Съвети за ремонт на балкона със собствените си ръце

3Всеки човек понякога иска промяна. За да ги направите, трябва да ги започнете с нещо. Един от ефективните начини е да се промени атмосферата в апартамента: козметични ремонти, пренареждане на мебели или подреждане на балкон.

За някои хора целта на балкона е ограничена до функцията за спестяване на ненужни неща. Те дори не мислят за факта, че това жилище може да бъде много изгодно да се използва като допълнителна стая. Например, зимна градина, фитнес зала или кабинет.

Поради икономиите на разходи, много собственици на апартаменти се занимават с ремонт на балкона сами. Това е доста процес, ако се запознаете с определени правила за нейното поправяне. Но в този случай трябва да имате известни умения за изграждане. Ако не искате да прекарате това време, сайтът https://balkon-service.dp.ua/ можете да използвате за балкони ремонтни услуги.

Етапи на ремонт на балкони

Подготовка за ремонтни работи. Първо трябва да демонтирате старото покритие по стените, пода и тавана. Ако има някакви пукнатини по повърхността на стените, те трябва да бъдат елиминирани с циментова замазка. Няма да е излишно да се проверява силата на балкона и, ако е необходимо, да се укрепи.

Монтаж на прозоречни конструкции. Препоръчва се тези дейности да бъдат възложени на квалифицирани специалисти. Ако човек, който няма опит, се занимава с остъкляване, в случай на грешки ще трябва да направите допълнителни материални разходи.



Затопляне на пода. За да изолирате пода на балкона, често се използват полистиренови пластини. Те трябва да бъдат поставени върху предварително изравнена повърхност. Стиропорният материал е фиксиран с пластмасови дюбели и специално лепило. След фиксиране на монтажната мрежа подовата повърхност е покрита със саморазливна смес. Когато изсъхне, подът се затопля с експандирана глина, излива се с цимент и накрая се полагат плочките.

Затопляне и довършване на стени. Стените на балкона също са изолирани с експандиран полистирол. Слотовете трябва да бъдат запълнени с монтажна пяна или силиконов уплътнител. За да се отстранят големите кухини, се изисква смес от тухли и цимент.

Довършителните работи започват с тапицерията на тавана. Популярен материал за довършване на балконски стени е пластмасовата облицовка. Не забравяйте, че изчисляването на материала трябва да се извършва с марж. Бордът е прикован на скелет на греда с нокти с малки шапки.

Вътрешна декорация. След почистване на строителните отпадъци можете да продължите да фиксирате рафтове, картини и други допълнителни елементи. В местата, където ще бъдат разположени, предварително опаковани барове.

Както виждате, процесът на ремонт на балкона не е труден. Основното е да следите правилното изпълнение на всички произведения на всеки етап. Насладете се на вашето време!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да украсят красива тераса и лоджия в апартаментаКак да украсят красива тераса и лоджия в апартамента
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Завършването и затоплянето на балкона, толкова по-добреЗавършването и затоплянето на балкона, толкова по-добре
Балкон за довършителни работиБалкон за довършителни работи
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
Варианти за завършване на балкониВарианти за завършване на балкони
За да затоплите балкона сиЗа да затоплите балкона си
Конструктивни елементи на балконаКонструктивни елементи на балкона
Какво е по-добре да глазира балкона?Какво е по-добре да глазира балкона?
» » Съвети за ремонт на балкона със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com