Избор на строителни материали

Избор на строителни материали

Трайността и хигиената на покритието в жилището зависи от избора на довършителни материали. Ефективността на избраните материали трябва да съответства на предназначението на помещението. В хола стените, прозорците и таваните трябва да бъдат залепени само с хартиени тапети. Филмът и ролковите материали не преминават въздух, не абсорбират влагата, така че влажността в помещението ще бъде нарушена. Филмовите и ролкови материали трябва да се използват за баня, тоалетна и кухненски довършителни работи. Стените в коридора желателно покритие водоустойчив филм, най-често се използват linkrust, vinisten, филм с плат база, безпочвена, самозалепващо фолио. За завършване на помещения с висока влажност не съвпадат с филма с хартиена основа, а за кухня и тоалетна не е желателно да използвате linkrust.

Текстурата, цветовете и шаблоните върху избраните материали за довършителни работи изискват внимание, защото трябва хармонично да се комбинират, за да се създаде красив интериор.

Цветът на довършителните материали зависи не само от стила на интериора, но и от целта на помещението. В спалнята е желателно да се използват пастелни или студени цветове. В детската стая ще бъде подходящо да се използват довършителни материали от нюанси на зелено, жълто и розово. В офиса е желателно да се използват дълбоки спокойни цветове, зелени, кафяви, кехлибарени.

Просторните стаи могат да завършат с помощта на тапети с различна текстура и цвят, трябва да се направи разпределение на повърхността на стените и тавана в стаята, нарязани фигурни парчета тапет шаблони.



В хола, изборът на тапети зависи от мебелите, които се намират там.

Лепилото за тапети трябва да бъде избрано в зависимост от техния тип. Виниловите или нетъканите тапети ще се държат по-добре върху лепило, специално предназначено за тях, а не върху обичайното, което е подходящо за еднослойни хартиени тапети. Освен това е необходимо да се спазват пропорциите за разреждане на лепилото.

Преди да използвате боята, препоръчително е да се уверите, че тя не е токсична, датите на изтичане са в ред и производителят се е доказал на пазара.

По време на избора на декоративен камък, теракот, паркет, трябва внимателно да ги разгледа и да се гарантира, че няма пукнатини, чипс, драскотини, както и всичко, което може да развалят външния вид на стаята, след като на финала на избрания материал.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технически характеристики на опънати тавани - предимства и недостатъциТехнически характеристики на опънати тавани - предимства и недостатъци
Какви са таваните, нека разбирамеКакви са таваните, нека разбираме
Изберете тапета правилноИзберете тапета правилно
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Изберете довършителни материали за стените сиИзберете довършителни материали за стените си
При избора на тоалетна чиния за къщаПри избора на тоалетна чиния за къща
Тапети за основната стая в къщатаТапети за основната стая в къщата
Как да лепира декоративен филм?Как да лепира декоративен филм?
Линкрус ТапетЛинкрус Тапет
Проектиране на баня в къщаПроектиране на баня в къща
» » Избор на строителни материали
© 2021 BggeHat.com