Комбиниране на тапета на техниката и съвпадение на цветовете

Интериорът на стаята влияе не само на естетиката, но и на лекотата на работа и функционалност, защото собствениците се опитват да избират интересни дизайнерски решения за всяка стая. През последните години собствениците на къщи и апартаменти придобиват популярност, съчетавайки довършителни материали. За правилата и функциите на използването на няколко вида тапети по едно и също време, ще говорим за тази статия.

Защо съчетавате подплата - цели и цели

Комбинацията от тапети е възможност да направите стаята привлекателна, индивидуална, отразяваща вкусовете и предпочитанията на собственика. Но не само поради естетически причини, този метод на декорация е много популярен днес. Използването на различни материали за облицовка в една стая може да се дължи на необходимостта от зониране на стаята.

Комбинирането на тапети е възможност да отразяват вкусовете на собствениците и да направят стаята индивидуална

Комбинирането на тапети е възможност да отразяват вкусовете на собствениците и да направят стаята индивидуална

С помощта на тапети с различни цветове и текстури можете да разделите хола или друга стая на няколко функционални зони, например да разпределите зона за отдих, работна зона, игра или място за спане в залата. За разлика от физическото зониране, което включва разделянето на помещението на секции с прегради и екрани, визуалното зониране не заема никакво пространство, затова е най-подходящо за проектиране на малки жилищни помещения.

Благодарение на използването на различни тапети, визуално можете да разширите вътрешното пространство на стаята. Например, комбинацията от тапети във вертикална ивица с монохромна външна облицовка на светлината ще направи стаята по-просторна, уютна и удобна за ползване. Освен визуалната експанзия, някои комбинации от покрития ще направят помещението по-леко, ако няма естествена светлина.

В крайна сметка е възможно да решите и използването на различни облицовки, ако искате да скриете недостатъците на помещението и повърхностите в него. Правилно обмислени комбинации ще направят незабележими различни издутини, ниши, неравности, дори криви ъгли и твърде ниски тавани. А комбинацията ви позволява да използвате при завършването на стаята останалите ролки от предишния ремонт, т.е. можете да спестите малко върху довършителните материали.

Общи методи за комбиниране на тапети - изберете начина за завършване на стаята

Един от най-честите начини да използвате няколко вида тапети в стаята е вертикалната комбинация. Тя включва комбинация от тапети в различни текстури и цветове, поставени върху вертикални ивици. Тази техника ви позволява да регулирате осветлението в помещението, zonirovat вътрешното пространство и визуално увеличаване на височината на таваните.

Хоризонталната комбинация скрива разликата във височината на стената (от тавана до пода)

Хоризонталната комбинация скрива разликата във височината на стената (от тавана до пода)

Много популярен днес е преходът на контрастиращи вертикални ивици тапети от стените до тавана. Тази технология на залепване помага да се съсредоточи вниманието върху определен елемент от интериора и да се скрие неравномерното покритие на тавана. Освен това стените с този завършек ще изглеждат по-високи, което означава, че стаята ще стане по-просторна. Вертикалната комбинация изглежда страхотно при комбиниране на шарени и монохромни материали, редуващи се светлинни и тъмни ленти, създаващи градиентен ефект.

Вторият начин на комбиниране е хоризонтално. Той признава използването на по-смели комбинации, материали с напълно различни текстури, цветове и рисунки. В класическия интериор горната част на повърхността за боядисване е покрита с по-леки материали, а долната - с по-тъмни материали. Тъмната долна част на стената може да бъде облицована с тапети с груба текстура с подутини и неравности. Връзката между материалите е скрита под специална декоративна граница.

В хоризонталната равнина облицовъчните материали трудно се комбинират в помещения, които се характеризират с различно разстояние от тавана до пода на едната стена. Ако все пак искате да използвате тази техника, можете да използвате подови и таванни первази, за да скриете разликите във височината.

С хоризонтална комбинация можете да реализирате следните дизайнерски решения:

  1. 1. Връзката между облицовката от различни видове не е ясна.
  2. 2. Преходът между лентите може да бъде подреден под формата на градиент.
  3. 3. За довършване на долната част на стената можете да използвате облицовка, имитираща визуалните характеристики на естественото дърво, тухли, гипс.

