Как правилно да лепене тапет?

Преди да започнете да залепите стените с тапети, трябва да изучите теорията на въпроса и естествено трябва да подготвите лепилото. Той е избран в зависимост от вида на тапети и се разрежда с вода в съответствие с инструкциите (най-добре е да го направи в пластмасов контейнер, в който тази маса ще бъде лесно да се разбърква).

Трябва също така да подготвите стените. Експертите препоръчват вертикални маркировки. С негова помощ можете да лепете равномерно всеки панел. За да направите това, трябва да се измери от ролката парче от желаната дължина (ръководи от височината на тавана и се добавя към получената цифра е все още 10 см до тогава се подреждат тапетите в близост до линията на пода). На този шаблон незабавно отрежете правилния брой панели. Те могат да се подреждат един върху друг, разбира се, с изтегляне.

На подготвената кърпа нанесете лепило, разпределяйки го равномерно върху всички повърхности и движейки се от средата към краищата. Не забравяйте да се уверите, че пръските от лепило не се поемат от предната страна на панела. Ако сте избрали тънък тапет, можете да ги залепите почти веднага след нанасянето на композицията. Ако тапетът е гъст, те трябва да бъдат импрегнирани с лепило за няколко минути.

В допълнение, стените също са предварително покрити с лепило. След това, че се прилага за тапети, равен им пластмасова шпатула или четка, и ставите е много плътно притиснати към стената с помощта на чистачка.



Тапети, поставени или припокрити (с припокриващи се краища на съседния панел) или задника. Изборът на конкретен метод зависи както от вида тапет, така и от модела. Виниловият или текстилният тапет обикновено е залепен на задника. Ако сте избрали тапет за хартия, препоръчително е да ги залепите и да се припокриете, като в същото време трябва да започнете работата от прозореца, така че върху повърхността на стената няма сянка от шевовете.

Е, можете да си купите надеждни плъзгащи решетки за вашия дом или магазин, като посетите сайта profsystem.pro. Само там ще намерите най-добрите решетки на разумна цена.

За да улесните работата си, е по-добре да залепите тапета заедно. Тогава един човек ще може да разгъне панела и да прикрепи към стената горния си ръб, а вторият ще може да поддържа долния край и да го комбинира с маркировките на стената.

Всички тези работи се извършват най-добре с затворени прозорци, така че да не се създава течение в стаята, поради което тапетите могат да започнат да се откъсват от стената. Прозорците трябва да се държат затворени още 24 часа след края на процеса на слепване. Между другото, ако искате да нарисувате поставената повърхност, на този етап можете да отидете не по-рано от един ден по-късно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да лепи винил тапет?Как правилно да лепи винил тапет?
Как да лепене тапет на тавана описание на процесаКак да лепене тапет на тавана описание на процеса
Как да лепене тапет за рисуванеКак да лепене тапет за рисуване
Как да лепирам тапетите в ъглите?Как да лепирам тапетите в ъглите?
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Как да лепене тапети на тавана - препоръкиКак да лепене тапети на тавана - препоръки
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Изборът на тапети и тяхното залепванеИзборът на тапети и тяхното залепване
Как да тапет тапетКак да тапет тапет
Тапетиране на собствените си ръцеТапетиране на собствените си ръце
» » Как правилно да лепене тапет?
© 2021 BggeHat.com