Пространство за хладилник в малка кухня

Пространство за хладилник в малка кухня

Следвайки определени правила, можете да създадете функционална и комфортна стая, дори при липса на свободно пространство:

поставяне на хладилника

Пример за поставяне на хладилник в малка кухня

  • Ъгълът на стаята е чудесно място за хладилник. Кухнята няма да се задръсти, защото работната повърхност няма да бъде прекъсната и височината на този домакински уред няма да се разваля интериор и оформление на кухнята. За да настаните всичко необходимо в малките кухни, това отнема много място, така че може да няма достатъчно място за хладилник, но не се притеснявайте - има модели на тесни и високи хладилници, които ще се вместят перфектно дори на кухня с малка площ от 6 метра;
  • Под работната повърхност. Малкият хладилник, скрит в кухненския комплект, ще бъде отлично решение за създаване на стилен и хармоничен интериор. При избора на такъв метод е необходимо да се разбере, че много продукти в такова хранилище не могат да се поберат, така че за големите семейства тази опция е малко вероятно да бъде подходяща - инсталиране на малък хладилник
  • На изхода от кухнята. Тази опция ви позволява да създадете уникален зониране на кухненското пространство от коридора или друга стая. Освен това в самата кухня има повече свободно пространство за организиране, например, на трапезария. За да изглежда интериорът на кухнята по-хармоничен, можете да изградите специална ниша за хладилно оборудване.

Обмислете дизайнерските техники, които позволяват най-хармоничното поставяне на хладилника в помещението кухненски дизайн с газови колонки.

  1. Не винаги е възможно да поставите в кухнята обемен хладилник и в такива случаи отлично решение ще бъде разделянето на хладилното оборудване на две части - замразяване и охлаждане.

    хладилник с две отделения

    Възможност за инсталиране в кухнята на хладилник с две отделения

  2. В случаите, когато кухнята има изход към балкона, можете да преместите хладилника точно там, но това изисква лоджията да е изолирана.
  3. В много типични апартаменти от съветски сгради има килери или ниши. В тези места можете да пренаредите хладилника, както и други домакински уреди, разтоварвайки пространство в кухнята. Можете също така да посъветвате да купите няколко хладилници, единият от които ще бъде малък и ще бъде разположен в кухнята, а още по-масивен - за килера.
  4. Избирането на хладилник под цвят на слушалката или на тапицерията помага да се избегне конфликт когато създавате дизайн на стая, което допринася за визуално увеличаване на пространството.

Грешки при избора на място под хладилника



Често собственици на малки апартаменти имат въпрос, защо да не преместите хладилника в хола? Такава икономия на пространство в кухнята може да доведе до много проблеми:

  • Хладилник - това е доста шумен уред, така че местоположението му в спалнята трябва да взаимодейства с добър сън, а в хола - ползотворна почивка;
  • Монтирането на хладилник в хола може да разруши интериора. Хладилникът, като нещо чуждо, ще предизвика смесени чувства сред домакинството и гостите;
  • Цялостната технология може да задържи пространството и да пречи на свободното движение;
  • Характерните миризми на храната ще бъдат абсолютно безполезни в хола;
  • За хората с наднормено тегло, инсталирането на хладилник в хола не вещае добре.
хладилни инсталации

Пример за прикриване на хладилници за кухненски шкафове

Да бъде така, както е възможно, начините кухня оформления и там има много домакински уреди и всеки може да намери нещо, подходящо за себе си.

Основният критерий при избора на най-добрия вариант е удобството и функционалността.

Кухнята в модерен апартамент е много популярно място, което освен готвенето често се използва като трапезария, така че правилното му планиране е много важен процес.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опции за оформление на кухнята - 6 метраОпции за оформление на кухнята - 6 метра
Оформлението на кухнята е 12 кв.м.Оформлението на кухнята е 12 кв.м.
Опции за оформление на кухнята - 9 метраОпции за оформление на кухнята - 9 метра
Разпределение и дизайн на ъгловата кухняРазпределение и дизайн на ъгловата кухня
Как да украсяваме малка кухняКак да украсяваме малка кухня
Как да оборудваме малка кухня да направи повечеКак да оборудваме малка кухня да направи повече
Опции за оформление на кухнята в частна къщаОпции за оформление на кухнята в частна къща
Как да изберем хладилник за кухнятаКак да изберем хладилник за кухнята
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Дизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилникДизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилник
» » Пространство за хладилник в малка кухня
© 2021 BggeHat.com