Как да оборудваме малка кухня да направи повече

Как да оборудваме малка кухняВ сладките сънища почти всяка домакиня мечтае за лека, просторна и уютна кухня. Но, уви, реалността е далеч от това, повечето модерни апартаменти имат малки и стръмни кухни, в които понякога дори двама членове на семейството пропускат почти невъзможно. Предлагаме практически съвети как да оборудвате малка кухня.

Възможно ли е да превърнете малка кухня в просторна стая?

Първо, нека да определим предназначението на тази стая. В днешния свят малко хора използват кухнята само за готвене, размерите на текущите апартаменти не позволяват толкова безразборно да разпръсват жилището.

Вместо отделна трапезария, която постепенно се премества в кухнята, хората предпочитат да разполагат с допълнително помещение. Така се оказва, че кухнята ни служи не само като място за готвене, но и като място за ядене. Като се следва това, заключаваме, че е необходимо да се доближим до подреждането му преди всичко от функционална гледна точка и едва тогава да обърнем внимание на естетиката. Как да украсим малка кухня и да се побере всичко, от което се нуждаете?

подреждане на малка кухняПоради факта, че в тази относително малка стая много домакински уреди трябва да намерят своето място, спестяването на пространство е от първостепенно значение. И така, какво можете да спестите, за да поставите цялото необходимо оборудване? В хода на обучението започват едни и същи принципи на оформлението и взаимозаменяемостта на работните места.

Оформлението на малка кухня: какво е излишно?

Първо, перваза на прозореца. Ако разбирате, в кухнята не е необходимо. На негово място правим настолна маса, удобна за работа. И любителите на пушенето на чаша горещо кафе пред отворения прозорец ви молим да се оттеглите на балкона или стълбището.



Как да оборудваме малка кухня и къде да слагаме тигани? Основното място за съхранение на всички кухненски принадлежности и хранителни продукти, както и преди, са нощни шкафчета под плота и висящите шкафчета. Монтирането на малка кухня може да бъде в допълнение към друга ниша за рядко използвани ястия, поставяйки я над входните врати.

Как да оборудваме малка кухняБлагодарение на широкото електрификация и автоматизация, с изключение на обичайните хладилника (виж хладилник избор) ще намери място в тези устройства са постоянно използва като миялна машина, микровълнова фурна и абсорбатор. Инсталирането на това кухненско оборудване се извършва под работния плот, което несъмнено води до намаляване на пространството за съхранение на съдове. Трябва да направите избор и да се откажете от фурната, оставяйки един плот. В крайна сметка много съвременни домакини забравиха как да правят сладкиши и предпочитат да купуват готови сладкарски изделия в магазина.

От обемисти хладилник не може да се размине, с присъствието му е по-добре да приеме. Е, не го изкарайте в коридора! Но с маса за хранене, която заема повече място от хладилника, струва си да се борим. Има две варианти на кухненската мебел за малка кухня: това е сгъваема или издърпаема маса и малък бар брояч, чиито задачи ще включват функциите на работната маса и масата за хранене едновременно. Това решение може да се счита за малка кухня в Хрушчов.

Има и трети вариант - комбинация от кухня и хол. Така нареченият студио ще реши много проблеми с липсата на пространство. Само един "но" възниква. Миризмите от приготвената храна ще поглъщат не само мека мебел от хола, но и всички неща, без изключение, които са там. Просто е немислимо да се приготвя закуска, обяд и вечеря при такива условия, дори и с помощта на мощен екстракт. Тази опция за тези, които предпочитат домашното хранене за домашно готвене.

Е, обратно към мястото, откъдето започнахме. Както казват те, в претъпканост, а не в нарушение. По принцип, готвенето в кухнята се занимава с една любовница - тя и картите в ръка. Останалата част от семейството, така че, "идването", те ще трябва да приемат и да се задоволят да останат в тази стая само по време на хранене.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухненски мебели за малка кухняКухненски мебели за малка кухня
Кухненски маси за малки кухниКухненски маси за малки кухни
Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?
Опции за оформление на кухнята в частна къщаОпции за оформление на кухнята в частна къща
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Диван за кухнята, която моделът да изберетеДиван за кухнята, която моделът да изберете
Кухни марияКухни мария
Завеси за кухнята, какви са те?Завеси за кухнята, какви са те?
Кухня без окачен шкаф, интериор, снимкаКухня без окачен шкаф, интериор, снимка
Как да изберем мебели за кухнятаКак да изберем мебели за кухнята
» » Как да оборудваме малка кухня да направи повече
© 2021 BggeHat.com