Характеристики на съвременните тефлонови и нанотехнологични бои

Характеристики на съвременните бои: тефлон и нанотехнологии

Боядисването на стените ви позволява бързо и относително евтино да промените дизайна на стаята. С това твърдение едва ли е възможно да се спори. Но как да изберем правилната боя за стаята? В края на краищата, на рафтовете можете да намерите и латекс, акрилни и винилови бои. Напоследък се появяват необичайни цветове в магазините - направени с помощта на нанотехнологии или с добавяне на тефлон. Дали това е рекламен ход или наистина нови решения за строителство и ремонт?

Нека се опитаме да започне да се занимава с мастила, които съдържат наночастици, т.е. малки частици, чийто размер не надвишава милионна част от милиметъра. Изглежда, че това е толкова малко! Но тези добавки могат да дадат на боята нови свойства. С тяхна помощ, сериозно Corporation са били в състояние да се развиват така наречените "интелигентни покрития". Първоначално обаче тези цветове не са предназначени за декорация на интериора. Използваха се в космическата индустрия, в отбранителната индустрия, след което започнаха да се занимават автомобилни автомобили. И едва след тази боя с използването на нанотехнологии са намерили тяхното приложение и в строителството и ремонта. Какви наночастици се добавят към тях? Това е - или титанов диоксид, обща бял пигмент, който е под формата на наночастици губят покривни свойства и става прозрачен, но под въздействието на ултравиолетови лъчи в списъка на неговите предимства са добавени и мръсотия репелент. Също така, бои с различна добавка може да неутрализира миризми като противодействат на развитието на микроби върху боядисани повърхности.



Още един nadobaddka - частици сребро, бактерицидни свойства, които учените са познавали от дълго време. С развитието на нанотехнологиите е възможно да се постигне създаването на такова колоритно покритие, което да работи с непроменена ефективност в продължение на много години.

Боите с употребата на тефлон стават все по-чести. Това вещество е нетоксично и следователно безопасно за здравето, но в същото време има много интересни химически и физически свойства. Връзката между неговите частици е много силна и не влиза в реакция с други вещества (с изключение на висококонцентрираната флуороводородна киселина). Поради това на повърхности боядисани с боя с добавяне на тефлон, мръсотия и прах не се залепват. В допълнение, слоят на такава боя е устойчив на драскотини, влиянието на влага и химически реактиви.

Ами, ако се интересувате от палети рафтове на balttech.ru можете да изберете и да ги купите на достъпна цена. Само там е всичко, от което се нуждаете, за да съхранявате строителните си материали и инструменти на рафтовете.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?
Фасадни бои от А до ЯФасадни бои от А до Я
Какво е нетъкан тапет за боядисванеКакво е нетъкан тапет за боядисване
Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?
Видове и приложение на миеща се боя за повърхността на стенитеВидове и приложение на миеща се боя за повърхността на стените
Ремонт на стените в банятаРемонт на стените в банята
Боядисване на метални конструкцииБоядисване на метални конструкции
Тапети за основната стая в къщатаТапети за основната стая в къщата
Избор на боя за стениИзбор на боя за стени
Вътрешен интериор с омбрежен ефектВътрешен интериор с омбрежен ефект
» » Характеристики на съвременните тефлонови и нанотехнологични бои
© 2021 BggeHat.com