Кухненски мебели за малка кухня

Чували ли сте някога за такава концепция като "ергономия"? Първоначално тази наука е изучавала човека в производството, движението, удобството и комфорта му по време на работа и има за цел да повиши производителността на труда. Но сега този термин често се използва за обозначаване на удобно жилищно пространство. Принципите на ергономията са просто и ще формират основата на кухненските мебели за малка кухня.

Кухненски мебели за малка кухняКухня - е най-важното пространство на жилището, в което не ергономичност не излизат далеч, а малката кухня в Хрушчов просто създадена за разпространение на ергономични мебели и кухненски прибори. Например, за да се затвори една спалня все още можете да приемете, но малката кухня би искал да направи повече, така че е удобно не само на домакинята да се готви следващия кулинарен шедьовър, но също така идва с невероятна миризма, която е била на чаша чай.

Кухненски мебели за малка кухня: как да се организира

Какво може да направи най-удобната стая? Точно така, мебелите. Нека видим как да приготвим малка кухня, за да добавим повече функционалност, комфорт и удобство за нея.

И първото нещо, което си спомняме за т. Нар. "Правило на триъгълника", което предполага подреждането на мебелите по такъв начин, че трите основни зони да са върховете на триъгълника. Това са:

1) повърхността за обличане и приготвяне на продукти - работна маса и кухненска мивка;
2) място за приготвяне на продукти - плоча и фурна;
3) храна за хранене - хладилник за кухнята.

Как да украсим малка кухня? Под "наука" е необходимо трите върха да са еднакво един от друг и да не се намесват помежду си, т.е. мебелите трябва да бъдат поставени по такъв начин, че настаняването да не усеща нестабилността на стаята, да няма пречки по пътя й и да не се налага да прави ненужни движения в процеса на готвене. Това е ергономичното подреждане на мебелите.

Сега, когато имаме правилно решен въпросът за това как да оборудваме малка кухня, нека основният проблем, за който всъщност извършва трансформация на всички от тях - се опитват да визуално разширяване на пространството, да направя малко голям. Без значение колко добри са класическите кухненски комплекти, изработени от естествено дърво, но те ще дадат на кухнята трудно време. В случай на малки размери, недвусмислено печелещи кухни в стила на високите технологии с изобилие от хромирани, лъскави, огледални и пластмасови повърхности.

Кухненски мебели за малка кухня

Обърнете внимание на кухненските плотове от стъкло и неръждаема стомана. Вторият вариант е идеален като цяло, стомана един плот не се страхува от промени в температурата и почти 100 удароустойчив (но върнати могат да оставят вдлъбнатини на масата), единственият недостатък е липсата на богати цветове. Стоманената повърхност може да бъде само един цвят, но по принцип за нашата малка кухня тази опция е напълно подходяща, тъй като има добра отразяваща способност.



Кухненските мебели за малка стъклена кухня ще бъдат правилният избор. Но не забравяйте за огледалото. Стъкленият връх може да бъде направен от безопасно стъкло (в този случай е по-добре да не се поставя топла тиган) и закалено стъкло, което е в състояние да издържи на температура повече от 100 градуса по Целзий.

Кухненски мебели за малка кухня

Също така добавете стъклото към горните шкафове - поръчайте мебели за кухнята с огледални или матови врати. Задните стени, отворени към очите на рафтовете, могат да бъдат оборудвани с огледало, което поради отразяващия ефект ще увеличи пространството на малката кухня.

мебели Chrome (столове, маси, бар плотове, стелажи) също така да добавят блясък кухня, която не може да не се отрази на визуалното възприятие и прозрачна пластмасова мебел всички създадете ефекта на безтегловност.

Ако пълнени много удари и надраскване от широко отворени врати и подови шкафове, монтирани, избор на нов кухненски мебели за малка кухня, ще се обърне внимание на тази функция. По-добре, ако вратите не се люлеят отворени отстрани, а се отварят нагоре или се търкалят под формата на рула (т.нар. Завеси). Последният вариант обикновено е идеален за онези, които постоянно бият главите си на отворените врати на шкафчетата.

Кухненски мебели за малка кухня

Е, в крайна сметка, трябва да се кажат няколко думи за цветовете и размерите на мебелите. Всички вече са научили зъбите на управлението на малки пространства - те не искат да поставят тъмни мебели. За малките кухни е подходящо само леко обзавеждане, за предпочитане с малък размер, тъй като големите шкафове изглеждат смешни в малка стая.
Не по-малко интересен материал как да шиете детска престилка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разпределение и дизайн на ъгловата кухняРазпределение и дизайн на ъгловата кухня
Как да украсяваме малка кухняКак да украсяваме малка кухня
Изборът на мебели за кухнята правилноИзборът на мебели за кухнята правилно
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Диван за кухнята, която моделът да изберетеДиван за кухнята, която моделът да изберете
Дизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилникДизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилник
Кухни марияКухни мария
Как да изберем мебели за кухнятаКак да изберем мебели за кухнята
Как да изберем правилната кухняКак да изберем правилната кухня
Ъглови кухненски аксесоариЪглови кухненски аксесоари
» » Кухненски мебели за малка кухня
© 2021 BggeHat.com