Опции за оформление на кухнята

Опции за оформление на кухнята

Правилното оформление на кухненското пространство е много важно при създаването на удобно жилище. Мнозина ще се съгласят, че в ергономична кухня, любовниците са по-склонни да се справят по-бързо с домашните си задължения и да се уморяват по-малко, докато се наслаждават. В допълнение, появата на стаята също е важна, защото визуалното възприятие на пространството може да развали дори и най-удобната кухня.

кухня оформление

Проект и възможни оформления на кухнята

Как да съчетаем всичко това в една кухня и да създадем най-оптималното оформление? Нека се опитаме да разберем.

Видове кухненски оформления

Чрез създаването кухненско оформление 6 метра Необходимо е да се опитате да използвате всеки сантиметър от площада с предимство, особено важно е да се вземе предвид, ако оформление на малка кухня с диван. Създавайки всичко на този принцип, можете да получите много удобна и, най-важното, функционална стая, която ви позволява да посрещнете всички нужди на домакините.

Тъй като повечето кухни са с малки размери, може да се наложи да спестите място, като използвате различни дизайнерски трикове, изработени през годините, за които точно долу.

мебели в кухнята

Варианти за настаняване на кухненски мебели

Стандартната кухня има няколко зони:

  • работа;
  • трапезария;
  • общуването.

Работната зона приема наличието на функционални повърхности, позволяващи съхраняването и приготвянето на храна. Това пространство обикновено се създава въз основа на така наречения работен триъгълник, чиито върхове са мивка, печка и хладилник. Между върховете на триъгълника трябва да се осигури работно пространство.

Като правило площта на кухненския триъгълник не трябва да надвишава 10 квадратни метра, защото в противен случай домакинята, която се занимава с готвене, ще трябва да работи много от хладилника до мивката или печката и обратно.

Освен твърде голямата площ на работното място, малка площ може да доведе до много неудобства в кухнята поради липсата на място за съхранение на прибори и домакински уреди, както и за настаняване на хора.

кухненско работно място

Пример за работна площ в кухнята

Ще анализираме основните типове кухненски оформления, които се различават помежду си варианти на взаимно подреждане на кухненските зони, както и да разберат своите предимства и недостатъци.

Разпределение на кухнята според правилата

Оформлението на кухнята е 10-12 квадратни метра се прави, като се вземе предвид местоположението му в апартамента, формата, наличните комуникации и броят на хората, живеещи в жилището. Тези фактори трябва да бъдат анализирани, преди ремонтът да е на етап закупуване на мебели.

За да може оформлението да съответства на собственика, и в бъдеще не е необходимо да се връщате отново на този въпрос, е необходимо да се придържате към редица правила.

  • Най-успешното оформление на кухнята се основава на управлението на триъгълника. Това предполага разположението на основните функционални зони в кухнята (мивка, хладилно оборудване, котлони) под формата на триъгълник. триъгълник на кухнята Този принцип позволява на домакините да получат най-ергономичното кухненско пространство, което премахва ненужното движение в процеса на готвене. Най-оптималната площ на такъв триъгълник е пространство до 10 квадратни метра;
  • Първо трябва да определите инсталацията на мивката, поради факта, че за тази зона трябва да свържете съответните комуникации. Когато е избрано местоположението, можете да продължите към местоположението на други зони;
  • За да изберете правилното място за печката, трябва да бъдете много отговорни. Има правило, задължаващо да оставите не по-малко от 400 милиметра маса за маса от двете страни на табелата. Необходимо е да се избегне близката инсталация на плочата и мивката, тъй като влажните процеси и мощният електрически уред са неща, които не са съвместими;
  • По отношение на хладилник в кухнята, след това, като правило, той получава място в самия край на слушалката, за да може работната повърхност да бъде цялостна,

    разположението на хладилника

    Пример за местоположението на хладилника в кухнята

  • Обмисля се също и взаимното разположение на важни зони помежду им. Например, шкафът за съхранение е най-добре поставен до хладилника. След складовата зона на запасите, най-удобно е да поставите мивка. Съдовете и предметите, необходими за ежедневна употреба, са най-добре поставени на ръка, а обектите, които се използват по-рядко, могат да бъдат преместени в горния слой. Компетентно разпределение на нещата и кухня украса в частна къща ви позволява да направите работната зона по-ергономична.

Най-популярните оформления на кухнята

Тези начини за организиране на работното пространство в кухнята се смятат за най-успешни и се използват доста често.

Ъглова кухня

Най-гъвкавият начин за създаване на функционална кухня. Въпреки факта, че такова оформление е най-подходящо за квадратни кухни от 10-12 квадратни метра, то се използва за помещения от всякакъв вид. ъглова кухня Разпределение на ъгловите кухни позволяват да се организира работна зона по правило на триъгълник, поради което такова планиране се счита за най-функционално. Струва си да се отбележи, че за дългите и тесни кухни кухнята с форма на L не е подходяща, но за правилно подредените стаи тя ще позволи да се постави необходимото оборудване, без да се засяга площта на трапезарията.

Линейна кухня

По принцип този тип планиране се предоставя в тесни кухни. На една от стените има кухненски комплект и уреди. Струва си да се отбележи, че за прекалено дълги помещения този начин на организация на работното пространство няма да работи, защото функционалните зони ще бъдат твърде отдалечени. линейна кухня За тесни кухни до четири метра дължина, такова оформление ще бъде единственият вариант, но не си заслужава да мечтаете за възможността да намерите всичко необходимо тук.

Кухня на две линии



Такава организация на помещенията ще бъде подходяща само в кухни с площ над 12 квадратни метра. Кухненският сет е инсталиран на противоположни стени и включва монтаж на мивка и плоча от едната страна, както и хладилник и шкафове - с обратното. В такава кухня можете лесно да поставите толкова домакински уреди, колкото не можете да си представите.


