Разпределение и дизайн на ъгловата кухня

Разпределение и дизайн на ъгловата кухня

Всеки човек се нуждае от удобно място за работа. Ето защо оформление на малка кухня 6 метра, трябва непременно да отговарят на изискванията на домакинята.

ъглова кухня

Оформлението на малка ъглова кухня

Ъглова оформление

Този начин на планиране на кухнята се смята за най-успешен. Ъгловото оформление ви позволява да създадете работен триъгълник в стая с различни размери. когато Изработват се чертежи на подобно кухненско оформление, размерите на кухнята са взети под внимание. Кухненските мебели са инсталирани по цялата дължина на съседните стени.

ъглова кухня рисунка

Проектът и чертежа с размерите на кухненския ъгъл

По този начин, в схемата на ъгловото оформление, става възможно да се определи местоположението на масата за хранене. И неговата инсталация няма да затвори зоната за преминаване. Този проект е подходящ за всяка кухня, независимо от размера. Единственото изключение са много тесни кухни.

Предимства на ъгловата кухня

  • Много компактен;
  • Има допълнително свободно пространство;
  • Идеален за малка площ;
  • Има възможност Разделете пространството в няколко зони:
  • работа;
  • трапезария.
  • Проектът включва инсталиране на различни шкафове, където можете да съхранявате кухненски прибори и всичко останало. А инсталирането на шкафове не ограничава свободното пространство.
  • Нюанси на стаята

    За проектиране на дизайна и създаване на уютна ъглова кухня е най-подходящото помещение с квадратна форма. Тя ви позволява да разработите чертежи, които да отчитат ергономията на малка ъглова кухня.

    кухненски мебели

    Правила за местоположението на вратите на кухненските мебели

    Разбира се, възможности за планиране на кухнята са много важни за бъдещия дизайн на почти всички кухни. Тъй като тази работа изисква професионални умения, най-добре е да кандидатствате за разработване на проект и създаване на компетентни рисунки на професионален дизайнер. Ако направите това сами, без да имате подходящ опит, не можете да вземете под внимание всички нюанси, които възникват.

    Опитният дизайнер ще разработи проекта и ще рисува чертежите, където ще бъдат посочени всички необходими размери, като се вземат предвид всички желания на домакинята и размерите на стаята.

    Ето защо дизайн на кухни с газови колонки се изготвя предварително план, според който се купуват домакински уреди и мебели. Това е особено вярно за една малка кухня. По принцип е възможно кухнята да бъде многофункционална и уютна почти винаги. Размерите в този случай играят малка роля. Примери за такива кухни могат да се видят в интернет, където се представят в голям брой.

    ъглова кухня дизайн

    Стилен дизайн и малък ъглов план за кухнята

    За малките кухни има красив дизайн и по никакъв начин не е по-малък от големите кухни, използвайте:

  • стъкло;
  • Прозрачни повърхности.

В резултат на това мебели визуално става по-лесно, и правилното инсталиране на домакински уреди осигурява отлично осветление. Разбира се, можете да решите проблема и с нестандартни помещения. В този случай, на проекта се поставят специални кухненски мебели, състоящи се от няколко модула. Дизайнът на такава стая е много лесен за развитие. Без трудност се създава универсален ансамбъл.

Развитие на дизайна

В чертежите на ъгловите кухни се показва "работещ триъгълник". Монтирането на мебели по проект трябва да се извършва по цялата дължина на съседните стени. Обикновено отделните части на слушалките се инсталират заедно с кухненските уреди.

ъглова кухня интериор

Вариант на интериора и оформлението на ъгловата кухня

Когато размерите на кухнята са много големи, на чертежите работната площ се намира в средата на стаята. В къщите ъгълната кухня е квадратна или удължена. С помощта на това оформление е възможно компактното инсталиране на кухненски комплект, дори ако кухнята има достатъчно малки размери, например по-малко от 6 кв. М. м. Обикновено в малък апартамент, за тази кухня се дава много малка площ. Въпреки това, той лесно се инсталира на него:

Същевременно работната зона е напълно безопасна при приготвянето на храната. За това тя е разделена от плоча и мивка. В резултат на това пръскане на вода не пада върху печката.

Модерни стилове

Трябва да кажа, че ъгловите кухни са направени в различни стилове. Днес дизайнерите използват няколко опции за стил.

класически

По-добре е да го използвате за големи ъглови кухни. Този стил се отличава с богата мебелировка и луксозно обзавеждане. Модерни домакински уреди са инсталирани, обикновено вградени. Декориращите елементи са в съвършена хармония.

страна

Този стил се използва най-добре в голяма вила. Този стил се характеризира с естествеността на всичко наоколо. Материалът на мебелите е висококачествена масивна дървесина.



Декорът, в този случай се използва много рядко. Текстилните материали трябва да украсяват цветните мотиви.

