Избор на боя за ремонт

боя за ремонтПреди да изберете боя за ремонт, първо трябва да определите дали ще се извършва боядисване на повърхности, разположени извън или вътре в сградата.

Боите съдържат три основни компонента: пигмент (багрило, състоящо се от фино минерално брашно), разтворител (ленено масло или подготвена вода), свързващо вещество.

Във водно-емулсионните бои водата действа като разтворител. Боята изсъхва, когато водата се изпарява, полимерният филм се втвърдява. Тези бои се използват главно в изпълнението на вътрешни довършителни работи, тъй като не разполага с остра миризма и не излъчват вредни изпарения, има отлична адхезия към повърхността, има добра пропускливост на водни пари, изсъхне бързо, не са скъпи.

Основният недостатък на водните емулсии е ниската устойчивост на абразия, невъзможността за измиване на боядисаната от тях повърхност. Ако качеството на материала е ниско, тогава има опция боята да се замърси.

Акрилна боя, които могат да бъдат закупени тук benjaminmoore.ru, най-модерната на водна основа, тяхната основна съставка - акрилна смола. В тези бои е напълно запазена всички предимства, присъщи на бои на водна основа, както и добавени полезни свойства, като например еластичност, водоустойчивост и механично износване, избледняване. Цената на акрилните бои е доста висока.



В маслени бои се използва изсушаващо масло като разтворител. Поради тяхната устойчивост на влага, те се използват предимно за работа на открито за боядисване на повърхности от дърво или метал, осигуряват плоска повърхност и не оставят белези върху нея от четки за боядисване.

Маслените бои също имат недостатъци - те са доста токсични, имат нисък експлоатационен живот и изсъхват за дълго време. След известно време, боите се разбиват и изгарят.

Емайлът нарича специална боя, направена на базата на полимерни разтвори. Емайлът след изсъхването му създава гланциран или матов филм върху повърхността.

Според характеристиките им, емайлите са много преди другите видове бои. Тези бои дават на боядисаната повърхност красив и естетичен вид с различни декоративни ефекти, са еластични, имат способността да отразяват светлината.

Емайлните бои са от няколко вида, но боите нитро-емайлли са особено популярни сред тях поради невероятно бързото изсъхване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Емайл за подови настилкиЕмайл за подови настилки
Как да нарисувате тавана с боя на водна основаКак да нарисувате тавана с боя на водна основа
Нанасяйте сребро на прах, подготвено и нанасяно върху продуктаНанасяйте сребро на прах, подготвено и нанасяно върху продукта
Грунд gf-021Грунд gf-021
Как да нарисувате тавана в банята направи изборКак да нарисувате тавана в банята направи избор
Избор на боя за съвети за ремонтИзбор на боя за съвети за ремонт
Съвети за избор на мазилки за външна употребаСъвети за избор на мазилки за външна употреба
Изборът на екологично чист материал за декорация на стениИзборът на екологично чист материал за декорация на стени
ЧеткаЧетка
Подови бои на водна основаПодови бои на водна основа
» » Избор на боя за ремонт
© 2021 BggeHat.com