ПВЦ е най-добрият избор за балкон

PVC е най-добрият избор за балкон

Остъкляването на балкона или лоджията у нас е също толкова важно за комфортния живот, колкото и подмяната на прозорците с пластмасови двойни стъкла. Балконът е не само източник на свеж въздух, но и цялата площ на вашия апартамент, която трябва да се използва с предимство.

В нашата страна много собственици на апартаменти остъкляват балкони и лоджии, за да намалят топлинните загуби през студения сезон. Но остъклението на балкона или лоджията може да реши и естетически проблеми. Предлагат се различни видове материали за остъкляване на балкони: дървени рамки, метални конструкции или PVC блокове. Цените за PVC дограма падат всяка година с все по-нарастващо качество, което само увеличава търсенето на този тип стъклопакети. Пластмасовите стъклени блокове са най-добрият вариант за райони със студена и дълга зима.

PVC стъклопакет

Монтирането на балкона на дървените остъклени рамки вече става архаизъм. Все по-често се монтират пластмасови прозорци с двойно остъкление от съвременна гледна точка. Такива прозорци имат много предимства в сравнение с дървените рамки. Пластмасата не абсорбира вода, не променя формата си от студ и топлина, не изисква боядисване или обработка. В допълнение, продължителността на живот на дървени прозорци не надвишава 10 години, а за пластмаса този период е много по-дълъг.

За разлика от дървото и метала, пластмасовите двойни стъкла поддържат много по-добре топлината в помещението благодарение на многокамерната си структура. Но в допълнение към блоковете на прозорците е необходимо и изолацията на оградата на балкона, в противен случай тя няма да бъде силно отразена в стайната температура и ще спести само течения.



PVC прозорците за балкона имат по-привлекателен външен вид от стоманените или алуминиевите прозорци. В този случай пластмасата изисква минимална поддръжка. Достатъчно е само да изчеткате праха от прозореца на прага.

Също така трябва да запомните, че пластмасовите прозорци и блокове могат да бъдат боядисани или залепени с филм с всякаква текстура по ваш избор. Това ще помогне на блоковете да се поберат в интериора на всеки апартамент.

Колко струва остъкляването

Цената на остъкляване на балкона не е много по-голяма от цената на пластмасови прозорци. Основното предимство е, че няма нужда да се грижите за материала. Можете да инсталирате прозорци с двоен стъклопакет и да не губите време за тях.

В същото време цената на остъкляването зависи от дизайна на блоковете на прозорците, техния брой и характеристики. Така че инсталирането на две малки люлеещи се рамки ще бъде по-скъпо от една голяма плъзгаща секция. Повече по темата можете да прочетете на всеки уебсайт на производителя.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Остъкляване на балкони с алуминиев профилОстъкляване на балкони с алуминиев профил
Характеристики на стъклените балкони на френски езикХарактеристики на стъклените балкони на френски език
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Отзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балконаОтзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балкона
Как да направите остъкляване и изолация на балкони?Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Балкон стъкла предимства предимстваБалкон стъкла предимства предимства
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
» » ПВЦ е най-добрият избор за балкон
© 2021 BggeHat.com