Колко бързо да премахнете тапета от стените

Колко бързо да премахнете тапета от стенитеПреди да започнете ремонтните работи, трябва да подготвите повърхността на стените, например, за да премахнете тапета. Следвайки указанията, дадени по-долу, можете бързо и професионално да се отървете от старите стени.

Обикновено процесът на премахване на тапета отнема много време, усилия и също така предизвиква появата на прах, който запушва цялата къща. За да намалите количеството мръсотия и да съкратите времето за работа, просто намокрете тапета, преди да го извадите.

За да направите това, можете да използвате конвенционален спрей за пръскане на стайни растения. Колкото по-голяма е повърхността на стените, толкова по-голям е обемът, от който се нуждаете пулверизатора. Не забравяйте, че тапетът се изсушава много бързо, за да избегнете двойна работа, поръсете малка част от стената с вода, премахнете тапета от нея и след това преминете към следващата.

Излейте вода в пистолета, покрийте пода с вестниците близо до стените и започнете работа. За да оставите тапета изцяло, трябва да намокрите стените възможно най-равномерно. Ако работата е направена спретнато, тогава ще можете да премахнете всички тапети само за 10-15 минути. В случай, че по време на залепването на тапета лепилото е неравномерно нанесено, тогава те ще бъдат отстранени на свой ред. В тези области, където тапетът не излиза самостоятелно, можете да използвате тънка метална шпатула.

Ако на стените има повече от един слой тапети, работата ще стане малко сложна. В този случай трябва да отделите всеки слой един по един, докато стигнете до мазилката.



Трябва да се отбележи, че тапетът трябва да се навлажни с топла вода. Не поставяйте гореща вода, залепете лепилото и процесът на премахване на тапетите ще стане по-сложен. Най-добре е да използвате вода, чиято температура леко надвишава стайната температура.

Също така, в допълнение към спрея, можете да използвате специален подател. Парата е инструмент, в който се излива вода, а продукцията е много гореща пара. Често премахва мръсотията от повърхността на завеси, килими и т.н. Горещата пара, както и топлата вода, бързо ще разтварят лепилото, а самият тапет ще се отклони от повърхността на стената.

Ако нямате параход, можете да го замените с помощта на импровизирани инструменти. Вземете стария лист, накиснете го с топла вода, прикрепете го към стената и го изпийте. Трябва да изгладите листа, преди да изсъхне напълно. След това, poddente тапет с шпатула и те незабавно се отклоняват от повърхността на стената.

Е, когато имате нужда от висококачествени дървообработващи машини Zenitech - посетете i-master.com.ua. Само там ще намерите всичко за обработка на дърво на високо ниво, за да направите шикозен ремонт у дома или в офиса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да премахнете нетъкани и винилови тапети от стенитеКак да премахнете нетъкани и винилови тапети от стените
Как да лепене тапет за рисуванеКак да лепене тапет за рисуване
Как да лепирам тапетите в ъглите?Как да лепирам тапетите в ъглите?
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Уплътняване на стените със собствените си ръцеУплътняване на стените със собствените си ръце
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Как да тапет тапетКак да тапет тапет
Дефекти и грешки в етикета на тапетаДефекти и грешки в етикета на тапета
Тапетиране на собствените си ръцеТапетиране на собствените си ръце
Начини за премахване на стари тапетиНачини за премахване на стари тапети
» » Колко бързо да премахнете тапета от стените
© 2021 BggeHat.com