Кухненско оформление с достъп до балкона

Кухненско оформление с достъп до балкона

В много от апартаментите кухнята с балкон е комбинирана в едно пространство. Това дава възможност да се разработи интериор, в който балконът ще се превърне в допълнителна зона. Ако в апартамента има малка кухня с балкон, има възможност да фантазирате тази тема.

кухня с балкон

Примерно оформление на голяма кухня с достъп до балкона

Развитие на дизайна

собственици малка кухня с хладилник имат възможност да съчетаят района си с балкон. В резултат на това интериорът на кухнята с балкон може да бъде проектиран в съответствие с всички съвременни тенденции.

кухня в комбинация с балкон

Вариантът на кухненския интериор с площ от 13 метра, съчетан с балкон

Въпреки това, преди новата кухня дизайн с балкон ще бъдат изпълнени, е необходимо да се направи апартамент реконструкция. Кухнята с достъп до балкона може да бъде разширена по няколко начина:

  • Сградата не демонтира стените. Това е най-простият начин, когато се прави ново оформление. Само прагът, прозорецът и вратата са демонтирани. Стената може лесно да се превърне в плот за маса. Ако желаете, можете да го направите бар брояч. За такава работа не е нужно да имате специално разрешение.
  • Във втория случай, за да получите проектираното оформление, стената е демонтирана. Това е доста трудна и отнемаща време работа. Това изисква разрешение от инспекцията на жилището. Понякога, за да комбинирате кухнята и балкона, трябва да разрушите носещата стена. Такова преустройство трябва да бъде координирано със съответните органи.

Дизайн на кухня в комбинация с балкон

Разработването на оформлението на комбинираната кухня с балкон позволява на дизайнера да реализира най-фантастичните си идеи.

кухненско студио

Оформлението на кухнята-студио с балкон

Всяко малко нещо може да бъде от голяма полза. Например, перваза на прозореца може лесно да се превърне в малка маса. Дизайнерите, когато се развиват оформление на такава комбинирана кухня с диван в повечето случаи използват няколко известни методи.

За визуално разширяване на стените, използвани стена хартия. В този случай се избират мебели, закупуват се домакински уреди, които имат отразяваща повърхност.

Ако кухнята е с класически стил, най-често за интериора е поставен мек ъгъл. За стила на Прованс използвайте ракита мебели. Подчертайте оригиналността на интериора на кухнята, съчетана с балкон, модерни прожектори, които са равномерно разпределени в цялата площ на тавана.

Кухня с балкон 10 кв.м. m

Апартаменти на многоетажни къщи обикновено имат стандартно оформление. Много е трудно да се определи кое ъглов кухненски дизайн 9 метра най-подходящ за такъв апартамент.

кухня с балкон 10 метра

Кухненски интериор 10 метра и изходен изход към балкона

Всяка серия къщи има собствена кухня. Най-често дизайнерски кухни брежневски площад 10. m става правоъгълна форма. Много рядко има квадратна кухня.

За да проектирате кухнята, когато размерът й е 10 квадратни метра. м, можете да използвате няколко типа оформление:

  • Кухнята е съчетана с балкон;
  • Отделя се отделение, разделящо кухнята от всекидневната.
  • Вградени са плъзгащи се врати.

За компетентно развитие на проектна площ от 10 квадратни метра. м, има няколко основни принципа. На тяхно място кухнята става уютна, придобива повече функционалност. Кухненско оформление в този случай престава да играе важна роля.

Оттегли масата

По този начин можете да разширите полезния район на кухнята на 10 квадратни метра. м. Оказва се, че 40 от общото време, когато се приготвя храната, домакинята прекарва близо до печката. Ако е 10 квадрат. метри, за да изберете правилното кухненско обзавеждане, можете да махнете масата или да използвате прибиращия се дизайн.

Вградени мебели

Съвременните апартаменти задължително имат качулка, която ограничава дизайнерските възможности на кухнята 10 кв.м. м. Ако направите специални мебели, можете да скриете качулката, след като сте разработили различни видове дизайн.

