Кухненски бокс с балкон

Кухненски бокс с балкон

Какво мога да направя, за да получа допълнителна стая? Как е оптималният атрактивен дизайн на кухнята в комбинация с избрания балкон? Какви нюанси трябва да се вземат под внимание и как да се превърнеш равномерно малка кухня с хладилник в комфортна и просторна стая? Как се планира кухнята с балкона?

кухненски план с балкон

Стилен дизайн и оформление на кухнята в комбинация с балкон

По-долу ще намерите много полезни съвети и описание на работата, която ще трябва да бъде направена.

Допълнителна зона

Ако вашият кухненски бокс е малък, но до него има балкон, тогава можете да направите доста просторна стая, използвайки неговия район. За да започнете, трябва:

  • отстранете вратата и разширете вратата;
  • остъкляване и изолиране на балкона.

Стаята може да има врата както на балкона, така и на лоджията. Тази врата трябва да се отстрани и вратата да се разшири. Можете да го направите като арка, ако се вмести в избрания кухненски дизайн с диван. Разбира се, ако балконът е отворен, той трябва първо да бъде правилно оборудван, като инсталирате рамки с качествени двойни стъкла. Трябва да се окаже, че е топло затворена стая, която ще бъде част от малък кухненски бокс и ще го разшири.

разширение на кухнята

Пример за продължение на кухнята с балкон

Рамките могат да бъдат пластмасови или алуминиеви, а прозорците с двоен стъклопакет се използват най-добре с тройно стъкло, тъй като те перфектно запазват топлината. Остъкляване на стаята, не забравяйте за вентилация.

Прозорците трябва да се отварят за вентилация. Рамките трябва да бъдат монтирани по такъв начин, че никъде няма пукнатини, защото все още трябва да изолирате.

Сложете незабавно качествени прозорци с двоен стъклопакет според всички правила, активно използвайте монтажната пяна, а върху касите на прозорците лепете изолационните тампони.

кухня 10 метра

Оформлението на кухнята е на 10 метра с балкон

Тази работа е направена и преди да започне дизайна на кухнята в комбинация с лоджията. И двете помещения трябва да бъдат остъклени и изолирани възможно най-високо. Само тогава можеш да мислиш за кого интериорен дизайн на кухня в brezhnevke изберете.

Наличието на арка вместо вратата ще ви позволи да не затопляте лоджията отделно през зимата, защото топъл въздух ще дойде от апартамента. Някои лоджии, ако са големи, имат две врати - в галерията на дома и в хола.

трапезария лоджия кухня

Пример за подреждане на трапезария в полукръг лоджия

В този случай, арката може да бъде направена от страна на готвача и да остави вратата от хола. Вентилацията може да се извърши по друг начин. Ако помещенията се използват активно (например много хора живеят в апартамента), най-добре е да се направи пълна вентилация. За да направите това, трябва да извадите две тръби от пластмаса или метал на улицата. Дупката на една тръба трябва да бъде оставена под тавана, а втората трябва да се спусне по-близо до пода. Такава конструкция ще създаде отлично движение на въздуха в помещението и никога няма да има влага там.

кухня 9 метра

Проект и оформление на кухнята с балкон с обща площ от 9 метра

Но обратно към затоплянето. Независимо дали имате балкон или лоджия, след остъкляване отидете на изолацията на стените. Добър резултат е използването на пяна от пяна. Тази модерна изолация е добра, тъй като можете да изберете най-подходящата дебелина. В допълнение към това на ръбовете на всеки лист има връзки на типа "скок-канал".

балкон

Възможност за организиране на комбинирана кухня и балкон

Свързващите, топлоизолационните плоскости образуват гладка повърхност, върху която можете да поставите тапета или да оставите под боята предварително залепени слотове.

Как да изберем дизайна на интериорна кухня, съчетана с лоджия

Всичко зависи от предпочитанията на собствениците. Интериорът може да бъде абсолютно всичко - от традиционните класики до високите технологии и минимализма. Естествено е, че интериорът на малка кухня трябва да бъде проектиран по различен начин от интериора кухня с площ от 12 квадратни метра.

кухня 12 метра

Оформлението на кухнята с балкон с площ от 12 метра

Дори и с факта, че вече разполагате с допълнителна стая, не губете тези измервателни уреди, особено ако самият апартамент не е твърде голям. Някои собственици правят лоджията хармонично продължение на кухнята. В този случай появата на новите помещения трябва да се комбинира с интериора. Друга възможност е, че напълно нова стая е оборудвана със собствен дизайн. И двата варианта са приемливи.

