Как да лепира декоративен филм?

Как да лепираме декоративен филмДекоративното фолио се счита за евтина алтернатива на оцветените стъкла или такива луксозни материали за довършителни работи като естествен мрамор. Това обаче ще изглежда добре само ако го поставите правилно. Предимството на декоративния филм, което често се нарича просто самозалепващо, е очевидно. Той образува водонепропусклива повърхност, има висока якост, различава богатите цветове. В същото време такъв филм може да подчертае неравномерността на стените и поради това изисква доста цялостна подготовка.

Въпреки факта, че производителите се фокусират върху простотата на инсталацията си, това не е напълно вярно. Подложката за филма трябва да бъде гладка, гладка и за предпочитане обезмаслена. За да направите това, трябва да го избършете със сапунена вода. Понякога дори се препоръчва използването на алкален детергент или алкохолен разтворител - в зависимост от състоянието на повърхността. Неравномерността или напуканата измазана повърхност трябва да се изравнява с шпакловъчен материал и да се шлайфа, а след това да се грундира. Но избирайте този акрилен грунд, за да осигурите максимална адхезия към декоративния филм.

Обикновено филмите се продават на ролка. Това платно трябва да бъде нарязано на отделни парчета от правилния размер, оставяйки на склад 2-3 см за всеки. Защитният слой хартия е внимателно отделен (само на няколко сантиметра), а парче се прилага от този ръб към стената. След това трябва бавно, леко и равномерно изготвят от останалата хартия слой, с една ръка провеждане на филма, а друг - натискане и изглаждане с мека кърпа залепена част. С този изглаждащ ход в посока от центъра към ръбовете, внимателно да се уверите, че под филма не остават въздушни мехурчета. Ако все още е направил нещо нередно, а филмът е поставен правилно, ви остават още 12 часа, за да се отдели от повърхността и повторно стик. Но това може да стане само по отношение на качеството (и доста скъпи) материали, тъй като на лепило агент има вискозна консистенция, а това повишава сцеплението на повърхността на стената.



За да избегнете грешки, по-добре е да използвате различен подход за поставяне на големи повърхности. Използването на лепило за тапети ще ви помогне да защитите срещу смени на платното. Те не размазват самия филм, а повърхността на стената. Филмът се движи свободно около него и платното се превръща в точното място. Но този метод се използва само за тези основи, които абсорбират лесно влагата.

Е, за да купите плочки за баня - посетете сайта keromag.ru. Само там можете да изберете и закупите качествени плочки за Вашата баня на достъпна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самозалепващ се филм за врати, ние ще актуализираме самата стара конструкцияСамозалепващ се филм за врати, ние ще актуализираме самата стара конструкция
Как да поставите самозалепващ се филм върху мебели без мехурчета?Как да поставите самозалепващ се филм върху мебели без мехурчета?
Как да направите камина, ние считаме за най-популярните варианти на декорацияКак да направите камина, ние считаме за най-популярните варианти на декорация
Платно за опъвам таван, който е по-добре - филм или платПлатно за опъвам таван, който е по-добре - филм или плат
Технологията на ламиниране трансформира пластмасови прозорциТехнологията на ламиниране трансформира пластмасови прозорци
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Течен тапет ред на монтаж работаТечен тапет ред на монтаж работа
ДървенаДървена
Грунд емайлГрунд емайл
Монтиране на топъл подМонтиране на топъл под
» » Как да лепира декоративен филм?
© 2021 BggeHat.com