Такива мебели ще позволят да инсталирате кухненски уреди стриктно вертикално. Например, над фурната може да се монтира микровълнова фурна. В този случай, прибори за хранене, ще стане невидим. Ще скрият високите шкафове. Съдомиялната машина може да бъде инсталирана по-долу.
кухня с миялна машина
Експертите препоръчват битовите уреди да се вграждат в комплект мебели и да се поставят вертикално.

Промяна на оформлението

Когато имаше обединение на кухнята с балкона, имаше и допълнителна площ. Да се ​​разработи дизайн на тази стая 10 квадратни. метри размери, има няколко основни типа планиране.

линеен

Проектиране и монтаж на кухненски мебели по програмата носена покрай стената. По принцип това планиране се извършва в тесни кухни, където високите стелажи се монтират срещу мебелите.

Два реда

На едната стена поставете шкаф заедно с хладилник. На срещуположната стена се монтира мивка и газова печка. Между линиите трябва да се поддържа разстояние от 1,5 м. Това оформление отваря много свободно пространство, където можете да вградите домакински уреди.

кухня две линии

Кухненски дизайн 9 кв. М. с оформление на две линии

Единственият недостатък на това оформление е трудността при инсталирането на масата за хранене.

L снасяне

Използва се главно в кухни с квадратна площ. Цялото оборудване е инсталирано по линията на съседните стени, образувайки работен триъгълник. В свободното пространство можете да инсталирате маса за хранене. Свободната стена ще ви позволи да монтирате багажник, който има сгъваема структура. За да създадете сингъл интериорен дизайн и кухненски дизайн, Барът е оборудван с високи бар столове.

кухненско оформление 9 метра

План на кухнята 9 кв.м. м. в съчетание с балкон

Техният малък размер ще спести място.

U-оформление

С този дизайн кухнята е с площ 10 квадратни метра. метри, кухненски мебели и уреди са монтирани по линията на три стени. Най-доброто е оформлението, в което кухненски бокс преходът отнема около 50 от цялата обитаема площ. Може да се използва като трапезария.

Създаване на осветление



За всеки интериор осветлението е много важен аспект.

осветление в кухнята

Пример за кухненско осветително устройство с балкон

Кухнята винаги е основното работно място на всяка добра домакиня. Следователно, тя трябва да бъде удобна и удобна.

Следователно, всяка част от кухнята трябва да има добро осветление. В допълнение към основното осветление са монтирани допълнителни светлини. Например, монтирайте LED лампи директно върху шкафовете.

Оформлението на кухнята с балкон с площ от 11 квадратни метра

Вече е обичайно да има допълнение към кухнята под формата на балкон или лоджия. Тази идея обаче не винаги е осъществима. Понякога това е просто невъзможно. Създайте модерен интериор, така че кухнята с балкон да се превърне в една, само опитен майстор, специализиран в интериорен дизайн, може да го направи.

По принцип, балконът, разположен близо до кухнята, може да се превърне в допълнително пространство, където можете да съхранявате кухненски прибори. Районът на кухнята се увеличава поради допълнителни метри.

кухня 11 кв.м.

Оформлението на кухнята с балкон с обща площ от 11 квадратни метра. m

Когато размерът на кухнята е само 11 квадратни метра. метри, става много важно за всеки свободен сантиметър допълнително пространство.

Организирането на балконското пространство, съчетано с кухнята, изисква компетентен дизайн. С негова помощ ще бъде възможно да се направи обикновен балкон една много модерна стая с красив интериор.

Създайте стилен интериор

Основният проблем, с който дизайнерите трябва да се справят, кога създавайки вътрешна кухня с газовата колона размер остава изборът на материал за производство на врати. Факт е, че е необходимо да се намери материал, който освен надеждност и високо качество има красив външен вид. За кухня с размери 11 кв. М. м, е много важно да се запази усещането за простор. И не трябва да се усеща малка кухня с размери 6 метра, илюзията за дълбоко пространство трябва да бъде запазена.

Много красиви изглежда дървени врати, обаче, те не отговарят напълно отворени балкони. Ако кухнята е декорирана в стил в страната, шикозните дървени врати ще създадат уютна атмосфера и изискан дизайн.