кухня в две линии

Оригинално оформление на интериора и кухнята на две линии

Въпреки това, при създаването на такава кухня е необходимо да се разбере, че между апартамента е необходимо да се осигури достатъчно място за кухненската маса.

U-образна кухня

Този метод за организиране на кухненска зона се счита за най-оптимален за средни кухни с размери 10-12 квадратни метра, но може да се използва и за други опции. За работната площ са включени три стени на стаята, близо до всеки от които е необходимо да се осигурят основните елементи на работния триъгълник. С избора на този тип планиране, трябва да бъдете много внимателни на собствениците на малки кухни, защото може да има недостиг на свободно пространство за трапезарията.

Трябва да се внимава да изберете такова оформление, ако кухнята не се различава по голяма площ.

Малки кухни на 9 метра може да има такова оформление и дори да осигури място на прозореца за организиране на трапезария, но най-вероятно ще позволи само на няколко души да седят на масата, така че броят на хората, които живеят в къщата, е взет под внимание първо.

U-образна кухня

Готов дизайн на U-образна кухня

Заради справедливостта е необходимо да се каже, че изходът от тази ситуация съществува и съществува Трансфер на трапезарията в хол-студио и създаване на допълнително място за закуска в бързаме малко количество в кухнята. Освен това свободното пространство може да се използва с предимство и да се заема с друга част от кухненския комплект.

Островна кухня

Този начин на планиране се счита за много успешен за цялостните кухни, повече от 12 квадратни метра. Основата на това оформление е ъглов, линеен или U-образен кухненски комплект, към който се добавя т. Нар. Остров под формата на допълнителна работна площ. Благодарение на това оформление можете да създадете уютна атмосфера дори в много голяма стая.

Една от сортовете островна кухня е полуостровната кухня, която се различава от предишната версия само чрез свързването на главната част с острова. Този метод се счита за по-икономичен по отношение на използването на свободното пространство в кухнята. островна кухня В самия край, трябва да се отбележи и друг начин за планиране на кухнята, която става все по-популярна. Той приема присъствието в кухнята на подвижни елементи, оборудвани с колела. Това ви позволява да премествате мебели и уреди от място на място, което улеснява работата и постоянно актуализирате ситуацията. Въпреки това, за такива маневри е необходимо достатъчно свободно пространство.

Предимства на традиционното оформление на кухнята

Помислете защо е за предпочитане създаването на традиционен работен триъгълник.

  • Първо, много удобно е, че всички функционални зони имат безпрепятствен и бърз достъп;
  • Освен това, ако една двойка често се занимава с готвене заедно, тази подредба предполага съвместно готвене;
  • Това оформление ще спести място в кухнята и ще го вземе, за да се възползва, например, да подреди мебели или декор.

Дизайн трикове в оформлението на кухнята

Тъй като реконструкцията на малките кухни не е лесна задача, поради необходимостта да се създаде всичко необходимо за комфорт в ограничено пространство, е необходимо да се обсъдят някои от техниките, които правят възможно най-лесната работа с тази задача. За да спестите свободно място, ще ви помогне да разглобите вратата в кухнята или да я смените с по-малка плъзгаща се врата.

Това решение ви позволява визуално да разширявате свободното пространство и също така облекчава кухнята на мъртвата зона, която се формира от отвореното крило на вратата. По-радикален метод е да се разруши не вратата, а стените заедно с вратата напълно, което води до желания резултат понякога по-ефективно.

кухненски план

Оформлението на кухнята

Комбинацията от дневната и кухнята има много положителен ефект върху комфорта на обитателите.

За да ви помогне с визуално увеличаване на пространството в кухнята може да помогне на използването на светли цветове за декорация и избор на мебели. Както знаете, нюансите на бялото имат положителен ефект върху обема на стаята и ако добавите прави линии към слушалките и домакинските уреди, ефектът се усилва няколко пъти.

Освен това можете да инсталирате в кухнята вградени уреди, които ще направят кухнята по-хармонична и няма да затрупват вече малка стая. Проблеми, свързани с оформление на малки кухни с диван се различават от тези, които могат да се срещнат в оформлението на големи помещения с площ от повече от 10-12 квадратни метра.


Тук всичко е много по-просто и почива само в дизайна на зоните. Така например кухнята може да стане дисхармонична поради неефективното съчетание на работни и трапезарни или жилищни помещения, когато тези компоненти на една стая не изглеждат абсолютно една към друга, което води до визуални различия в интериора. Можете да се справите с това, като изберете островен тип като оформление, което ще позволи организирането на пространството колкото е възможно по-изгодно, както от функционална, така и от визуална страна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухня оформление в ХрушчовКухня оформление в Хрушчов
Опции за оформление на кухнята - 6 метраОпции за оформление на кухнята - 6 метра
Кухненско оформление с диванКухненско оформление с диван
Оформлението на кухнята е 12 кв.м.Оформлението на кухнята е 12 кв.м.
Опции за оформление на кухнята - 9 метраОпции за оформление на кухнята - 9 метра
Разпределение и дизайн на ъгловата кухняРазпределение и дизайн на ъгловата кухня
Дизайн на кухненски интериор в БрежневкаДизайн на кухненски интериор в Брежневка
Разпределението на кухнята е 20 кв.м.Разпределението на кухнята е 20 кв.м.
Оформлението на студийната стая с кухняОформлението на студийната стая с кухня
Кухненски мебели за малка кухняКухненски мебели за малка кухня
» » Опции за оформление на кухнята
© 2021 BggeHat.com