Как да изолирате балкона

Изолирайте балкона със собствените си ръце, ако искате, и правилният подход, случаят може да отнеме много време, но ще доведе до много забавления. Едно от основните предимства, самозалепване на вашия балкон, спестяване на семейния бюджет. Не е лошо и фактът, че сте задали времето сам, коригирайте работното време и купувате материал, вече можете да го направите в хода на действието.

Прекрасни трансформации на изолирания балкон

Прекрасни трансформации на изолирания балкон

Качествено изолирайте балкона със собствените си ръце и създайте допълнителна стая от него. По принцип, тази оригинална идея на собственика, който дойде от обикновен балкон, да направи например стая. Но в този случай можете да се сблъскате с такъв проблем, като забрана на законодателството, при изтеглянето на отоплителна батерия на балкона. Изходът, в тази ситуация ще бъде изолацията на пода.

Балкон, можете да се превърнете не само в стая, някои го използват като удобен личен кабинет.

Следващата опция е стая за игри.

Стая за неприкосновеност на личния живот, подходяща за домакини. В свободното си време ще бъде хубаво да седнете на стол или на дивана, да четете или просто да се отпуснете от домашното.

Не е лошо да оборудвате, на балкона, работилница или мини фитнес.

Място за чай, добавете библиотеки и вече малка библиотека.

Някои създават на затоплен балкон цели оранжерии, в които пеят птици.

Други, след като затоплят балкона, го използват за икономически нужди. Например, оборудвани със специални рафтове, съхраняват зеленчуци, опазване и др.

Изолиран балкон, може да се превърне в нещо. Всичко зависи от въображението, идеята и постоянството на собственика.

Къде да започнете

И трябва да започнете с ясно разбиране: размера на труда, финансовите разходи, свободното време и собствената си сила. Претегляйки всичко за и против, можете да започнете да работите.

  • Както обикновено, човек за правилния подход към работата, обикновено проучва всичко, свързано с тази тема. И трябва да започнете с носители на текст. Прочетете, вижте как да застраховате балкона с ръцете си стъпка по стъпка снимка.
  • След като сте проучили цялата необходима информация, трябва да решите какъв материал ще бъде изолиран балкона. Отново, за да прочетете кое е по-високо оценено или кое е по-подходящо за себестойността, но и за качеството, няма да бъде по-лошо от скъпо. И може да плати за пътя и да спести на време.
  • Изготвянето на списък е много важно. Трябва да започнете от списъка с материали, инструменти и стъпки по стъпка, самата работа.
  • Сега можете да изчислите разходите, да ги коригирате. Ако е необходимо, сменете материалите с по-евтини или обратно. За да затегнете крайните срокове или да разпределите работното време, по-дълго.

След като изпълните всички стъпки, можете да продължите с изпълнението на плановете си.

Започваме да се затопляме

Започваме да се затопляме

И така, как да изолирате балкона отвътре със собствените си ръце, купувате всички материали и напълно подготвени за процеса, откъде започвате. Помислете за балкона, без отвори за прозорци.

Почти цялата строителна работа започва с наложена основа. Е, в случай на балкон, всичко започва с монтирането на блокове. В тях по-късно рамките ще бъдат инсталирани. Можете да използвате не само блокове, но и всякакви други подходящи материали.

Следващата стъпка е да се работи с монтажната пяна. По-добре е да започнете с големи дупки и пукнатини. Те се пълнят с камък, пяна, тухла и едва тогава разпенват.

След като работите с големи, отидете на малки, дупки и шевове, те са прости, ние се фиксираме с пяна.

Важно е да знаете. Ако се планира да се използва пяна в работата, монтиращата се пяна трябва да е без толуол, в противен случай тя ще пяна пластмасова пяна.

Материал за парна бариера, фиксиран благодарение на полиуретановия състав. Следи в задника. Шевовете са запечатани с лента "метал".

Покрийте, третият етап от изолацията на балкона.

Ще изпълним летвата, екструдирана с експандиран полистирол. Най-добрият материал за опори, обслужват баровете. Облицовката е разположена както хоризонтално, така и вертикално. Всичко зависи от технологията на приложение. Като се има предвид гъстата пяна, тогава летвата ще бъде хоризонтална. И на една тухлена стена, крепежите се намират с винтове, бетонна стена, само дюбели.

Как да изолирате балкона със собствените си ръце стъпка по стъпка, вижте и да си направите бележки, няма да навреди.

Подгряваме пода

Подгряваме пода



Както вече споменахме, за отопление на балкона батерията не може да бъде инсталирана, тя е забранена от закона. Но, можете да изолирате пода, и как да изолирате пода на балкона, и да създадете най-удобните условия, тя ще отиде по-далеч.

Както при всяка работа, подходът е важен. И така, тук трябва да започнете с определението за състоянието на повърхността. Силно стар, напукани, се препоръчва да се демонтира, вместо да се изсипва незабавно върху него замазка. След пълното демонтиране се подготвя основата "олово и ламели" и едва тогава разтворът се излива. Разтворът за замазка е цимент + пясък, в съотношение ¼. Улеснете себе си задачата, можете да получите готови мазилка. Заслугата на една смес за мазилка, не само че вече е готова, но и факта, че това е пясъка, който ще се вмести най-добре, грубо-зърнест.