За хоризонтална комбинация се препоръчва използването на широки тапети. В помещения с ниски тавани по-добре да се използва рула с ширина от 1 м, а във високите части - 1.5. Или ролки от 2 м независим Когато поставяне е необходимо да се приведе в съответствие лентите на нивото на пода, а не на тавана. В този случай линейната линия ще съвпадне с мебелната линия, а стаята ще изглежда толкова привлекателна и хармонична, колкото е възможно.

Третият популярен начин на комбинирания интериор е да се създаде акцент върху едната стена. Тази техника включва създаване на ясен акцент върху една стена и разсейване на вниманието от други стени в стаята. Като акцент стена обикновено избирате повърхност, до която има мебели. В хола може да бъде диван, зад който стената е покрита с ярко зелен, син или червен тапет, в спалнята - легло и т.н.

За да завършите останалата част от стените в стаята, когато акцентирате, използвайте облицовъчни материали от неутрални, спокойни нюанси, които трябва да контрастират добре и едновременно да се слеят с ярката част от стаята. За да прилепите стената на акцента, трябва да изберете материали с проста текстура, без орнаменти, шарки и издутини. В някои случаи можете да използвате съвременни тапети, за да създадете стена с акцент.



Друг интересен начин за комбиниране се нарича тапет вложки. Това включва използването на монохромна стена с ярки тапети - клапи. Най-често този метод на декорация се използва, за да се създаде акцентна стена, която благодарение на наситените вложки става много енергична и динамична, буквално привлича вниманието и се превръща в централен елемент на стаята.

При избора на формата и цвета на вложките за тапети е необходимо да се вземе предвид стилът на украса на стаята. За класически интериор, вложки под формата на редовни геометрични форми, както и за съвременни посоки дизайн - вмъква сложна, неправилна форма.

Когато декорирате стаята, можете да превърнете всички стени в нещо като памучна юрганка - полирайте повърхностите с правоъгълници и квадратчета от тапети от различни типове и видове. Този дизайн ви позволява да използвате картини с различни цветове, текстури, рисунки, най-важното е, че всички материали са с еднаква дебелина. Пачуърката декорация на стаята ви позволява да дадете на интериора прост, селски, много мек и уютен цвят. Основният му недостатък е високата сложност на комбинирането. Без опит, е проблематично да се избират тапите на тапетите, така че да създават една и атрактивна картина. Да, и да вмъкнете стените точно с помощта на малки квадратчета и правоъгълници на тапет е много трудно.

Правилата на комбинирания интериор - научаваме сложни методи на проектиране

Не е необходимо да сте професионалист в областта на дизайна, за да изберете правилната комбинация от тапети за всекидневната, спалнята или всяка друга стая. Трябва само да се запознаете с основните правила за комбиниране на облицовъчни материали, да изберете най-подходящите средства за довършване на помещението и ще можете да започнете ремонтни работи.

Комбинираните тапети не само трябва да пасват заедно, но и да съответстват на стила на интериора

Тапетите не само трябва да съвпадат, но и да съответстват на стила на интериора

Не забравяйте, че не всички тапети се сглобяват еднакво добре. Ако използвате лошо прилепващи материали за облицовка, стаята след ремонта може да бъде твърде претенциозна, нехармонична и непривлекателна. Можете да увеличите значително вероятността за добра комбинация от покрития, ако купувате материали от една колекция или от един производител.

Има няколко възможности за комфортна комбинация от тапети, за които трябва да знаете. Първо, материалите трябва да бъдат със същата дебелина. Дори малка разлика в дебелината ще се отрази отрицателно на визуалните характеристики на стаята след тапетиране. На второ място, в същата стая е необходимо да се използва един и същ вид облицовъчен материал, използвайте само хартия, само нетъкани, винилови или други покрития, но не всички заедно. Трето, не пренебрегвайте предварителната подготовка на стените за облицовъчни работи. Повърхностите преди довършване трябва да бъдат изравнени, почистени и грундирани. Четвърто, без значение как искате да комбинирате облицовката, е необходимо тя да съответства на стила на интериора в цвят, текстура, шарки и други характеристики.

