Кухня оформление в Хрушчов

Кухня оформление в Хрушчов

За собствениците на т. Нар. Хрушчов панелни къщи, масово построени в СССР по времето на Никита Хрушчов, проблемът с недостига на жизнено пространство е добре известен. Този проблем е особено остър в кухнята, което често може да бъде кухня 6 кв.м. м., или дори 5 квадратни метра. м. Това оформление на кухнята в Хрушчов позволява на човека, който седи на масата за хранене, без да се изправя от мястото, за да достигне до хладилник в кухнята или кухненски шкаф.

кухня в Хрушчов

Проектиране и оформление на малка кухня в Хрушчов

Въпреки това, такава компактна кухня в Хрушчова не дава специално удовлетворение на наемателите, защото просто не се обръща към няколко души.

Поддръжниците на дома, които прекарват по-голямата част от свободното си време в кухнята, са принудени да свикнат с такива ограничени условия и да се примиряват с тях. Но не всичко е безнадеждно и можем да предвидим кухненски дизайн в Хрушчов, който да сведе до минимум недостатъците на малка кухня и да позволи дори стая с площ от 5 кв. М. m. стават много функционални и удобни.

Разработване на малка кухня

За да се превърне превръщането на малка хрушчовска кухня в възможно най-доброто, е необходимо да се реконструира.

малък кухненски план

Първоначалната реконструкция на малка кухня

Можете да решите проблема, като демонтирате стената между кухнята и хола. По този начин, от две отделни помещения се оказва комбинирано кухненско студио, което ви позволява да запазите функциите на всеки един от тях, като същевременно увеличавате полезното пространство в апартамента, което позволява на жителите да дишат свободно. Необходимо е да се направи резервация и да се отбележи, че такива трансформации са възможни само в двустайни и тристайни апартаменти.

Вътрешността на кухнята в Хрушчов, комбинирана по този начин, трябва да бъде визуално идентифицирана, за която се извършва зониране. Например, кухнята и всекидневната могат да бъдат разделени с бар брояч или маса за хранене. Таблицата в този случай е краят кухненски бокс, и началото на хола. Освен това, за да се подобри ефекта, е възможно да се осигури отделяне на фугата на функционалните зони с помощта на различни подови настилки. кухненски интериор в Хрушчов Например, в кухнята се поставя плочка, а в хола ламинат, който ще позволи на човек да възприема по-добре функционалното натоварване на определена зона.

Таванът в кухнята в хрушчевата също трябва да бъде визуално разделен. С помощта на гипсокартонени конструкции е възможно да се оборудват специални первази за вградени прожектори и да се оборудва дневната с опънати тавани. По този начин разделянето на функционалните площи ще бъде по-изразено, а комбинираната кухня ще бъде по-правилна.

Зониране на кухненското пространство

Оформлението на малка кухня в къщата, като правило, не предвижда възможност за някаква трансформация. Следователно процесът на нейното преустройство е много сложен и трябва да следва изготвянето на проект, задълбочен анализ на свободното пространство и създаването на зониране. Преди всичко е необходимо да се реши какви задачи ще се сблъскат с бъдещата кухня.

зониране кухня

Пример за зониране и промяна на кухненското пространство

Ако се планира кухнята да бъде не само място за готвене, но и място за нейното приемане, тогава е необходимо да се предвидят няколко функционални зони. Ако апартаментът ще предостави отделна, а не част от кухнята трапезария, тогава подреждането на зоната на прием на храна в кухнята не е необходимо.

По този начин с помощта на ремоделирането на кухнята е възможно да се реши най-важната задача - създаване на повече свободно пространство, което позволява да се увеличи комфортът на жителите, когато са в кухнята.

Зонирането обаче ви позволява да разделите няколко функционални зони, без да въвеждате смущения и стилистични несъответствия в дизайна на стаята.

Начините за преобразуване на кухните на Хрушчов

След като се планира зонирането и се планира план за предстоящите работи, може да се избере един от начините за преобразуване на кухнята.

