Нанасяйте сребро на прах, подготвено и нанасяно върху продукта

Оцветяващият материал "сребро" е в голямо търсене поради своята устойчивост към факторите на околната среда. Това съединение е в състояние да издържи на сериозни колебания в температурата и влажността, да е устойчиво на слънчева светлина и замръзване. Нека да разгледаме какво е включено в боята и как да го подготвим правилно преди работа.

Какво е направено от популярна боя?

Съставът на оцветителя включва най-малкия метален прах от наземен алуминий. С други думи, този материал е метален прах, който придава на боядисаните продукти оригинална стоманена сянка.

Няколко вида прах се използват за производството на бои - PAP-1 и PAP-2. Вторият тип е по-големи частици, но това не оказва влияние върху качеството на самата боя. Разредете боята с лак или лак.

За производство

За производството на "сребро" се използва прах PAP-1 и PAP-2

Алуминиевият прах се използва за готвене както на конвенционална, така и на топлоустойчива смес. Свойствата на готовата боя се влияят от избраната течност за готвене.

Много обитатели предпочитат да не губят време за подготовка на материали, но купуват готови бои в магазина. Съществува обаче голям риск купувачът да се разпадне в продукти с ниско качество, при които един от компонентите липсва в изискваното количество. За да не се улавят "на куката" на икономичните производители, обърнете внимание на срока на годност, посочен в пакета боя - качественият материал може да се съхранява за не повече от 6 месеца.

Предимства и недостатъци на среброто

Праховата боя "сребро" има няколко важни предимства. Те включват:

  • съставът става практически "втората кожа" на продукта, тъй като напълно повтаря неговата текстура. В този случай материалът се нанася с тънък слой;
  • боята е с висока якост, не се отделя с времето;
  • в чист въздух може да продължи повече от 7 години. Под вода този период е 3 години;
  • Боята се използва за боядисване на почти всеки продукт - от бетон до дърво;
  • материалът не е абсолютно податлив на корозия и високи температури;
  • след нанасяне боята изсъхва много бързо, не е токсична;
  • Продуктите, боядисани с този състав, изглеждат много оригинални. Интензивността на цвета може да се промени чрез експериментиране с нюанси.

В допълнение към предимствата на боята има няколко недостатъка. Първо, неподготвената суха смес е експлозивна. Прахът трябва да се съхранява на сухо, тъмно място, недостъпно за деца. Също така близо до праха не се препоръчва да добавите продукти, които бързо усвояват миризми.

боя

"Сребърната" боя се използва за боядисване на почти всяка повърхност

На второ място, сребро не може да покрие повърхността, предварително обработена с алкидни или маслени бои, както и нитро-емайл. В такива случаи боята няма да се побере добре върху продукта или изобщо да падне.

На трето място, този материал не може да се използва за работа с поцинковани продукти. Ако е необходимо, преди да се нанесе, обектът трябва да бъде покрит с два слоя грунд.

Във всеки случай не избирайте акрилно сребро. Тя изсъхва по-бързо, но дори и когато се прилага, ще забележите, че боята изчезва.

Области на приложение на оцветители

Поради характеристиките на среброто, той се използва за различни цели както в ежедневието, така и в производството. Този материал е подходящ за боядисване на различни части в производствени халета. Използва се за преработка и загряване на батерии в жилищни сгради и апартаменти и за работа с цели радиаторни системи в заводите.

Serebryanka се използва активно в производствените магазини

Serebryanka се използва активно в производствените магазини

Поради своята устойчивост на високи температури, сребро се изисква при боядисване на елементи в котелни помещения. Той се използва за работа с детайлите на кораби, структури в пристанища и плаващи докове.

Често този материал се използва за боядисване на тръби с различни размери и цели. Той е известен с боядисване на елементи от мостове, различни скулптури, паметници, паметници. В дребномащабната продукция тази боя се прилага върху сувенири.