вътрешен кухненски балкон

Вариант на кухненския дизайн и интериор с балкон

Така че, често, когато те оформят зона за хранене на лоджията, те използват подплата, за да украсят стените и тавана. Облицовката на дърво се използва и когато е в създаденото допълнително пространство зимна градина в къщата.

Най-подходящият вариант за кухня с площ от 8 квадратни метра. метри - да поставите на балкона или лоджия хладилник и голям килер за продукти. Шкафът е най-добре направен вграден, така че ще отнеме по-малко място.

кухня 11 метра

Оформлението на мебелите и оформлението на кухнята и балкона е 11 метра

Но на хладилника не трябва да спасява: можете да си купите голяма единица, което би било невъзможно с кухненски бокс от 9 квадратни метра. m , на които ще е необходимо да инсталирате компактен хладилник - много неудобно, когато семейството е голямо и трябва да купи много продукти.

Оборудване за балкони или лоджии

Дори ако кухнята е голяма и всичко е в нея, трябва да се погрижите за балкона и лоджията. В края на краищата, допълнително пространство няма да бъде излишно дори в голям апартамент. Например, на лоджия можете да оборудвате прекрасна зимна градина и да направите място за почивка на нея.

Не затопля лоджия ще замръзне от студа през зимата, а през пролетта и есента, за да се натрупа влага, която ще отиде в апартамента в близките стаи, включително кухнята, да не говорим за факта, че незатворен балкона в големия град е просто безполезна, ако, разбира се, не предлага прекрасна гледка към морето или планините.

Е, ако кухнята е 12 квадратни метра, 11 квадратни метра. м, 10 квадратни метра. m или 9 квадратни метра, тогава просто трябва да използвате лоджията, а разходите за нейното оборудване ще бъдат изплатени стократно.

кухня на балкона

Пример за кухненско обзавеждане на балкона

Особено, тъй като помещенията в 8 квадратни метра. m ще бъде изключително неудобно, ако не се разшири.

Как иначе мога да използвам лоджия или балкон?

Вече е казано, че когато няма достатъчно квадратни метри, например, има само осем, девет или десет от тях, тогава можете да поставите голям хладилник в оборудваното пространство. Освен това на обзаведената лоджия можете да направите трапезария.

В края на краищата, малката площ на помещението за готвене не ви позволява да инсталирате маса за хранене в него, а в дневната имате закуска, обяд и вечеря, което не винаги е удобно. Вече е споменато за почивка, която може да се направи на лоджия или балкон.

трапезария

Завършване и подреждане на трапезарията в лоджията

Много често дизайнът на кухни с достъп до балкона предполага точно тази опция, особено ако пространството за готвене е достатъчно голямо, за да има масичка за хранене там. Но балконът, подходящо оборудван, с размери просто се вписва в удобна зона за почивка. Можете дори да инсталирате компютърно бюро там и да работите, ако собственикът на апартамента е на свободна практика, а семейството е голямо.

В този случай премахнете вратата и направете арка вместо нея, просто трябва да остъклите и да изолирате балкона. С висококачественото остъкляване и изолация, наличието на дори малък електрически нагревател ще ви позволи да останете в стаята дори през зимата, дори зад затворена врата.

Какво трябва да бъде дизайнът на кухнята

Така че, кухнята на 9 квадрат. m с балкон, снимки от които ще видите, са от голямо разнообразие. Има много възможности за избор. Кухня от 12 метра, правилно съчетана с лоджия, са отлични ансамбли с кът за хранене.

Като обобщим всичко това, можете да определите следните етапи на работа по оборудването на допълнителните помещения и комбинирането им с мястото, където се приготвя храната:

  • остъкляване и затопляне на балкона и лоджията;
  • оборудване на арката вместо на вратата;
  • интериорен дизайн на кухнята, така че да е красива и удобна.
кухненски дизайн

Оригинален красив дизайн на кухня и балкон

Направете това, изберете добро ъглова кухня дизайн, в комбинация с лоджия и ще имате допълнителен апартамент в апартамента.

И няма значение кой е дворът на вашия апартамент и всяка стая. Е, можете да направите такива ремонти както самостоятелно, така и като наемете професионалисти. Всичко зависи от вашите умения, заетост и ниво на доходите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оформлението на кухнята е 12 кв.м.Оформлението на кухнята е 12 кв.м.
Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Балкон за довършителни работиБалкон за довършителни работи
Кухненски интериорКухненски интериор
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
Остъкляване на лоджиитеОстъкляване на лоджиите
» » Кухненски бокс с балкон
© 2021 BggeHat.com