Hi-Tech

Най-модерният стил. Тя се отличава с простота и голям брой метални конструкции.
високотехнологичен кухненски дизайн
Тя се характеризира с големи прозорци, които дават много светлина, както и с инсталирането на допълнително осветление. В този стил можете да направите малка кухня.


модерен

Нещо между горепосочените стилове. Може да се използва за създаване и проектиране на средна и малка кухня. Тя изглежда красива с максимален брой удобства. От положителната страна на този стил се счита, че е възможно да се използва всеки дизайн на мебели в дизайна, който няма висока цена.

Хрушчова с ъглова кухня

Когато дизайнът на такава ъглова кухня е разработен, с малки размери, те се опитват да създадат комбинация от най-различни функционални зони. Например, мивка може да се трансформира и да получите маса за рязане. Можете да съхранявате храна в кухненския ъгъл.

Най-често кухнята в апартаментите на Хрушчов има много малко свободно пространство. Много е трудно да се движиш около него. За да разрешите този проблем, използвайте ъглова кухня. Ако желаете, можете да го направите напълно вграден.

ъглова кухня дизайн

Ъглова кухня дизайн в апартамента Хрушчов

Това, че една малка кухня визуално привлича вниманието, нейният дизайн се прави най-добре с мебели от светли цветове. Материалът може да бъде:

  • Естествено дърво;
  • Пластична.

Професионалните дизайнери съветват да не се инсталират мебели в тъмни кухни в тъмни цветове. Ще изглежда много стилно, но тъмният цвят ще го направи визуално много малък.

Ако следвате правилата за ергономия в разработването на оформлението на ъгловата кухня, трябва да поставите мивка в ъгъла. В резултат на това тя ще заема минималното пространство и ще освободи свободното пространство.

Бар брояч

Ако ъгловата кухня е оборудвана с бар брояч, това означава, че собственикът на кухнята има оригинален вкус. Можете спокойно да говорите за човек с млада душа. Кухня за такъв човек, нещо повече от обикновено готвене.

Сега не е нужно да покривате масата, можете бързо да поръчате закуска и да пиете кафе.

Студио апартамент

В този случай комбиниран хол и кухня, създава комбиниран дизайн. Кухненската мебел е монтирана в определен ъгъл и е оградена от дневната с впечатляващ бар. По този начин можете да постигнете визуална независимост.

С тази работа, няма нарушение на целостта на оформлението, тъй като кухненският комплект и бар брояч са в хармония с мебели, инсталирани в хола.

Размери на ъгловите кухни

Най - подходящият район за Развитието на кухнята е 12 квадратни. m.

ъгъл кухня оформление

Дизайнът и оформлението на ъглова кухня с размери

В тази област можете да организирате компактно:

  • Кухненски комплект;
  • Домакински уреди;
  • Трапезна маса.

Масата за хранене се намира близо до противоположната стена на слушалките. Ако площта на тази ъглова кухня е ограничена до 10 квадратни метра. м, можете да направите доста компактно обзавеждане, съчетаващо го с домакински уреди. В този случай, мебелите ще отнеме много малко място.

Възможно е да се инсталират няколко високи шкафове за съхранение на кухненски уреди. Освен това подобно оформление дава възможност за използване на естествено осветление.

Кухнята е с площ 9 кв.м. m, се счита за не много голям. Въпреки това, ако правилно проектирате дизайн, можете да получите много стилна стая.

оригинален кухненски дизайн

Оригинален дизайн и оформление на ъгловата кухня

Да се ​​оборудва ъгловата кухня, чиято площ е 8 квадратни метра. м, първо трябва да инсталирате мивка в един от ъглите на стаята. Така пространството ще бъде спасено. Масата за хранене трябва да бъде поставена на прозореца, така че да има естествена светлина. В кухнята 6 кв.м. метровете дават ъглов кухненски комплект. Срещу хладилника. Най-доброто място за измиване е късата страна. Свободното ъглово пространство може да бъде запълнено с домакински уреди.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухненско оформление с достъп до балконаКухненско оформление с достъп до балкона
Опции за оформление на кухнятаОпции за оформление на кухнята
Опции за оформление на кухнята - 6 метраОпции за оформление на кухнята - 6 метра
Кухненско оформление с диванКухненско оформление с диван
Оформлението на кухнята е 12 кв.м.Оформлението на кухнята е 12 кв.м.
Дизайн ъгъл кухня 9 квадратни метраДизайн ъгъл кухня 9 квадратни метра
Опции за оформление на кухнята - 9 метраОпции за оформление на кухнята - 9 метра
Оформлението на студийната стая с кухняОформлението на студийната стая с кухня
Как да украсяваме малка кухняКак да украсяваме малка кухня
Кухненски мебели за малка кухняКухненски мебели за малка кухня
» » Разпределение и дизайн на ъгловата кухня
© 2021 BggeHat.com