кухненски интериор

Интериорен дизайн на кухнята е 11 метра

За интериора на кухнята можете да използвате пластмасови модели. Те се различават в устойчивост на влага и голяма здравина. За такъв модел на вратата няма опасения за температурни промени, които постоянно се появяват в кухнята. Много голям визуален ефект се осигурява от стъклените врати.

Въпреки това, тяхната липса е ниска практичност. Кухнята, която има такъв дизайн, изисква по-голямо внимание, защото стъклото може да се счупи.

За да запазите кухненския бокс от 11 квадратни метра. метра, експертите съветват да инсталирате плъзгащи се врати. Кухня 11 метра, имаща такава врата, изглежда много модерна. Рационализмът дава възможност да се създаде модерен интериор.

Препоръки на дизайнерите

Създаване на модерен кухненски интериор 11 кв.м м, комбинирани с балкон, ви позволява да постигнете обща хармония на апартамента. Вратата на балкона се вписва в цялостния дизайн и не привлича много внимание.

кухня с бар за закуска

Бар-брояч, разделящ кухнята и балкона

Да се ​​изработи такава кухня 11 квадрат. м е станал уникален, е избран специален материал, е направен подходящ клирънс на отвора. Когато кухнята е подходящо избран текстил, красиво декориран балкон отваряне, той винаги остава уютен и удобен.

Според дизайнерите, балконската врата може да бъде проектирана както следва:

  • Нанесете нощни завеси;
  • Закачете завеси под формата на завеси;
  • Инсталирайте щорите;
  • Използвайте пердета за конец.

Чрез използването на различни опции можете да създадете комфорт и уют в кухнята. Ето защо при избора на метод е много важно да се вземат предвид съществуващите условия и индивидуалните изисквания. Това е единственият начин да се постигне пълна хармония, да се направи кухнята многофункционална и привлекателна.

Цветен дизайн

Докато в кухнята 11 квадрат. метра няма нищо, изглежда много просторно.

кухня на балкона

Дизайнът на цветовата схема на оригиналната кухня, разположена на балкона

Въпреки това, струва си да започнете да инсталирате мебели на закрито, има чувството, че районът е намалял значително. За да предотвратите това, трябва да подрежете кухнята с леки тонове.

За това можете да използвате различни материали. Основният цвят може да бъде:

  • жълт;
  • бежов;
  • бяло;
  • зеленикаво.

Можете да използвате комбинации от цветове, но трябва да дадете предимство на светлинните тонове. Вратите на шкафовете от стъкло ще изглеждат красиви. Кухня 11 квадратни метра. метровете могат да бъдат декорирани в модерен високотехнологичен стил. Характеризира се с използването на метални части, които отразяват слънчевата светлина.

Декоративното покритие също играе важна роля в декорирането на кухнята. Например работната площ може да бъде украсена с мозаечни плочки, създавайки оригинален цветен контраст. Също така, декорацията на кухнята може да се превърне в чаша стъкло с фото печат. Интериорът ще изглежда уникален и оригинален. Поради целостта на цялата картина, работното пространство ще намалее визуално.

мебели

Голяма маса в кухнята 11 кв. М. метровете ще заемат много място. Ето защо е по-добре да използвате трансформационната маса или да използвате компактни модели. Изборът на масите днес е просто огромен и много от тях много лесно се превръщат от миниатюрни до много големи. По този начин се запазва свободното място.
кухненски план с балкон
Кухнята ще стане уютна, ако поставите мек ъгъл в нея. Но такъв диван ще заема много място. В това отношение най-добре е Работната зона на кухнята беше в друг ъгъл стая.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опции за оформление на кухнята - 9 метраОпции за оформление на кухнята - 9 метра
Кухненски бокс с балконКухненски бокс с балкон
Пространство за хладилник в малка кухняПространство за хладилник в малка кухня
Опции за оформление на кухнята в частна къщаОпции за оформление на кухнята в частна къща
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Дизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилникДизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилник
Варианти на местоположението на кухненските мебелиВарианти на местоположението на кухненските мебели
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Балкон за довършителни работиБалкон за довършителни работи
» » Кухненско оформление с достъп до балкона
© 2021 BggeHat.com