Не можете да похарчите пари на стелажи, замествайки ги с изпитателни линии на един сантиметър от полиуретан. Цялата повърхност се излива с разтвор. Мистрия, разтриваше областите, които възглаждали. Можете да ги премахнете и с помощта на правило за гипс.

Ето решението и е време за плочките. Какъв вид плочки да се поставят, самият собственик решава. Тя може да бъде нагрявана, има специални енергоспестяващи и най-обичайните.

Не забравяйте за плочите от дървесни влакна и ПДЧ. Друга възможност е да се обмисли.

Зидарията на плочите от дърво има определен нюанс. Трябва да ги сложите на малко разстояние един от друг. Това се прави, за да се избегне облицовката, тъй като плочите са леко навлажнени и ще се увеличат. След това плочите се намират върху самонарязващите се винтове.

Най-използваните материали за затопляне на балкона

Най-използваните материали за затопляне на балкона

След това, как да изолирате балкона, въпросът е какво да изолирате. И това не е напразно, сред изобилието от материали, лесно е да падне за стръвта не от продавачи добросъвестно, а след това цялата работа ще отиде на загуба. В края на краищата, за качеството на използвания материал, зависи колко дълго, ще обслужва подобрен балкон.

След като проучите всички възможни материали, можете да спрете на четири вида и да решите как да изолирате балкона отвътре със собствените си ръце.

Penoplex.

Така да се каже, модифицирана стиропор, с достъпни ценни. Стандартен полистирол, все още по-евтин. Но пеноблокове, има повече съпротива, до температурни различия. Много лесен за използване. И е лесно достъпен.

Затоплен с пенести стени, зашит с пластмасови панели или гипсокартон, устойчив на влага.

Полиуретан.

Скъп, но много надежден материал за изолация. Освен това, за изолация с полиуретан е необходимо да се обадите на специалист. Вие сами вие едва ли го кажете. Това изисква специален инструмент, опит и практика. В противен случай рискувате, разваляйте всичко, а след това как да изолирате балкона отвътре със собствените си ръце, ще се обърнете към къде да поправите повредените материали.

Но изолирайки балкона с полиуретан, не харчите пари за материали и работници. И да инвестира в дългосрочен проект, да спестява нерви и дългосрочно обслужване, плюс застраховка срещу почти ремонт.

Какви са предимствата и недостатъците на този материал:

  • нагревател-самозалепващ се, който има най-голяма сила, сред всички нагреватели.
  • се извършва без монтаж на хидроизолация и пароизолация. Това означава, че ще бъде необходимо да се харчат, само за закупуване на полиуретан и плащане за услуги.
  • Той абсорбира шума много добре.
  • Полиуретанът е собственост на грунд. Когато се полагат, на повърхността на стената, всички пукнатини, те също са затворени.
  • Много тънки и благодарение на това се запазва добро парче от площта, заемана от други нагреватели. Особено този факт е взет предвид, с много малък балкон.
  • Не се страхувайте, полиуретан, влага. Един голям плюс е и устойчивостта на температурните промени е чиста. И за всички бъгове, плесени и гъби, не може да има съмнение.

Penofol.

Penofol, материал, който е добър, отразява топлината. Състои се от пенополиетилен, покрит с алуминиево фолио. Разпръснете се на няколко нива.

Минерална вата.

Минерална или каменна вата, един от най-работещите, обещаващи и незапалими нагреватели. Тя е в голямо търсене, не само в изолацията на балкони, но и в големи сгради. С използването на минерална вата можете да спестите много добре.

Всяка година производителите на каменна вата се опитват да подобрят производствената технология и да я дадат по-голяма енергийна ефективност. Сега миниванът се освобождава, с твърда външна повърхност и мека вътрешна.

Самото затопляне на балкона, задачата не е от белите дробове. Но човекът, който вече е задал тази задача пред себе си, работата ще донесе само удоволствие. Най-приятното нещо, в вече свършената работа, ще се радва на собствения си успех, ще покаже приятелите си и най-вече ще добави вяра в собствената си сила. Дори и да не сте експерт, и никога не сте го направили, дава много желание и правилният подход. Следвайте инструкциите в статията, попитайте съветите на познати майстори или може би просто познати, които сами направиха всичко. А най-важното е доброто настроение, свежите идеи и всичко ще се окаже.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление на балконаОтопление на балкона
Съвети за ремонт на балкона със собствените си ръцеСъвети за ремонт на балкона със собствените си ръце
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Затопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видеоЗатопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видео
Как да украсят красива тераса и лоджия в апартаментаКак да украсят красива тераса и лоджия в апартамента
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Как да извадим балкона?Как да извадим балкона?
Завършването и затоплянето на балкона, толкова по-добреЗавършването и затоплянето на балкона, толкова по-добре
Балкон за довършителни работиБалкон за довършителни работи
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
» » Как да изолирате балкона
© 2021 BggeHat.com