Че фасадата на къщата беше надеждна и красива

фасадна декорацияОт време на време фасадата на къщата се нуждае от ремонт. Това е необходимо не само за да изглежда къщата по-красива и добре поддържана, но и за да се предпазят стените от гниене, гъбички, разрушения.

Преди нанасянето на ново покритие е необходимо внимателно да се провери повърхността. Не забравяйте да го почистите от стара боя или мазилка. За тази работа можете да използвате шпатула, специална четка с метална коса, шкурка за по-задълбочено почистване на повърхността.

Страницата на къщата, която по-често е на сянка, по правило е по-влажна и мръсотията върху нея е здрава. В този случай, на първия етап на пречистването, трябва да се прибегне до водата. Силното налягане от шлаката измива мръсотията, след което почистете повърхността с инструмент. Тези повърхности, преди да се нанесе върху тях боя, трябва внимателно да се третират със специален уплътнител. За фасадите се препоръчват силиконови уплътнители.

За да приложите ново покритие, могат да се използват различни устройства: пистолет, ролка или четка. Но трябва да се помни, че когато използвате пулверизатор, консумацията на боя ще бъде много по-голяма, отколкото ако използвате четка. Но пулверизаторът ще се справи с работата по-бързо и боята ще лежи равномерно.

Ако решите да работите като валяк, по-добре е да вземете валяк с масивно покритие. Той се абсорбира по-добре и прави боя добре. Не използвайте твърде широка ролка. Работата с него ще изисква много усилия. Оптималната ширина на ролката е 16-18 см.



Нанесете ролката за боядисване трябва да следва определен модел. Първо вертикално, после хоризонтално и накрая, за пълно изравняване, отново вертикално.

Но преди да започнете да рисувате фасадата, трябва да премахнете всички пукнатини и пукнатини. Дълбоките пукнатини трябва да бъдат запечатани със специална силиконова херметична маса и малки празнини могат да бъдат изравнени с обикновен пълнител. Не се страхувайте, когато след оцветяване на мястото, където е поставен замазката, изведнъж ще се появят тъмни петна. С течение на времето, тъй като замазката е суха, те изчезват.

За да не добавите работа към себе си, преди да рисувате, внимателно запечатайте отворите на прозорците със стари вестници или хартия. Без значение колко сте работили внимателно, възможно е капките боя да попаднат на стъклото и след това ще трябва да се почистват дълго време.

За да направи фасадата дълго доволна от своята новост, картината трябва да се извършва на сухо, слънчево, безветрено време. Боята ще изсъхне бързо, ще лежи равномерно върху основата и ще се държи здраво.

При избора на боя, в допълнение към цветовата скала, трябва да обърнете внимание на качеството и предназначението. По правило, акрилни бои или създадени на базата на синтетични смоли се използват за покриване на фасади. Както показва практиката, акрилните бои издържат по-дълго, по-малко изгарят под въздействието на светлината.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да нарисувате печката OSB с надежден завършек вътре и извън къщатаКак да нарисувате печката OSB с надежден завършек вътре и извън къщата
Как да мазим къщата заедноКак да мазим къщата заедно
Ние покриваме къщата с дървени материали и облицовкиНие покриваме къщата с дървени материали и облицовки
Къщата е чисти и почиства фасадата на частна къщаКъщата е чисти и почиства фасадата на частна къща
Как да направим фасадата на къщата красива за малко пари?Как да направим фасадата на къщата красива за малко пари?
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
Как да възстановите стара маса за майсторски клас в кухнятаКак да възстановите стара маса за майсторски клас в кухнята
Как да актуализирате стара къща за мисленеКак да актуализирате стара къща за мислене
Венецианска мазилкаВенецианска мазилка
Как да почистите тавана на боя полезни препоръкиКак да почистите тавана на боя полезни препоръки
» » Че фасадата на къщата беше надеждна и красива
© 2021 BggeHat.com