Тапети на тавана звездно небе - видове материали



Ако решите да изберете тапет на тавана - Звездното небе ще бъде най-доброто възможно решение. В този случай, както обикновената хартия, така и виниловите тапети могат да имат този стил. Ще говорим за всичко, свързано с такъв тапет, днес.

Видове тапети за таван с картина

  • Еднослоен хартиен тапет. Повърхността на тапета може да бъде гланцирана или компактна. Най-простият и най-евтиният вариант са простите тапети. Основното им предимство е ниската цена. Но за това трябва да платите за крехкостта и средното качество на произтичащия външен вид на тавана. В този случай си струва да си припомним, че тънките светлинни тапети на тавана само ще подчертаят всички неравности на основната повърхност.
тапет за тавана звездно небе
  • Хартиени тапети с щамповане. Подобно решение е много по-интересно. Те са по-дебели, тъй като тапетът е направен чрез залепване на два отделни слоя хартия. В допълнение, релефът не само има красив външен вид, но и ви позволява ефективно да покривате малките недостатъци на тавана.
  • Текстилни тапети. Основата на тапета е нетъкана или лесно залепваща хартия (прочетете: "Flizeline на тавана: технология на процеса"). В допълнение, такава повърхност декорирана с естествена или синтетични влакна. Ролята на такъв декоративен елемент може да се използва юта, лен, коприна, филц, филцов или полиестер конец. Дебелината на тапет позволява да се осигури достатъчно добра топло- и звукоизолация.
  • Винил тапет - това е най-практичният вариант на всички предложени. PVC с пластификатор, които съставляват капака на тапета, лесно се мият и перфектно понасят условията на висока влажност. Такива тапети облаци на тавана са идеални за кухнята (прочетете също: "Как да нарисуваме облаци на тавана") Мазнините и саждите могат лесно да се измият със сапунен разтвор, без да се повредят тапетите по никакъв начин.
    тапети с облаци на тавана
  • Самозалепващ се филм. Такова решение се прави въз основа на винил, но за разлика от предишния вид тапет, в този случай адхезивният състав вече е приложен към задната страна на материала. Отначало може да изглежда, че тапетът е лесен за лепене, но всъщност това не е най-доброто решение за залепване на тавани. Ролките на такъв филм имат малка широчина, което води до чести повтаряния на модела. Освен това тези тапети са залепени само за идеално гладка повърхност, така че таванът ще трябва да бъде предварително обработен.
  • Малко за дизайна

    Общите принципи за проектиране на тавани в общия случай се свеждат до влиянието на осветяването и цветовата гама върху визуалното възприемане на пространството. Лек таван осигурява ефекта на по-голямо помещение. Този метод е особено ефективен при ярко осветяване на тавана. Освен това, поради частичното отражение на предметите на помещението, лъскавите тавани създават илюзията за дълбочина светещ таван. Подобен ефект се отнася и за стените.
    тапет върху тавана на небето
    Тапетите с облаци на тавана са избрани възможно най-леки. Благодарение на това се постига ефектът от по-голямо пространство и свобода. Повърхностният блясък също ще даде повече ефект на всичко това. И ако стените в стаята са боядисани в ярки цветове, то като цяло пространството ще бъде визуално голямо.
    Ако трябва да селективно да направите стая по-висока или обратно, използвайте контрастираща цветова схема, допълнена от неравномерно осветление. На тъмните стени поставете лампи, насочени към тавана на светлината, след което визуално увеличавате значително височината на стаята.
    Но тъмната тапет за тавана "Звездно небе" и лампите, насочени към стените на светлите цветове, ще направят помещението по-ниско. Този ефект често се използва за спални. Тъй като в такива стаи прекомерното пространство "убива" целия комфорт.
    изтегляне на десктоп тапети
    Ако искате да направите своя интериор особено грандиозен, тогава можете да използвате фосфорни тапети върху тавана. Флуоресцентната боя ще свети, когато затъмне тъмнината, което ще направи цялата стая приятна и необичайна.

    Тапет стикер

    Тапети на тавана Starry sky са залепени подобно на други тапети за таван.
    Как да поставите тапет на тавана, подробно за видео:

    Подготовка на повърхността

    На този етап трябва да увеличите нивото на повърхността. Освен това, трябва да се отървете от следи от предишното покритие на тавана. За да отстраните гумите и старите мазилки, използвайте стоманена шпатула. За да се създаде възможно най-малко прах по време на работа, се препоръчва да се овлажнява таванът с вода от пръскачка или ролка.
    Качеството на подготвителната работа зависи от бъдещия изглед на тавана.
    Ако помещението е силно влажно или има гъбички, повърхностите на тавана трябва да се третират с антисептичен грунд. Такова лечение не само ще убие мухъл и гъбички, но и ще предотврати появата им в бъдеще.
    тапети облаци на тавана снимка
    Следващото в списъка следва проникващ грунд. Тя ще укрепи повърхността на мазилката. Освен това тя формира твърда повърхност, върху която тапетите ще се държат много добре.
    След това shpaklyuyut неравенство. Можете да направите две или три прохода, в зависимост от степента на "вълнообразност" на тавана. Ако лепене тапет за тънък хартия за тавана на небето, след това се препоръчва да дъската цялата повърхност на основата. В случай на дебели тапети, можете да се ограничите до места с неравномерност.
    Окончателният шпакловък се нанася на два слоя. Същевременно сместа се нанася възможно най-тънко. След изсъхване таванът се шлифова и се покрива с грунд.

    Тапет стикер

    Както вече споменахме, тапетите на тавана на небето са залепени по обичайния начин. В този случай е препоръчително да се привлече помощта на приятел, тъй като не е много удобно да вдигате тапета от земята и да го лепирате на хоризонтална повърхност. Пръчките трябва да бъдат залепени от прозореца по такъв начин, че ставите да са успоредни на лъчите на слънцето. Това е необходимо, за да се скрият визуално шевовете.
    как да лепене тапет на тавана небето
    За да поставите на тавана тежък винил тапет, трябва да разтвори лепилото малко по-дебел от обикновено. При това не се прилага към тапета, а към тавана. Пръчките могат да се режат без резерв - пролуките между тавана и стените се покриват с первази. Индивидуалните ленти са залепени, без припокриване. В този случай трябва да спазвате точността на шаблона.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
    Немски rasch тапетНемски rasch тапет
    Кои тапети да избирате?Кои тапети да избирате?
    Уникалност на 3d тапетиУникалност на 3d тапети
    Изберете тапет лепилоИзберете тапет лепило
    Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
    Тапети за основната стая в къщатаТапети за основната стая в къщата
    Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
    Учете заедно как да изберете правилния тапетУчете заедно как да изберете правилния тапет
    Лепене на тапета правилноЛепене на тапета правилно
    » » Тапети на тавана звездно небе - видове материали
    © 2021 BggeHat.com