Как да лепене нетъкан тапет

Тапетът на тъкана основа е изобретен в древна Асирия и Вавилон преди много векове, дори преди нашето време. Те бяха много дълги само два цвята - бели и черни. Те се оцветяват едва към края на XI век. Прототипите на съвременните тапети служат като гоблени, които изобразяват битки, парцели от Библията, запомнящи се събития. Огромни дрехи покриваха стената от пода до тавана, само благородници можеха да си позволят такъв лукс.

С течение на времето, материали за декорация на стени, технологията на тяхното производство, рисуване модели. Сега има много различни видове тапети, но те продължават да се подобряват, има постоянно търсене на нови технологии за тяхното производство. Независимо, че те са все още най-често срещаният и предпочитан материал за декорация на стени и декорация на интериора.

Тапет Flizeline - характеристики на материала

Флизелин е нетъкан материал, базиран на целулозни влакна с добавяне на синтетични влакна. Разликата от нетъкани тапети от другите е, че тяхната основа е нетъкан плат, а не хартия. На върха на основата се нанася слой от разпенен винил, в зависимост от технологията на приложението му, се получават различни модели и текстури. Много от тях изглеждат много впечатляващи и стилни.

Пухкави тапети

Нетъканите тапети са доста здрави и издръжливи материали, непретенциозни в грижи и практични. Те са устойчиви на колебания в температурата и влажността, не изгарят от излагане на слънчева светлина, което значително разширява полето на тяхното приложение. Такъв материал за стени им позволява да "дишат", той е безопасен за околната среда, така че е подходящ дори и за детските стаи. И за лепило flizelinovye тапет - удоволствие.

Много видове нетъкани тапети се произвеждат за боядисване, което ви позволява да промените цвета на стените след известно време, без да ги рециклирате. Друго много важно предимство е лекотата на използване: лепилото трябва да се нанася само върху стената и е възможно лепилото да се залепи веднага. Следователно, процесът на залепване ще бъде в състояние да човек с минимални умения на ремонтна работа.

Подготовка на стени преди тапетиране

Как да лепене нетъкан тапет? Преди залепването е необходимо да се подготви повърхността на стените. Стени трябва да бъдат измити с почистващ препарат и избършете с влажна гъба, ако стените вече са облепени с тапети, е необходимо да ги премахнете (повече за това в нашата статия Как да премахнете стари тапети от стените), но не и тапети тапети лепило. Повърхността трябва да е гладка и суха, слаби точки под формата на пукнатини или срутване на мазилка покритие за привеждане пълнител (за повече информация в статията като замазка стена). Уверете се, че внимателно покривате цялата повърхност с грунда преди залепването, по-добре е да използвате специални грундове, които предпазват стените от появата на гъбичките.

как да лепене нетъкан тапет

Тапетите Flizeline могат да се поставят на почти всяка повърхност - от гипсокартон до дървени панели. Важно е да запомните, че тяхната база е достатъчно тънка и чрез нея цветът на стените може да блести. Това важи особено за едноцветните тапети със светли цветове. Понякога дори препоръчваме, ако повърхността на стените е твърде неравна, за да се приложи един слой боя на водна основа към тях, за да изгладите сянката. Релефната структура на тапета ви позволява да скриете малки дефекти и неравномерни стени.

Необходими инструменти и устройства

Обърнете специално внимание на факта, че тапетите на базата на нетъкан текстил трябва да бъдат залепени само със специално лепило за нетъкани тапети. Тя трябва да се отглежда в съответствие с инструкциите, дадени на опаковката. След това лепилото се нанася с четка или валяк само върху стената и при нанасяне на кърпи за почистване се получава залепване.

Много добра за тези цели лепило Pufas, надеждна, икономична и лесна за употреба. Необходимо е да се изсипят 4 литра вода в кофа и при разбъркване постепенно да се изсипва сухото лепило, след което внимателно се разбърква и се оставя за една минута. След това смесете отново и можете да започнете да лепете тапета.

В допълнение към лепилото ще имате нужда от:

- равнище;

- рулетка;

- ролка и малка четка за размазване в ъглите;

- хартия нож;



- пластмасова мистрия за тапети;

- широка метална шпатула;

- четка и парцали от мека кърпа;

- стълба.

