Фото тапети за малки стаи ефективен начин за разширяване на пространството

Фото тапетите в коридора не само ще помогнат за украсата на стаята, но и ще ви направят визуално по-просторни, уютни и грандиозни, което е изключително важно за малка стая.

Тапети, които удължават вътрешността на стаята

Колкото по-малък е апартаментът, толкова по-внимателно е необходимо да се мисли за дизайна на интериора му. Собствениците на такива съоръжения искат да направят своя дом уютен, да организират в него благоприятни условия за пребиваване на всички потребители, да задоволят желанията си и да угодят на членовете на семейството. За висококачествен дизайн, трябва внимателно да мислите през всички интериорни декоративни елементи и обзавеждане, да вземете материали за облицовка за повърхности, мебели и оборудване, които съвпадат един с друг.

Има много опции, които се предлагат

Има много опции, които се предлагат

За положителни качества на такива облицовки е възможно да се носят:

  • лесна поддръжка и експлоатация;
  • устойчивост на външни влияния;
  • запазване на визуалните характеристики дори под влиянието на пряка слънчева светлина;
  • визуално разширяване на вътрешното пространство, като се вземе под внимание избора на подходяща фигура.

Въпреки това, не всичко е толкова розово, колкото може да изглежда първоначално. Снимките на стените имат един, но доста сериозен недостатък - относително високи разходи. Стандартната хартия, винил и нетъкани тапети са много по-достъпни, но те не дават такива висококачествени предимства при проектирането на малки стаи с тяхна помощ, което означава, че не са подходящи за кухнята, коридора и коридора.

Кое изображение е подходящо за увеличаване на пространството

Характеристиките, придобити от стаята в резултат на рисуване с тапет с картина, директно зависят от изображението на довършителните материали. Пазарът предлага на купувачите огромен избор от фото тапети, но за да визуално разшири вътрешното пространство, е необходимо да спрете на изображенията, които дават перспективата на окото. Най-добрите възможности за визуално увеличаващи се помещения се появяват на тапетите, изобразяващи залези и изгреви, мостове и улици, излизащи на разстояние. Такива техники дават на картините максимална дълбочина, нарушават възприятието на околното пространство и мамят човешкото виждане.

Освен че има перспектива за тапета, самото изображение е важно. Например, наличието на високи и тесни предмети (лампички, стълбове) визуално увеличава височината на тавана. Напротив, образът на мост или магистрала, напускащи разстоянието, може да направи таваните визуално по-ниски, но това ще увеличи възприеманата ширина на помещението. Това означава, че за да изберете подходящите тапети за снимки, трябва да се вземе предвид не само общата идея за разширяване на пространството, но и първоначалните характеристики на помещението, което ще бъде украсено.

Изображението на тапета трябва задължително да съответства на избрания стил на интериора. При декорирането на апартамент в класически стил той може да бъде допълнен с фото тапети с антични статуи, снимки на стари сгради, крепости и дворци. Ако дизайнът е планиран в модерен стил, той може да допълни образите на природата - морето, планините, горите.

Изборът на цветен и текстурен тапет за украса на стаите

Цветът на облицовката, подобно на изображението на тапета, оказва влияние върху възприемането на интериора и на цялото вътрешно пространство на стаята. Ако ви е необходимо визуално да увеличите стаята, от топъл цвят, трябва незабавно да я изхвърлите. Те са подходящи за повишаване на комфорта и комфорта на стаите, но не допринасят за тяхното разширяване. Тя ще разшири стаята със син цвят, синьо, лилаво и зелено. Но за някои стаи, студените нюанси могат да повлияят неблагоприятно на условията на работа. В спалните тези цветове могат да намалят комфорта, да направят стаята неудобна за почивка и уединение.

Фото тапети с перспективно изображение

Доброто решение за малки стаи ще бъде тапет с контрастни изображения. Комбинацията от няколко ярки цвята (например светли и тъмни цветове в различни части на изображението) ще увеличи ширината на стаята или височината на таваните (не едновременно). Ако в центъра на изображението се използват тъмни цветове и над и под светлина, това ще повлияе положително на възприятието на широчината на помещението, но ще намали височината.

За да се гарантира, че тапетът с обещаващо изображение се вписва добре в цялостния интериор, е необходимо да изберете помещения, които се вписват добре в изображението за обзавеждане на стаята. Не е необходимо да използвате тапет за ярки цветове в апартамента, в последните години черно-бели облицовъчни материали са били много популярни. С тяхна помощ можете да направите почти всяка стая много стилна и модерна, за да подчертаете добрия вкус на собствениците и желанието им да украсят околното пространство.