Силно препоръчваме, преди да вземете решение за методологията на комбиниране, да вземете решение за резултата, който искате да получите. Ако просто трябва да украсите стаята, да я направите индивидуална и модерна, можете да използвате всякакъв начин за комбиниране на облицовката или просто да направите с един подходящ материал. Но ако имате нужда от разширяване на пространството, скрийте недостатъците на стаята или подчертайте неговите предимства - изберете само съответната технологична комбинация.

Цвят - изберете най-добрата комбинация за жилищни пространства

Може би изборът на цвят за тапети е най-важната задача за собственика, който реши да създаде сложен, комбиниран интериор. Това е нюансите на облицовката, които определят как стаята ще изглежда след ремонт, те ви позволяват да изложите акцентите, да скриете дефекти и zonirovat вътрешното пространство.

Цветовете на акцентите и базовите цветове могат да се различават само с 1-2 тона

Цветовете на акцентите и базовите цветове могат да се различават само с 1-2 тона

Една от най-ефективните техники в съвременния интериор е комбинацията от облицовка от светли и тъмни нюанси. Възпроизвеждането на контрасти прави стаята привлекателна и ви позволява да подобрите осветеността на декорираните стаи. За да украсите ъглите и зоните с ниска видимост на помещението, използвайте тъмни цветове, а за големи и открити площи - светли цветове.

През годините професионалистите са идентифицирали най-успешните комбинации от цветове:

  1. 1. Червен. Тя е добре комбинирана със златен, зелен, сив, черен и син. Изглежда лошо в комбинация с кафяво, тухла и виолетово.
  2. 2. Кафяво. Тя върви добре с повечето популярни цветове: със синьо, сиво, бяло, бежово, златно. Изглежда зле с червено.
  3. 3. Жълто. Тя е съчетана с кафяви и зелени нюанси, както и с всички други цветове, открити в дивата природа. Единствената нещастна комбинация с жълт цвят е розово.
  4. 4. Розово. Отличен цвят за създаване на топъл, деликатен интериор, добре комбиниран със сиви нюанси, бежов и бял.
  5. 5. Зелен. Тя е добре комбинирана с почти всички други нюанси, особено с естествени, естествени цветове.
  6. 6. Бели. Универсален цвят, за който най-лесният начин да изберете чифт.
  7. 7. Черен цвят. Трудно е да се използва цвят, който ефективно изглежда в комбинация с бяло, червено, жълто.

Когато избирате два материала за облицовка за стаята, можете да използвате нюанси от същия цвят. Акцентираният нюанс може да бъде по-тъмен или по-светъл от 1-2 за 1-2 тона. Въпреки това, когато използвате подобни цветове, трябва да сте внимателни - има възможност да направите интериора прекалено монотонен и скучен.

Не забравяйте, че всеки цвят има индивидуален ефект върху нервната система и емоционалното състояние на човек. Някои нюанси възбуждат, другите се успокояват, други помагат да работят и т.н. Влиянието на тоновете трябва да се има предвид при избора на завършванията за различните помещения.

В спалнята ви се нуждаете от цветове, които ще ви помогнат да се отпуснете и да си починете добре, но във вашия офис от тези нюанси трябва да бъдат изхвърлени.

Има много опции за довършителни холове в къщата и апартамента. Можете да използвате само един вид облицовка или няколко вида тапети, които се различават по цвят, текстура и други характеристики. Но не само украсата на стените образува образа на стаята. Стените трябва да съответстват на други повърхности: обзавеждане, декоративни елементи и много други. Стаята ще изглежда хармонично, само ако всички тези елементи ще бъдат комбинирани един с друг.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои тапети да избирате?Кои тапети да избирате?
Малка стая, която да изберем тапет?Малка стая, която да изберем тапет?
Уникалност на 3d тапетиУникалност на 3d тапети
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
Тапети за основната стая в къщатаТапети за основната стая в къщата
Как да избера точния цвят на тапетаКак да избера точния цвят на тапета
Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
Учете заедно как да изберете правилния тапетУчете заедно как да изберете правилния тапет
Тапети за спалнятаТапети за спалнята
» » Комбиниране на тапета на техниката и съвпадение на цветовете
© 2021 BggeHat.com