Фасадни бои от А до Я

Коя фасадна боя е най-добре А"Моята къща е моята крепост!" Хората казват. Но е необходимо крепостта да има естетически вид. Знаем, че фасадата на къщата е лицето на нейния господар. Следователно, завършването му е въпрос на чест. Един от популярните му видове е живописта. В тази статия нека да видим коя фасадна боя е по-добра.

За да разберете, си струва да вземете важни характеристики за декоративните композиции, които ще покриете външните стени на къщата ви. Тази боя за фасадата ще бъде по-добра, което има отлични оценки за всички изброени по-долу характеристики.

Характеристики на фасадните бои

Така че, нека да разгледаме важните характеристики, чрез които можете да прецените до каква степен този или онзи декоративен състав е подходящ за покриване на външните стени на къщата.

папка

Въпрос: Какъв цвят да рисувате къща фасада - рано или късно, може да пъзел всеки собственик на жилище. Тук трябва да обърнете внимание на материалите, с които фасадата е завършена и как тази или онази боя "ще лежи" върху тях. На първо място, ние разглеждаме съдържанието на свързващото вещество в разтвора. Зависи от количеството му зависи от качеството на приложението.

Коя външна боя е по-добра от 1

Винилови, силиконови, силикатни и акрилни смоли са много популярни тук. Най-добрите фасадни бои съдържат повечето свързващи вещества, докато евтините са разредени с разтворители, за да се увеличи обемът на разтвора.

Устойчивост на директно излагане на ултравиолетова светлина

В следващата стъпка обръщаме внимание на устойчивостта към пряко излагане на ултравиолетови лъчи. Тук са водещи полисилициеви, акрилово-силиконови и акрилни мастила. По този начин цветовете на фасадните бои остават ярки за дълго време, както при първото приложение.

Пропускливост на водните пари

Друг важен въпрос в селекцията е пропускливостта на парите. Въпреки това, не всички цветове, дори и с максимален процент на паропропускливост, могат да бъдат боядисани, например, сауни. Тук дори и най-добрите предни бои не могат да се справят със задачата.

Консумация на боя

важно когато рисувате фасадата е също и консумация на боя. Като цяло може да бъде от сто до триста грама на слой върху площ от един квадратен метър. Все пак трябва да се вземе предвид факта, че повърхността също играе роля, върху която ще приложите същата боя.

Ако мазилките трябва да бъдат боядисани, потреблението ще се увеличи значително. Ако повърхността за боядисване е гладка, тогава консумацията на боя ще бъде съответно минимална.

Коя външна боя е по-добра от 2

Тук отново възниква въпросът: коя фасадна боя е по-добра? Във всеки случай, преди да купите, трябва внимателно да проучите инструкциите на банката, трябва да има пълна информация за характеристиките на боята. Или се консултирайте с продавача.

Видове фасадни бои

Разбира се, да дадем изчерпателен отговор на въпроса: коя фасадна боя е най-добрата - не можем, но да кажем на най-добрите от тях, че можем. Те ще бъдат обсъдени по-нататък.

Винилови бои

В близкото минало винил боята за фасадата Finncolor е много популярна. Въпреки това, с течение на времето, той замени акрилния аналог. Преди да го приложите, разредете го с вода. Въпреки това, формите могат да се образуват на повърхността на винилови бои, а химическите вещества могат да бъдат силно засегнати от тях. В същото време, основното предимство на тези бои е доста ниска цена. Но този факт не винаги привлича взискателен купувач.

Акрилни-силиконови и акрилни бои

Този сорт фасадни бои е в момента най-популярен. Изработен е на акрилна основа. Основната съставка на тази боя е акрилната органична смола. Цветовете на бои за фасади от този тип са приятно изненадващи от разнообразието и богатството им. Акрилните бои обаче имат ниска плътност и водопоглъщане.

Коя външна боя е по-добра от 3



Техните подвидове са акрилово-силиконови разтвори, които, съдейки по името, съчетават свойствата на акрилните и силиконовите бои. Такива решения са по-устойчиви на абразия и външни повреди. Няма да кажем, че това е най-добрата боя за фасадата, но си струва да се обръща внимание при покупката.