римейк на кухнята

Вариантът на оригиналното изменение на кухнята в Хрушчов

Функционален метод

Този начин е да се разшири кухненското пространство с най-рационално подреждане на мебели и интериорни предмети. Функционалният начин за разширяване на кухнята включва използването на малки мебели и домакински уреди, които се сближават възможно най-близо.

Метод на планиране

Този метод включва разширяване на пространството чрез демонтиране на кухненската стена, след това свързване на кухненския бокс с хола. Благодарение на това можете да добавите към съществуващите 5-6 квадратни метра. м. около два квадрата. квадратни метра.

Естетичен начин

Дизайнът на кухнята в Хрушчов, с този метод, трябва да позволи не само да направи стаята по-уютна и по-красива, но и визуално да я увеличи. кухненски дизайн в Хрушчов Този метод се основава на нестандартни дизайнерски решения.

Преобразуване на кухнята от собствени ръце

Най-голямата популярност сред всички начини за преобразуване на малка кухня е създаването на кухненско студио. Ако се занимавате с ремоделиране на кухнята, е необходимо да се опитате да използвате цялото свободно пространство по предназначение и резултатът ще надмине всички очаквания. Комбинираната кухня с всички правила ще бъде функционална, удобна и красива.

Струва си да се отбележи, че наличието на балкон в кухнята също може да помогне с неговата реконструкция. Въпреки това, за да се приложи идеята за обединяване на балкона с кухнята, е необходимо да се свърши много работа, като се започне с разрушаването на стената, завършвайки с изолацията на балкона.

Кухненски интериор в Хрушчов



Често препрограмирането на кухни с помощта на демонтиране на вътрешните стени е невъзможно, например, защото стената е носител и пространството все още се нуждае от разширяване. кухненски интериор в Хрушчов В такива ситуации можете да прибягвате до начин за разширяване на пространството с отваряне на прозореца. Повече светлина в стаята визуално ще направи кухнята по-просторна.

Избор на интериорни елементи

Най-добрият вариант за малките кухни е по поръчка мебели, произведени до определен размер. Разбира се, такова обзавеждане ще бъде малко по-малко от стандартното и няма да съдържа толкова кухненски прибори, колкото обикновената кухня може да направи, но проблемът с липсващото свободно пространство ще бъде решен.

Изборът на цвят е най-добре да останете на светли цветове, които ви позволяват визуално да разширявате малко пространство.

интериора на кухненското пространство

Вариант на планиране и интериорен дизайн на кухненското пространство

Освен това се препоръчва активно да се използват огледала и гланцови повърхности, използването на които също ще бъде на ръка, опитвайки се визуално да прокара границите на помещението. за оформление на малка правоъгълна кухня, Слушалката е най-добре разположена близо до дългата стена, а масата - в близост до отвора на прозореца.

Често, за да организирате пространството в малка кухня, използвайте кухненски модули, монтирани на специална стойка.

Това може да ви позволи да разгърнете слушалките според нуждите в правилната посока, като запазите липсващото пространство.

Вградени домашни уреди

Поръчайте малък кухненски комплект - това е половината битка, за да спестите свободно пространство. В допълнение към мебели, в кухнята има огромно количество различни домакински уреди, като се започне с хладилника, завършващ с газова печка в кухнята, които също трябва да бъдат поставени компактно.

Вградените домашни уреди - това е може би най-оптималната възможност за спестяване на няколко квадратни метра. m., което също ви позволява да придадете на кухнята модерен и ергономичен вид.

украса

Когато създавате дизайн на малка кухня 12 метра Не използвайте тъмни цветове и тежки материали визуално запълват пространството. Стените и таванът, боядисани в светли цветове, могат визуално да увеличат височината и ширината на стаята. Освен това, прозрачните и леки завеси се показват добре, позволявайки достатъчно слънчева светлина. кухня декорация

осветление

Изкуствената светлина в кухнята трябва да бъде умерено ярка, затова е най-добре да използвате осветеното осветление вместо едно ярко осветление. Например, кухненски комплект и работната му повърхност могат да бъдат осветени с прожектори. Трапезарията може да бъде оборудвана с осветително тяло, висящо от тавана, а срещуположната стена, с рафтове и декор, може да бъде обзаведена с декоративна светлина.

