Как да възстановите стара маса за майсторски клас в кухнята

Не знаете как да възстановите старата маса? Възстановяване Технология на повърхността на масата и краката му доста проста, както и да го овладеят за един мъж с ръце и глава - парче от тортата. Всичко, което трябва да се направи - това е желанието и неподправен набор от инструменти, който включва набор от различни "tsarapalok" и шпатули, четки за рисуване и шмиргел кърпа с различна грапавина.

Първи възстановяване на маса, по приятелски начин, за удобство на работа, на кухненската маса е по-добре да се разглоби на отделни части: крака, плот за маса - по принцип всичко, което безпроблемно изключва разпознаване като е възможно. Но можете да направите без демонтаж, така че дори малко по-удобно. Здраво стои на пода на масата не се нуждае от по-нататъшно укрепване, достатъчно лесно му да си почине до стената и да започне нейното възстановяване.

Как да възстановите стара маса

На първия етап, той трябва да бъде освободен от много слоеве от "вековна" боя, всички видове пасти, залепени върху нея, накратко, просто трябва да се отърве от предишните опити да удължи живота му. Всяко покритие се отстранява по различни начини: боята се отстранява механично с помощта на конструктивна сешоар или специална миячка, плат и други залепени декорации. Ако естествената основа на кухненската маса е пластмасова, трябва да бъде направена груба. Голяма шкурка ще се справи перфектно с тази задача.

Как да възстановите стара маса

С опорите на масата всичко по-лесно - сигурно ги голи до дървото, ние почистване глоба шкурка и живеещите на нея. Тяхната повърхност е готова за ново покритие.

След като завършихме подготовката на масата за нанасяне на ново покритие, продължихме работата. Просто боядисайте кухненската маса не ни приляга, ако боите, това е някак интересно, например, да даде на повърхността на масата някаква видима структура или модел. Но тъй като между нас има малко художници, просто абстракция, симулираща структурата на едно дърво, ще действа като десктоп фигура.

За нашите творчески изследвания, ще ви е необходим емайл на базата на разтворител от два различни цвята и ясен лак. Първият слой боя, нека е бял, се нанася с четка, не можете да се притеснявате за еднородността на слоя. Колкото по-неравномерно се окаже, толкова по-интересно ще бъде появата на завършената кухненска маса. След един час, когато боята се сгъсти, същата четка върху боядисаната повърхност на конструкцията.

Как да възстановите стара маса

Движенията на четката трябва да имат същата посока, в резултат на това, нещо като малък канал (развод), който след изсъхване на боята трябва да остане. Тук е необходимо да се провери състоянието на боята - ако браздите се слеят и изчезнат, тогава процесът на тяхното нанасяне трябва да се повтори след половин час.



След 24 часа, когато първият слой изсъхне, можете да се справите с втория слой. Сега ще приложим черна боя и не използваме четка, а пластмасова шпатула. Налейте малко боя върху повърхността на масата и я разпределете равномерно върху цялата повърхност. Нашата задача - да я запълним с всички кухини и канали, образувани след първата четка за боядисване. Прекомерната боя трябва да се премахне безмилостно, белите вени трябва да се разглеждат възможно най-добре. В противен случай, това ще отнеме много време, за да се промъкне в проявлението им.

възстановяване на масата

Почистването и изравняването на повърхността е следващият етап на работа, който ни очаква. Междувременно оставете кухненската маса само докато боята изсъхне напълно. Ще отнеме 3-4 дни, дори не трябва да се опитвате и само да развалите всичко. В свободното си време работете по-добре върху лакирането на краката и страните на масата.

Как да възстановите стара маса

След изсъхване на боята, натискаме с фино шлайфана шлифовъчна машина или вибро-шлифовъчна машина и почистваме повърхността на масата. В резултат на вашата работа, границите между черно-бели "влакна" трябва да бъдат ясно видими. С леко влажен парцал премахваме праха и отломките, оставени на повърхността след шкурката, и пристъпваме към нанасянето на защитно лаково покритие.

Как да възстановите стара маса

Тук можете да използвате каквото искате: четка, валяк или една и съща пластмасова шпатула - толкова по-удобно, толкова лак. Задачата е да направите повърхността гладка и блестяща. Не бързайте да излея дебел слой лак, по-добре е да го нанесете в тънки слоеве. Два или три тънки слоя - това е гаранция за равномерна, без развод, повърхност.

Как да възстановите стара маса

Това е всичко, по време на сушенето на лак, се опитайте да не получите прах и отломки на повърхността му. След няколко дни кухненската маса вече може да се използва напълно.


Майсторският клас се проведе от Сергей Голиков,

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да украсяваме малка кухняКак да украсяваме малка кухня
Кухненски маси за малки кухниКухненски маси за малки кухни
Монтиране на мивка за кухня майсторски класМонтиране на мивка за кухня майсторски клас
Как да изберем лаптоп масаКак да изберем лаптоп маса
Как да изберем билярдна маса?Как да изберем билярдна маса?
Плотове от течен камъкПлотове от течен камък
Възстановяване на стара мазилкаВъзстановяване на стара мазилка
Коя таблица за компютър е по-добре да изберете?Коя таблица за компютър е по-добре да изберете?
Какво е скеле?Какво е скеле?
Как да възстановите старинните мебелиКак да възстановите старинните мебели
» » Как да възстановите стара маса за майсторски клас в кухнята
© 2021 BggeHat.com