея до страните се изсипват точки на разстояние, равно на половината от широчината на ролката на тапета. С други думи, ако ширината на платното е 1 метър, след това и от двете страни се отдръпнете с 50 сантиметра. На тези точки нарисувайте малка перпендикулярна стена с прозоречна линия - това ще бъдат границите на първата ивица тапет.
как да поставите тапет върху препоръките за тавана

Как да лепя тапети

Преди да залепите тапета на тавана, препоръчително е да намерите помощник, който да държи ролка от материал. Според маркировката, като се започне от една от стените, лепилото се полага върху основата - това трябва да бъде направено бързо, така че съставът да няма време да изсъхне. След това, без да отрежете тапета от ролката, вземете ръба и с марка от 1 сантиметър, залепена на повърхността. Препоръчва се покритието да се изравни с пластмасова шпатула, като постепенно се придвижва към противоположната стена. Тапетът е отрязан с разстояние 1 сантиметър. Така че мина целия таван. Прочетете също: "Как да лепирам тавана на тавана върху вароса".
как да се придържате тапет върху тавана инструкция
Преди да поставите последната лента, е по-добре да ги режете по дължина и ширина (прочетете също: "Как да лепи леене върху тапет"). За тази цел двете крайни места се измерва дължина острие и се нарязва с разлика. Ширината спрямо ръба на тапета и към стените, и на две места, и максималната стойност се прибавя см. След това лентата се нарязва и ширината. Например, разстоянието между края на предходната лента и стената на същото в две различни места 33 и 35 см до максималната стойност -. 35 см - добавяне на 1 cm, което води до това, че ширината на лентата трябва да е 36 cm След нарязани желания обхват бъде залепен тапет. на Таванът също се чете - "Какво първо - опъвам таван или тапет: монтаж и залепване".
Когато лепилото изсъхне, допълнителните парчета са спретнато с нож, ръководен от нивото на четене. След това остава само да се лепира таван первази, така че таванът е завършен вид (по-подробно: "Как да лепене таван первази на тапет"При поставянето на тавана с тапета няма нищо сложно, дори човек, който няма опит в ремонта ще се справи с тази работа, освен това, разходите ще бъдат много по-малко от окачването или напрежението строителство.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепене нетъкан тапетКак да лепене нетъкан тапет
Нетъкан текстил върху технологията на таванаНетъкан текстил върху технологията на тавана
Тапет на тавана за боядисване - това е лесноТапет на тавана за боядисване - това е лесно
Тапетиране върху тавана последователност от действияТапетиране върху тавана последователност от действия
Как да лепирам тапетите в ъглите?Как да лепирам тапетите в ъглите?
Какво е нетъкан тапет за боядисванеКакво е нетъкан тапет за боядисване
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
Избор на тапет за вашата спалня Съвети и триковеИзбор на тапет за вашата спалня Съвети и трикове
» » Как да лепене тапети на тавана - препоръки
© 2021 BggeHat.com