Wall тапет декор как правилно да го изпълняват

стена декорация тапетПовечето хора смятат, че тапетите за тапети са най-простата задача, с която всеки начинаещ може да се справи. Това е голямо погрешно схващане, защото тук трябва да имате определени умения и опит. Преди да се извърши тази процедура, трябва да се извършат няколко подготвителни работи, които пряко засягат качеството на поставянето. Ако тази стъпка се пропусне, тогава на повърхността на стената могат да се появят различни дефекти.

Всички стари тапети задължително се отстраняват, тъй като те ще бъдат много тревожни, създаващи трудности при залепването на нов материал. За по-лесна работа кърпата се навлажнява с вода, като се използва конвенционална гъба или спрей. Това може и не трябва да се прави, но все пак се препоръчва, защото някои видове тапети не се придържат добре по стените.

След почистване на стената, повърхността трябва да бъде внимателно обработена. Всички пукнатини и разхлабени мазилки се шпакловат с шпакловка. Повърхността, която трябва да бъде залепена в края, трябва да бъде напълно плоска, без да има нищо излишно. Стените с варовик се измиват добре, тъй като това покритие оказва отрицателно влияние върху адхезионните характеристики на лепилото, предназначено за залепване на тапети. След това се нанася друг слой замазка, който покрива различни дефекти, включително дупки и микроструктури. Изравнената повърхност се почиства със специална мрежа и се счита за напълно готова за следващо тапетиране.



В началото на работата се измерва височината на стените, след което се изчислява необходимия брой парчета. В същото време трябва да се вземе предвид свиването, което е около 5 сантиметра. Мрежа от необходимата дължина се отрязва от ролката. Няколко подобни парчета са нарязани на тази проба. След това разредете лепилото до желаната консистенция, която не трябва да е прекалено гъста или твърде течна. Важно е да запомните, че неговият състав трябва задължително да съответства на разнообразието от използвани тапети. Такава информация обикновено се намира на опаковката с лепило.

Прекъсване на тапета на тапета е внимателно намазани с лепило. Помазаните парчета, без огъване, се сгъват наполовина и се оставят настрани. Също така лепилото се нанася върху повърхността на стената. Прикрепяйки горната част на платното към таванната повърхност на стената, той леко се разгъва надолу, натиска и постепенно изглажда материала. Почистете кърпа или ролка на повърхността на тапета, премахнете всички кухини и изравнете местата на ставите на платното. Е, и най-накрая, тапетите могат да бъдат залепени, както припокриващи се, така и задници.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е нетъкан тапет за боядисванеКакво е нетъкан тапет за боядисване
Уплътняване на стените със собствените си ръцеУплътняване на стените със собствените си ръце
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Кои тапети да избирате?Кои тапети да избирате?
Как да изберем най-добрия тапет от винилКак да изберем най-добрия тапет от винил
Тапетиране на собствените си ръцеТапетиране на собствените си ръце
Начини за премахване на стари тапетиНачини за премахване на стари тапети
Разполага с подготовката на стени за течни тапетиРазполага с подготовката на стени за течни тапети
Уникалност на 3d тапетиУникалност на 3d тапети
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
» » Wall тапет декор как правилно да го изпълняват
© 2021 BggeHat.com