Как да поставите нетъкан тапет

Преди да залепите нетъкан тапет на първата височина измерване на помещението и нарязани плата с подходяща дължина, е необходимо да се направи това с разлика от около 15 сантиметра. Следващият панел, ако имате тапет с картина, трябва да я отрежете, първо да го прикрепите към листа и да направите шаблона. Като се вземе предвид размерът на това изместване (rapport), отсечете следващия плат.

как да лепене нетъкан тапет

Започнете поставянето от ъгъла на стаята. Първо, трябва да се държи строго вертикална линия на мястото, където ще свърши първата плат. Това ще бъде линията, върху която трябва да се движите, като залепите първата лента стриктно по нея. Качеството на всяка следваща работа ще зависи от първата група, защото останалите ще се придържат към нея.

Нанесете лепило върху лепилото на стената до 2-3 стрии, след това прикрепете първата лента към стената. Започнете отгоре, постепенно се движете надолу, натискайте и изглаждате плата с тапетна шпатула. Внимателно изгладете повърхността на тапета и премахнете въздушните мехурчета. Уверете се, че ръбът на лентата съвпада с предишната вертикална линия на стената.

Ако лепилото изсъхне малко - е добре, развийте ръба на плата и отново покрийте стената с четка или ролка. Най-накрая залепете платното, внимателно отрежете излишъка от тапети под тавана с метална шпатула и служебен нож. Направете същото нещо по-долу, не можете да изравнявате прекалено много, защото пак ще бъде покрита с перваза.

Продължете да поставяте следните ленти. На вертикалата трябва да се фокусирате върху съседната лента, да гледате само за съвпадението. Обърнете специално внимание на плътното прилепване на лентите в ставите. Ако в процеса на работа на повърхността на тапета лепило получава - не се притеснявайте, той лесно се отстранява с парцал или четка, оставяйки следи.

Не забравяйте, че в ъглите на тапета трябва непременно да отрежете, а след това залепени. Не се опитвайте да запечатате ъгъла с цяла лента в бъдеще, така или иначе в този момент тапетът ще се намръщи и ще се появят грозни гънки. В края на работата се уверете, че всички панели са здраво закрепени, ако на някои места изостават, нанесете лепило и ги затегнете отново към стената. Препоръчваме ви да прочетете повече за лепенето на тапети в ъглите.

Как да лепираме нетъкан тапет, който разбрахме, сега нека поговорим за нетъкан тапет за рисуване.

Методи за боядисване на нетъкан тапет

Залепените повърхности могат да бъдат оцветени до 4 пъти, в зависимост от качеството на материала. За тази цел можете да използвате боя на водна основа, акрилна или латексова боя. Традиционният метод на оцветяване не се различава от боядисването на стени, той се произвежда от ролка с мека купчина, но има и необичайни методи за нанасяне на боя.

как да нарисувате нетъкан тапет

Как да нарисувате нетъкан тапет за рисуване? Можете да ги нарисувате на гърба на латексовата боя и да ги поставите след изсъхване. Основата на нетъкания материал ще промени цвета си, поради което ще се подчертае релефната структура на покритието. Същият ефект може да се постигне и чрез първоначално боядисване на повърхността на стените. Друг вариант: нанесете боята и след това част от нея избършете релефната повърхност с мокра кърпа, имайки интересен ефект на сила.

Можете да рисувате само релефната част на тапета, така че боята да не падне върху основата. За да направите това, трябва да използвате валяк без купчина каучук, като я направите без силен натиск върху релефната повърхност. Друг вариант за оцветяване може да бъде предварително боядисване с мека ролка и след това завършване на релефа с различен цвят при използване на гумена ролка.

Покажете малко работа и въображение. Тогава усилията ви непременно ще успеят!


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Винил или нетъкан тапет търсим най-доброто решениеВинил или нетъкан тапет търсим най-доброто решение
Нетъкан текстил върху технологията на таванаНетъкан текстил върху технологията на тавана
Как да лепене тапет за рисуванеКак да лепене тапет за рисуване
Какво е нетъкан тапет за боядисванеКакво е нетъкан тапет за боядисване
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
Немски rasch тапетНемски rasch тапет
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
Течни тапети нови технологии за декорацияТечни тапети нови технологии за декорация
Тапети за основната стая в къщатаТапети за основната стая в къщата
» » Как да лепене нетъкан тапет
© 2021 BggeHat.com