Характеристики на самоподготовка на боята



Преди да разредите полученото сребро, ще трябва да купите гумени ръкавици, ролка, четка за боя и разтворител "Бял Дух". Ще ви е необходим и съд, който няма нищо против да се замърси, защото боята е много трудна за измиване. Преди работа, носете защитен костюм, за да избегнете контакт с боята с кожата.

За да разреждате сребро, имате нужда от разтворител, White Spirit

За да разреждате сребро, имате нужда от разтворител, White Spirit

За да разредите обикновено сребро, трябва да приготвите ленено масло или лак. За получаването на топлоустойчива композиция е необходим термоустойчив лак.

Важна роля в подготовката играят пропорциите на компонентите. Ако подготвяте обикновено сребро, вземете 1 част от алуминиевия прах и 3 или 4 части масло за сушене. Ако сместа е твърде дебела, трябва да се разреди с "White Spirit", терпентин или разтворител.

Количеството разтворител ще зависи от избрания метод на приложение. Ако искате да нарисувате повърхността с четка, разтворителят не може да бъде добавен или излят в малка част от него. Ако използвате аерограф, разтворителят се използва в съотношение 1 към 1 с алуминиев прах.

Най-подходящ за работа е хлоровинил разтворител. Тя трябва да се добави в съотношение 1: 9 от съотношението към боята. На опаковката на такива средства се обозначава маркировката "ХВ".

За да се приготви топлоустойчив състав, е необходимо да се вземат 2 части от праха и 5 части от топлоустойчивия лак. При добавяне на праха към лак, сместа трябва да се смесва постоянно. Ако материалът е твърде дебел, то малко количество толуол трябва да се добави към него с него. Тази боя има остра миризма, така че е необходимо да я подготвите и да работите с нея в добре вентилирана стая.

Правилният начин да постави сребърни експертни съвети

Повърхността за боядисване трябва да бъде напълно чиста. Почистете го, преди дори да разредите боята. Ако продуктът е стар и предишните материали не са отстранени от него, тогава неговата повърхност трябва да се обработва с грунд. Дървесината трябва внимателно да се шлайфа преди боядисване.

Дървото, преди да се нанася сребро, трябва да бъде добре шлифовано

Дървото, преди да се нанася сребро, трябва да бъде добре шлифовано

Нанесете композицията на 2-3 слоя. След това продуктът ще получи чист външен вид. Не забравяйте, че качеството на покритието ще зависи от свойствата на покритието - устойчивост на замръзване и висока температура.

Работата с материала трябва да бъде бързо и ясно, без да се предприемат прекъсвания. Ако позволите пауза, среброто ще започне да изсъхва върху четката.

Почистване на боята от замърсени повърхности - решения

Ако сребърният клуб се е захванал с неща, които не сте планирали да рисувате, тогава можете да отстраните замразения прах със същия разтворител, който се използва за разреждане на материала.

В случай, че сте изхвърлили готовата боя закупена в магазина и не знаете какъв вид разтворител е бил използван от производителя за подготовката му, можете да опитате да го измиете с народни средства.

Първо, поставете върху петна от растително масло, изчакайте 20 минути и избършете сухия материал с чист сух парцал.

За да премахнете свежите петна, ги нанесете върху лак за нокти, без ацетон. След това изчакайте и опитайте да изтриете петното с кърпа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кислородно рязанеКислородно рязане
Прахово покритие на метални изделияПрахово покритие на метални изделия
Продуктов каталог за вертикални щориПродуктов каталог за вертикални щори
Как правилно да изпиете бетонния под и да подсилите повърхностния слойКак правилно да изпиете бетонния под и да подсилите повърхностния слой
Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Какво представлява газовият блок?Какво представлява газовият блок?
Акрилна боя и нейното приложениеАкрилна боя и нейното приложение
Характеристики на съвременните тефлонови и нанотехнологични боиХарактеристики на съвременните тефлонови и нанотехнологични бои
Избор на боя за стениИзбор на боя за стени
» » Нанасяйте сребро на прах, подготвено и нанасяно върху продукта
© 2021 BggeHat.com