Когато избирате облицовката, вземете предвид текстурата на тапета. Този критерий, подобно на самия образ, може да повлияе на възприемането на стаята, нейния размер и форма. Сред най-популярните и обичайни текстури са: прах, бельо и платно. Текстурата на лен е перфектно съчетана с различни природни пейзажи. Такъв тапет е подходящ за довършителни общи помещения и жилищни помещения - дневна, коридор, коридор. Текстурата "прах" се използва за големи и доста ярки изображения, например с снимки на цветя. Структурата на платното обикновено се използва при производството на фото тапети, изобразяващи различни архитектурни обекти.

Диван избран за тапет

Диван избран за тапет

Ако имате нужда от тапети, които разширяват вътрешното пространство, то най-добрите материали за това са материалите с текстури "бельо" и "платно". Материали с големи и ярки изображения и текстури на прах рядко позволяват постигането на същия ефект, тъй като те обикновено водят до визуално стесняване на пространството в помещението.

Дизайнерски съвети - 4 популярни lifhakas

Като се има предвид широк асортимент, собствениците имат естествени трудности при избора на материали.

Светлите цветове разширяват пространството

Светлите цветове разширяват пространството

За да избегнете евентуални проблеми и да гарантирате успешен резултат от ремонтните работи като цяло, можете да се консултирате с професионални дизайнери:

  1. 1. Гланцираните бельо са подходящи за декорация на интериора, при която необходимостта от визуално разширение е много остра. Те са идеални за завършване на кухнята, тъй като тези помещения са най-светли и лъскавата повърхност на стената ще отразява много светлина, създавайки усещане за голяма стая.
  2. 2. В много тесни помещения можете да използвате тапет, симулиращ продължаването на стаята. Изображенията с врати и прозорци създават усещане за допълнително пространство извън стените. Те са чудесни за коридори и коридори.
  3. 3. Тапет с тъмни мотиви се препоръчва за използване в помещения, разположени на слънчевата страна на сградата. При такива условия изображението не може значително да затъмни помещението, но ще гарантира качественото му разширение.
  4. 4. Добрите тапети ще увеличат максимално пространството в помещението, ако покритата от тях стена е напълно освободена от мебели.

Правилно залепване като залог за успешен ремонт

Не е достатъчно да се изберат тапети, които разширяват вътрешното пространство, също така е необходимо да се залепят правилно купените материали до стените.

Повърхностно изравняване с ролка

Повърхностно изравняване с ролка

Първо, подгответе материали и инструменти:

  • молив;
  • равнище;
  • нож или ножици;
  • рулетка;
  • четки и гумени валяци;
  • висококачествено лепило.

Изберете лепилото за тапети внимателно и внимателно. Има различни типове фото тапети от различни материали, за които съставът на лепилото трябва да бъде избран индивидуално. Най-добре е да ремонтирате използването на лепило, препоръчано от производителя на тапети. С негова помощ ще бъде възможно да се запечатат качествено повърхностите, за да се осигури надеждна адхезия на тапетите към стените.

След закупуване на всички необходими материали, пригответе подплатените повърхности. Тънките тапети изискват най-пълната подготовка на стените, първо трябва да изгладите неравностите и грапавостта. Дебелите тапети са по-малко взискателни към качеството на стените и позволяват ремонт без предварителна подготовка, ако повърхностите са в задоволително състояние.

Когато стените са готови, трябва да отрежете белите ивици (полета). За да направите това, препоръчваме да използвате остър нож и владетел. Работата с ножици е допустима, но не внимателното боравене с тях може да доведе до създаване на неравномерни ръбове. В горната част на стената, с помощта на молив и ниво, маркирайте линията, която ще служи като водач за ръба на всички платна, прикрепени към повърхността. След това, на пода, поставете тапета с външната страна надолу, така че да можете да размажете ги и поставената стена с предварително приготвено лепило.

Когато тапетът е импрегниран, сегментите се слепват алтернативно на повърхността, като се съсредоточават върху маркираната горна линия. Всяка лента след залепването трябва да бъде изгладена със специален гумен валяк. Обичайните гъби за тези произведения не са подходящи, защото, на първо място, не позволяват да се отървем от въздуха, и второ, те могат да съсипят картината.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тапетите за спалнята са избрани мъдро и самиТапетите за спалнята са избрани мъдро и сами
Комбиниране на тапета на техниката и съвпадение на цветоветеКомбиниране на тапета на техниката и съвпадение на цветовете
Кои тапети да изберете в спалнята сортове облицовка и най-добрите цветовеКои тапети да изберете в спалнята сортове облицовка и най-добрите цветове
Минимализъм в интериорните особености и правила за декориране на помещенияМинимализъм в интериорните особености и правила за декориране на помещения
Изберете тапета правилноИзберете тапета правилно
Малка стая, която да изберем тапет?Малка стая, която да изберем тапет?
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Как да избера най-подходящия тапет за апартамент?Как да избера най-подходящия тапет за апартамент?
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
Как да украсят коридора в апартамент стилен и красив?Как да украсят коридора в апартамент стилен и красив?
» » Фото тапети за малки стаи ефективен начин за разширяване на пространството
© 2021 BggeHat.com