Силикон на фасадата, в която се използват материалите

Силикон на фасадата - в какви материали се прилага 1Фасадата е първото нещо, което създава впечатление за къща. Ето защо трябва да се внимава да се осигури правилното му появяване.

Материали за облицоване

С лице към фасадата най-разнообразните материали. Също така може да бъде просто качествено боядисана. За това например се използват силиконови бои за фасадата. Друга използвана може да бъде силиконова фасадна мазилка, ако повърхността се смята за просто мазилка.

Видове фасадни мазилки

Помислете за четирите основни вида мазилки за фасадата. Тук те ще бъдат изброени според увеличението на разходите.

  • минерален

Основата за производството на този вид мазилка е циментово-пясъчен разтвор.

Много е лесно да се работи с такъв материал. Да се ​​поставят на стените тази декоративна мазилка под въздействие дори на неопитен работник.

Силикон на фасадата - в какви материали се прилага 2

Заедно с минерална мазилка, добра топло фасада базалт вълна или пяна, тъй като пропускливостта на водна пара на покритието е подходящ за тези материали. Например, силиконовата фасадна мазилка няма такива качества. Като правило хората избират пенополистирол. Този материал, подобно на минерална мазилка, не е много. Недостатъкът на пенопласта е, че няма особено дълъг експлоатационен живот. Преди замяната му обикновено е по-малко от 10 години.

Липса на минерална мазилка е, че той не е еластичен. Това води до факта, че фасадата, обработена от нея, в крайна сметка се покрива с пукнатини. Силиконовата фасадна мазилка е по-добра в това отношение.

  • акрил

Тази мазилка може да не се нуждае от ремонт за 15-25 години.

Материалът има добра пластичност. Произвежда се на базата на акрилни смоли, които се виждат по име.

Акрилна мазилка е в състояние да скрие малки пукнатини на фасадата, защото поради пластичност, тя може да се простира.

Не се препоръчва тази мазилка да се използва заедно с базална вата. Тъй като индикаторът за неговата пропускливост на парите не е подходящ за това. По този начин не е необходимо да се използва методът на залепена изолация в топлоизолационните системи. По-добре е тази мазилка да се използва с полистирол.

Все още не се препоръчва да се обхване фасадна повърхност акрилна мазилка в близост до пътища. Привлича прах, а фасадата губи своята яркост. По-добре е да използвате силиконови бои за фасадата.

Силикон на фасадата - в какви материали се прилага 3

  • силикат


Тази мазилка, като силиконова фасадна мазилка, може да продължи 20-25 години без подновяване.

Благодарение на неговата пропускливост на парите е подходящ за изолация на фасадата с базалтова вата. Пенопластът не се препоръчва за употреба с него, тъй като този материал "не диша".

Неговата пластичност е добра, така че пукнатините на фасадата, покрити с тази мазилка, не се появяват на практика.

Огромното предимство на този вид мазилка е, че той е антистатичен, т.е. прахът от него отблъсква. Също така не е трудно да се измие. И така, оригиналът на фасадата се запазва в продължение на много години.

  • силиций

Силиконовата мазилка за фасадата може да издържи до 25 години без поправка. Технологично, тази мазилка вече е номер 1. Той е антистатичен, лесен за почистване и има голям разтегнат фактор. Ето защо се използва силиконова фасадна мазилка и в близост до пътища с прах.

За да се поддържа най-удобния вътрешен микроклимат, стените на сградата трябва да "дишат", т.е. да имат добра пропускливост на парите. Обърнете внимание и на факта, че силиконовата мазилка за фасадата е разработена за балтийските държави. Не абсорбира соли или твърди вещества.

Силикон на фасадата - в какви материали се използва 4

боя

Силиконови бои за фасадата, използвана за боядисване на блокове от бетон и стоманобетон. Цимент, гипс и гипсокартон. И също така и дървени и тухлени повърхности.

Вътре в повърхността, боядисана с такива бои, влагата не прониква, тъй като това се възпрепятства от емулгираните силиконови смоли. Максималната водоустойчивост също осигурява защита от влага.

Плюсът е, че върху повърхността няма повърхностен натиск.

Филмът, който боята образува на повърхността, не ги причинява. Това обстоятелство е особено важно, ако боядисаната силикатна боя се счита за измазана повърхност.

Друго предимство е дългият самопочистващ ефект. Силиконовите венци са електрически неутрални. Това не е термопластично вещество. Повърхността, боядисана с фасадна боя на основата на силикон, практически не е мръсна.

Това обстоятелство обяснява и факта, че фасадите на сградите и сградите отдавна са чисти.

Силикон на фасадата - в какви материали се прилага 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мокра фасада със света в нишкаМокра фасада със света в нишка
Как да мазим къщата заедноКак да мазим къщата заедно
Консумиране на материали за боядисване и мазилка на фасадатаКонсумиране на материали за боядисване и мазилка на фасадата
Фасадните бои, какви са и как се прилагатФасадните бои, какви са и как се прилагат
След това да завършим къщата от kbb?След това да завършим къщата от kbb?
Избор на материал за изолация на фасадитеИзбор на материал за изолация на фасадите
Че фасадата на къщата беше надеждна и красиваЧе фасадата на къщата беше надеждна и красива
Възможно ли е пяна под сайдинг?Възможно ли е пяна под сайдинг?
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
Как да нарисуваме фасадата на къща?Как да нарисуваме фасадата на къща?
» » Силикон на фасадата, в която се използват материалите
© 2021 BggeHat.com