Кухненски маси за малки кухни

Мисля, че никой няма да спори с твърдението, че масата за хранене заема едно от централните места в кухнята. Е, ако апартаментът има отделна стая за ядене. Но нашите малки апартаменти могат да се похвалят толкова просторни помещения не може, следователно е необходимо да се настаните в малка кухня, както работна площ, така и трапезария. Нека видим как да изберем подходящата кухненска маса за малка кухня, така че да се вписва перфектно в малко пространство.

Кухненски маси за кухни: какви са те?

Кухненски маси за малки кухниПърво трябва да вземете решение за формуляра. Експертите твърдят, че най-добрата форма за малките кухни е кръг или овал. Жителите на малки апартаменти се съгласяват с тях, тъй като е много по-лесно да се поставят равностойни шестима души зад овална маса, а за правоъгълна маса подобна задача ще се окаже невъзможна.

Маси от стъкло

Сега нека разгледаме материала. Твърди дъбова маса от масива ще изглежда смешен в малка кухня в Хрушчов, следователно, по-добре да се даде предимство на нито пластмаса или стъкло. Много домакини отказват стъклена маса по две причини: първо, той е достатъчно трудно да се грижи за него, тъй като дори и най-малката капка вода ще се вижда с невъоръжено око, и второ, не всеки обича да гледа краката си по време на хранене. Но тези проблеми се решават.

Като масичка за маса изберете непрозрачно стъкло и матово, няма да са толкова видими следи от мокро стъкло и пръстови отпечатъци (и в семейства, където има малки деца, този проблем е много подходящ). И за да се реши проблема на прозрачност и го поставете върху долния рафт на стъкло кърпа декоративна масичка, например, изработени от бамбук, а след това ще разгледа сложни модели, вместо крака.

Кухненски маси за малки кухниСгъваема маса

Но с изключение на стационарни кухненски маси в малка кухня могат да се настанят други по-компактни модели, за обзавеждане на кухни за малки кухни е и трябва да бъде. Например, стилна и модерна сгъваема маса. С леко движение на ръката, горната част на масата ще падне паралелно на стената, което ще позволи безпрепятствено движение около кухнята. А за тези, домакини, които не са склонни постоянно да се почисти и се връща на солницата на масата, захарница и чайник, е удобна маса модел сгъване с тесен връх, който е трайно прикрепен директно към стената, и се обляга само основната част на плота. Ако си спомняте книгата на съветско-маса, а след това тази кухня сгъваема масичка - копие от "книгата", нарязани на половина по дължина.



Кухненски маси за малки кухниПлотовете на сгъваемата маса могат да бъдат изработени от ламинирана ПДЧ, пластмаса и красиви хромирани крака, които са допълнителна декорация на интериора на кухнята. Между другото, на такава маса краката не могат да бъдат изобщо, в този случай плота на масата ще бъде фиксирана върху специални скоби.

Тъй като става въпрос за книжни маси, за малка кухня тази опция ще бъде много добра. Ако сте свикнали да приемате гости често, тогава не можете да ги поставите всички на сгъваемата маса, то ограничава броя на местата. Друго нещо е таблицата, ако е необходимо, страничните ръбове се покачват нагоре и площта за усвояване на храната се увеличава три пъти. На тази маса тихо се настаняват шест души.

Бар брояч

Кухненски маси за малки кухниАко горните опции за масите не ви харесват, а след това се откажете напълно. Кухненските маси за малки кухни могат да бъдат под формата на бар брояч, който е продължение на кухненския плот. Поставянето на бар столове, вместо обичайните ниски изпражнения, можете да използвате бар-тезгяха като маса за хранене.

Като отделна опция можете да изберете таблица, която е флип-флоп от работната маса. В затворено положение това е обичайната врата, покриваща рафтове с кухненски прибори, а в разгънатата му позиция служи като пълноценна маса за хранене. Такъв модел може да се изпълни не само с помощта на сгъваема маса, но и с плъзгаща се маса. В първия случай част навежда трапезария и се закрепва с краката във втория случай, благодарение на специалния Телескопичните страници тя се простира изпод бара и се фиксира в хоризонтално положение с помощта на ключалки.

Тук такива кухненски маси за малки кухни ще ви помогнат да отразявате и да изберете за себе си най-добрия вариант.
Не по-малко интересен материал как да инсталирате плота.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да украсяваме малка кухняКак да украсяваме малка кухня
Кухненски мебели за малка кухняКухненски мебели за малка кухня
Ъглова мивка за кухнятаЪглова мивка за кухнята
Как да оборудваме малка кухня да направи повечеКак да оборудваме малка кухня да направи повече
Столове за критерии за избор на кухняСтолове за критерии за избор на кухня
Опции за оформление на кухнята в частна къщаОпции за оформление на кухнята в частна къща
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Дизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилникДизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилник
Кухни в стил Арт Нуво са точно вашият стил?Кухни в стил Арт Нуво са точно вашият стил?
Кухня без окачен шкаф, интериор, снимкаКухня без окачен шкаф, интериор, снимка
» » Кухненски маси за малки кухни
© 2021 BggeHat.com