Как да изолирате балкона сами

Как да изолирате балкона сами

Идеята да изолирате собствения си балкон има много предимства. Основното е възможността да получите допълнителна удобна зона, която може да се използва с предимство. На затопления балкон е възможно да се организира уютно студио, малка фитнес зала, удобна библиотека или оригинална зона за отдих. Освен това трябва да се отбележи, че изолираните балкони ще помогнат за изолиране на съседната стена и следователно на помещението.

Условно процесът на затопляне на балкона може да бъде разделен на няколко етапа, всеки от които изисква отговорен, внимателен подход и компетентно отношение. Първият етап е подготвителен, в този момент е необходимо да се освободи балкона от купчина боклук, за да се демонтират старите покрития, ако те са станали безполезни.

Следващата стъпка е да инсталирате прозорците. Модерни прозорци Ви позволяват значително да изолирате балконската стая и да създадете висококачествена топло и звукоизолация. Също така инсталирането на прозорци ще ви помогне да направите балкона затворена стая.



След като специалистите са инсталирали прозоречната система, можете да продължите директно към изолацията. Като уплътнение се препоръчва използването на експандиран полистирол - този материал има дълъг живот и също има нисък коефициент на топлопроводимост. Стиропор върху пода трябва да бъде много стегнат.

По стените, преди полагане на експандиран полистирен, е необходимо да се монтира рамка - тя може да бъде направена независимо от дървени стелажи. За да се предпази конструкцията от въздействието на влагата, е по-добре предварително да се третират всички дървени елементи със специално съединение, което ще предпази дървото от появата на мухъл. На рамката трябва да се фиксира филтърът с водна пара. Самият филм е поставен върху филма, който също е затворен от рамка, върху която вече е монтирана декоративна облицовка - например сайдинг или ламинат. Сайдингът е избран, защото е устойчив и огнеупорен. Изборът на ламинат обикновено се дължи на факта, че стаята е завършена от него, тя се превръща уютна и красива.

Довършителни работи на балкона може да бъде направено сами, това ще отнеме един или два дни - това означава, че имате достатъчно свободни дни. За да не се разсейва в процеса на работа, е необходимо предварително да се определи какви инструменти и материали ще се изискват и предварително да се складират.

Е, когато се интересувате от Кабинета на дървесината - посетете сайта rosarhproekt.ru. Само там има всичко за елитните класически класни стаи и техните характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолирате балконаКак да изолирате балкона
Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Съвети за ремонт на балкона със собствените си ръцеСъвети за ремонт на балкона със собствените си ръце
Балкон стъкла предимства предимстваБалкон стъкла предимства предимства
Как да украсят красива тераса и лоджия в апартаментаКак да украсят красива тераса и лоджия в апартамента
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Завършването и затоплянето на балкона, толкова по-добреЗавършването и затоплянето на балкона, толкова по-добре
Балкон за довършителни работиБалкон за довършителни работи
» » Как да изолирате балкона сами
© 2021 BggeHat.com