Силиконови бои

Към фасадните силиконови бои могат да се припишат силиконови, силоксанови и силанни разтвори. Те имат устойчив хидрофобен ефект - те не позволяват дъждовната вода да тече надолу по повърхността на стената надолу или да бъде погълната от стените на фасадите. Боите от този тип помагат да се удължат за дълго време силата на фасадата и не са предразположени към замърсяване. Ето защо, задайте въпроса: каква боя за фасадата е по-добра, можете да получите отговор: силикон.

Лайм бои

Може би те са по-малко популярни, но те също са активно използвани. Липовите фасадни бои могат да се продават под формата на готови разтвори, както и под формата на паста, която се разрежда с определен обем вода. При избора на тези бои в полза на техните дезинфекционни свойства и способността да се предотврати появата на мухъл и гъбички. Липовите бои в палитрата им имат бели пастелни цветове.

Силикатни бои

"Кой цвят боя пред къщата?" - питате. "Силикат!" - ще отговорим. Нека анализираме предимствата на тези бои. Те, в резултат на естествена химическа реакция, се прикрепват здраво към основата, върху която са приложени.

Коя външна боя е по-добра 4

Такива бои са устойчиви на атмосферни условия и не са склонни към плесени или гъбички. Въпреки това, е трудно да ги премахнете, ако желаете, пребоядисване на фасадата.

Полисиликонови бои

Бои от този тип са подобрени силикатни. Те се основават на добавянето на силиконови смоли. Лесно се прилагат ръчно. Полисиликоновите бои имат висока пропускливост на парите и устойчивост на влага. Те показват най-добрите си качества, ако се използват на суха повърхност. Това е и най-добрата боя за фасадата.

Циментирани фасадни бои

Те са сухи смеси, които трябва да се разреждат с вода в определени пропорции. Цветовете на тези цветове не се различават по разнообразие. По същество това са пастелни нюанси. Ако обаче питате: "Коя фасадна боя е по-добра?", Можем да ви препоръчаме боя с това качество.

Степени на фасадни бои

Друг отговор на въпроса: "Коя фасадна боя е по-добра?" Е прегледа на фасадните бои. Обърнете внимание на търговските марки.

Коя външна боя е по-добра от 5

Така че, като сте замислили да актуализирате фасадата на къщата си, естествено отидете в специализиран магазин, който ще ви предостави широк избор от цветове. Как да не се губим? Какъв цвят да изберем? Нека се опитаме да отговорим на тези и други въпроси.

Alpina

Опитайте боята Alpina. Той е устойчив на влага. Търговската марка Olimp произвежда структурни бои на база кварц, които могат да се използват за боядисване сутеренни части на сгради, както и вътрешни помещения. Alpina е устойчива на износване. Лесно е да го приложите.

Caparol

Фасадните бои на Caparol ще ви задоволят с издръжливостта, която заедно с качеството играе важна роля. На повърхността му частици мръсотия няма да бъдат задържани.

Оптимист

Фирма "Оптимист" предлага вододисперсионни бои за фасадата. Може да се използва както за външна, така и за вътрешна работа.

Коя външна боя е по-добра от 6

Tikkurila

И най-популярните цветове са тези, произведени от Tikkurila. Има широка гама от цветове. Боята има много предимства, сред които: абсорбция на вода и термопластичност.

Надяваме се, че нашата статия ви е помогнала да намерите отговор на въпроса, коя фасада е по-добра? Изборът е ваш!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Обличане на къщата в клинкер фасада полагане и монтаж на плочки по стенитеОбличане на къщата в клинкер фасада полагане и монтаж на плочки по стените
Ние покриваме къщата с дървени материали и облицовкиНие покриваме къщата с дървени материали и облицовки
Плочка на фасадата на правилната технология за складиранеПлочка на фасадата на правилната технология за складиране
Външно покритие на снимки на фасади на къщаВъншно покритие на снимки на фасади на къща
Как да направим фасадата на къщата красива за малко пари?Как да направим фасадата на къщата красива за малко пари?
Фасадни плочки за естествени материали тухли и камъкФасадни плочки за естествени материали тухли и камък
Най-добрите бои за фасадите на дървени къщиНай-добрите бои за фасадите на дървени къщи
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?
Как да актуализирате стара къща за мисленеКак да актуализирате стара къща за мислене
» » Фасадни бои от А до Я
© 2021 BggeHat.com