Изберете тапета правилно

Работният капацитет, здравето, настроението и дори успехът на човек в живота до голяма степен зависи от положението в дома. От психологическото настроение се засяга всичко - от отношенията между членовете на семейството до общия интериор на стаята. И ако връзката е много деликатна тема и трябва да бъде разбрана от специалист в тесен профил, зависи от всеки да създаде хармоничен интериор. Основното е да се подходи към избора на довършителни материали. Главният тон на стаята задава тапета. Те са отправна точка за по-нататъшен избор на мебели, настилки и общ дизайн. Те са отговорни за цялостното възприемане на помещенията.

Как да избера правилния чертеж

Извличането на тапети има пряк ефект върху цялостното впечатление на стаята, върху настроението и активността на човека. При избора на тапет помислете за следните правила:

  • обширни и чести рисунки визуално крадат пространство в стаята, редки и малки, напротив, увеличаване на стаята;
  • хоризонталните ивици правят таваните по-ниски, вертикални - по-високи;
  • изображението на среден диамант визуално увеличава пространството;
  • Колкото по-малка е стаята, толкова по-лека е стените;
  • обемните чертежи трябва да избират неутрални тонове;
  • тапети с хаотични шарки могат да причинят усещане за дразнене и за пълно залепване на помещението, в което не се вписват;
  • светъл тапет с малък, спокоен образ предизвиква усещане за спокойствие.

Класификация на тапетите според материала на производство

  • За рисуване.

Удобен и практичен вариант за тези, които искат да извършват ремонтни дейности не по-често от веднъж на всеки 10-13 години. Тапетите могат да издържат до 15 пребоядисвания, да не се страхуват от влага, да преминат перфектно въздух и да не се свиват след оцветяване. Като тапет за коридора и коридора, снимки на интересни опции могат да се видят в интернет - това е отлична опция.

  • Винил на базата на нетъкан текстил.

Съставът на материала включва текстилни и целулозни влакна с полимерно свързващо вещество. Принципът на производство наподобява създаването на фибростъкло, но с по-фина текстура. Тапетът е идеално дишащ и не се свива след залепването. Основните предимства на този тип са висока якост и лекота на прилагане.



Виниловите тапети позволяват да се разширяват не само оперативните възможности, но и дизайнът. Поради наличието на нетъкан текстил, се появява впечатлението за дълбок цвят, което, пречупено, изглежда блещука отвътре.

  • Текстил.

Текстилен тапет calcutta - нова, модерна дума в интериорния дизайн. На хартиена основа се прилагат ламинирани прежди или естествена тъкан. Технологията на производство на текстилни тапети е много сложна и изисква значително време и ресурси. Цената на тези материали за покриване на стените е над средното, но тази цена оправдава редица значителни предимства:

  • висока степен на огнеустойчивост;
  • осигуряват отличен шум и топлоизолация;
  • екологично чист материал;
  • има бактерицидни свойства;
  • не изискват настройка според чертежа;
  • не изгаряйте през целия живот на продукта.
  • Измиваем винил.

Универсална опция, която позволява да се симулира разнообразие от материали - от примитивна мазилка до рафинирана тъкан. Едно от основните предимства на тапета от тази група е измиваемата повърхност, която ги прави идеални за помещения, които често се нуждаят от мокро почистване. Приемливо е да се използват различни детергенти. Недостатъците включват херметичността на материала. Но днес някои производители казват, че скоро ще можете да купите евтин тапет в онлайн магазинкоито перфектно преминават през въздуха и имат измиваща се повърхност.

  • Хартия.

Класика, която е претърпяла много подобрения. Безспорните предимства на хартиените тапети са безопасността на околната среда, достъпната ценова категория, лесната употреба. Но въпреки редица силни аргументи в полза на тапет от хартия, те имат редица недостатъци. Те не могат да се използват в помещения с висока влажност и нива на замърсяване. В допълнение, хартия тапет има кратък живот. С всички правила на внимателно действие, материалът ще продължи не повече от 4-5 години.

Избирайки сред огромното разнообразие от тапети, съсредоточете се преди всичко върху собствения си вкус, целта на помещението и екологичната безопасност на материала. Вашият дом е вашата крепост, и когато се върнете, трябва да почувствате комфорт, уют и топлина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фото тапети за малки стаи ефективен начин за разширяване на пространствотоФото тапети за малки стаи ефективен начин за разширяване на пространството
Кои тапети да избирате?Кои тапети да избирате?
Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
Начини за премахване на стари тапетиНачини за премахване на стари тапети
Как да изберем мебели за нов апартаментКак да изберем мебели за нов апартамент
Малка стая, която да изберем тапет?Малка стая, която да изберем тапет?
Тайните на интериорен дизайн в апартаментаТайните на интериорен дизайн в апартамента
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Закупуване на тапети за стени, какво трябва да знаетеЗакупуване на тапети за стени, какво трябва да знаете
Как да избера точния цвят на тапетаКак да избера точния цвят на тапета
» » Изберете тапета правилно
© 2021 BggeHat.com