Как да украсяваме малка кухня

Всички ние трябваше да останем в малка кухня веднъж. И ако сте от категорията на щастливите собственици на кухненски заведения със средни или дори големи размери, вашите приятели и роднини вероятно ще намерят кухня на 5-6 квадратни метра. Съгласете, че няма повече място във всяка стая, отколкото в кухнята, особено когато цялото семейство се събира на трапезата. Какво трябва да направя? Как да украсим малка кухня?

Как да украсяваме малка кухня

Правете правилното изчисление

Но ако правилно подреждате мебели и разпространявате кухненски прибори в цялата кухня, то ще стане уютно, а хазната дори ще може да оцени предимствата на малките размери на кухнята. Защото сега всичко е на една ръка разстояние - стои на едно място, с една ръка, той може да се разбърква супата на печката, а вторият да се измъкнем от продукти, хладилник, които пишат за в статията Как да изберем хладилник.

От десктопа, който заема цялата стена на кухнята, не можем да се отървем от нея. Единственото нещо тук, трябва да изясните една точка. Съвременната вградена технология ще спести най-желаните 1-2 см, което винаги липсва. Вземете например кухненска мивка. Какво мислите, кой ще поеме по-малко пространство: вграден плот или самостоятелен мивка с облицовка? Разбира се, първият вариант е по-изгоден не само от гледна точка на естетиката, но и от спестяване на пространство. Същото важи и за вградената плоча с фурна, съдомиялна машина и пералня (ако размерите на кухнята им позволяват да се поберат).

Как да украсяваме малка кухня

Странична стена

Ако сте се чудили как да декорирате малка кухня рационално, тогава започнете от страничната стена. Обикновено кухнята е в съседство с банята, а стената, която свързва тези две помещения, много често остава празна. Но може да се използва разумно, като прикрепите тесен подов шкаф.

Стандартната ширина на плота за маса и следователно на стойката за пода е 60 см, при страничен шкаф с рафтове е достатъчно само 30-40 см. Повярвай на пода на автора на тази статия, такъв бордюр ще поеме малко пространство, но на три рафта ще съдържа достатъчно кухненски принадлежности. Там можете да "регистрирате за постоянно пребиваване" саксии, всички видове зърнени храни и макаронени изделия, дори и кухненски процесор или сокоизстисквачка. И дълбочината на рафта 30 см за тези цели ще е достатъчна в пълен размер. И вие, следователно, правилно оборудвате малка кухня.

Как да украсяваме малка кухня

Стенни шкафове

Второто нещо, което трябва да обърнете внимание, е висящите шкафчета. Дръжте ги не 2-3 парчета, но 4-5 или дори повече. Тук най-важното, за да се отърве от тежестта на ефекта от изобилието на мебели завеса, така правя висящи шкафчета със светло дърво или ПДЧ и врати от матирано стъкло, така че мебелите за малка кухня в Хрушчов ще изглежда по- "безтегловност".



Как да украсяваме малка кухня

Променете перваза на прозореца на масата

Третата стъпка включва по-сериозни промени в кухнята, поради което малко хора се осмеляват да приложат този дизайн у дома. Този метод включва премахване на съществуващия праг и замяната му с плот. Това дава възможност да се организира допълнително работно място за домакинята и пространството под него се използва за подови кутии и пиедестали.

И не се притеснявайте, че ще отстъпи силно от стената и ще поеме много място. Пълната ширина на плота на масата ще бъде само в прозореца, а отстрани ще изпъкне от стената за максимум 30 см. За да направите такава маса с "обаждане" на перваза не работи, може да се направи всяка конфигурация: правоъгълна или със заоблени ръбове. И като го простирате по стената с прозорец, можете да получите не само работна повърхност, но и пълноценна маса за хранене с изглед към улицата.

Единствената уговорка в създаването на план - е, че височината на стандартно кухненско обзавеждане 80 см и височина от пода до перваза на прозореца - 90см, така че трябва да се направи въз основа на мебели тази функция.

Как да украсяваме малка кухня

Трапезна маса

Какво ще кажете за масата за хранене? Без него не е възможно да си представим семейни събирания за чаша чай с червени пайове. Съгласете се, че в малка кухня ще изглежда абсурдно голяма дъбова маса в средата на стаята. За малките стаи, често избирайте сгъваема маса от дърво, ПДЧ, пластмаса или стъкло.

Решаване на проблема с малка кухня консерва студио, но ако не са готови за такава радикална промяна в плана, може просто да се направи арка в хола и да доведе до масата за вечеря. По този начин ще освободите 2 кв.м кухненска зона и сега ще има достатъчно място за организиране само на работната площ.

Как да украсяваме малка кухня
Не по-малко интересен материал са кухненските мебели за малка кухня.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухненски мебели за малка кухняКухненски мебели за малка кухня
Престилката за кухнята е различнаПрестилката за кухнята е различна
Как да оборудваме малка кухня да направи повечеКак да оборудваме малка кухня да направи повече
Пространство за хладилник в малка кухняПространство за хладилник в малка кухня
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Дизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилникДизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилник
Кухни марияКухни мария
Ремонт на кухня в домаРемонт на кухня в дома
Кухня без окачен шкаф, интериор, снимкаКухня без окачен шкаф, интериор, снимка
Как да изберем мебели за кухнятаКак да изберем мебели за кухнята
» » Как да украсяваме малка кухня
© 2021 BggeHat.com