Ако имате нужда от по-мътна светлина, можете да изключите една от зоните и да получите желания резултат. Често, за осветление на малки кухни използва така наречената скрита светлина, която позволява да се постигне ефектът от естествената светлина. За скрита светлина можете да използвате LED лента, която е инсталирана в ниши и други невидими места, което ви позволява да създавате светли потоци, достигащи до тавана и стените.
Една от сортовете скрита светлина е осветяването на пода.

кухненско осветление

Пример за осветително устройство в кухнята

На етапа на изграждане на пода са предвидени ниши с лампи, които впоследствие са затворени със силно стъкло. Ефектът от безтегловността, който може да бъде постигнат с помощта на такъв метод, няма да остави никой безразличен.

Освен това можете да разрешите проблема с осветлението на кухнята с осветителните шкафове. Кухненският комплект трябва да има стъклени врати. Подсветката, например от LED лента, е вградена в шкафа и прави тази мебел също източник на изкуствено осветление.

врати

Малки кухни в Хрушчов около пет квадрата. м., могат да бъдат визуално разширени с помощта на врата. След като изпълните отвор под формата на арка или я демонтирате напълно, можете да постигнете приличен резултат. С този метод на разширяване на стаята, най-добре е да направите коридор в същия стил като кухнята, което значително ще подобри ефекта.

стъклени кухненски врати

Кухненски врати със стъкло

За да се избегне мирис на готвене с липсата на врата към кухнята в останалата част на апартамента, е необходимо да се оборудва печката с газовата колона с добър качулка. Ако премахването на вратата и стената не е подходящо по някаква причина, можете да инсталирате плъзгащи се врати, които не затрупват пространството.

Цветни решения в дизайна на малки кухни

В случаите, когато кухнята включва не само готвене, но и приемане на гостите, неутралните ярки цветове са най-подходящи за декорация. Жълтите стени в кухнята ви позволяват да разширите пространството и да направите атмосферата в стаята по-весела. цветен разтвор за кухня Зеленият тон се препоръчва да се използва, за да се създаде спокойна и приятелска среда.

Дизайнерите не препоръчват да се кандидатства за дизайн на малки кухни черно-кафяв цвят, които значително прикриват свободното пространство. В допълнение, някои разновидности на цветовете могат да увеличат или да намалят апетита. Например, има предложения, че кафяв цвят увеличава апетита, което съответно няма да бъде много полезно за хора, които са склонни към дебел кожух.


Но син цвят, напротив, е в състояние да намали апетита, но ще направи кухнята визуално по-малко. Ако дизайнът на кухнята предполага наличието на един от тези цветове, трябва да го използвате колкото е възможно по-внимателно. Пример за правилното използване на тъмните цветове за малките кухни е 5 квадратни метра. м. има много снимки в Интернет, които доказват, че с правилния подход тези цветови опции са съвсем приемливи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опции за оформление на кухнята - 9 метраОпции за оформление на кухнята - 9 метра
Разпределение и дизайн на ъгловата кухняРазпределение и дизайн на ъгловата кухня
Дизайн на кухненски интериор в БрежневкаДизайн на кухненски интериор в Брежневка
Как да украсяваме малка кухняКак да украсяваме малка кухня
Кухненски мебели за малка кухняКухненски мебели за малка кухня
Кухненски маси за малки кухниКухненски маси за малки кухни
Как да оборудваме малка кухня да направи повечеКак да оборудваме малка кухня да направи повече
Пространство за хладилник в малка кухняПространство за хладилник в малка кухня
Опции за оформление на кухнята в частна къщаОпции за оформление на кухнята в частна къща
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
» » Кухня оформление в Хрушчов
© 2021 BggeHat.com