Варианти за завършване на балкони

балкон декорация опцииПри какъвто и да е ремонт, независимо дали е капитал или козметичен, важен момент е подборът на качествени материали. Балконът е отделна стая, а декорацията му зависи пряко от функционалната цел.

На балкона е планирано да се изгради зимна градина, тогава е желателно да се отрежете с материали, които не абсорбират влага. Това може да бъде стенни облицовки и керамични подови плочки. Ако се планира да се оборудва офиса, тогава строг и бизнес-подобен стил на довършване ще направи без ненужни подробности. В този случай подът е покрит с ламинат или дървена дъска, а за стената покритие, можете да изберете пластмасови или дървени панели.

Балконът може да се превърне в детска стая за игри. След това на пода е по-добре да направите облицовка от дървени дъски и да поставите покритие от килими, а стените да бъдат облицовани с дърво или стени.

Преди да залепите тапета, трябва да изравните повърхността на стените. Първо, старото покритие се отстранява, се образуват малки пукнатини, грундирани и запечатани с шпакловъчен материал. Тогава цялата повърхност е грундирана, за да залепне шпаклото и повърхността на стената. След това трябва да попълните цялата повърхност на стената, да изсъхне и да нанесете още един слой. След като разтворът изсъхне, повърхността се обработва с шкурка, за да се изгладят незначителни неравности. След това извършете тапета.

Облицовка на стени с подплата



Един от най-често използваните материали за ремонт и декорация на балкона е облицовка. Той е изработен от естествени или изкуствени материали, изборът зависи от функционалната цел на помещението. Облицовка на стените на стените на балкона не само отвън, но и отвътре.

Редът на работа в облицовката

На стените са монтирани хоризонтални хоризонтални летви. Необходимо е да се използва нивото на сградата и да се гарантира, че външната повърхност на релсите е в същата равнина. Това може да се постигне, ако са инсталирани специални облицовки между стената и стелажа на правилните места. Рейки са фиксирани към стената с помощта на самонарезни винтове.

Стъпалото на релсите е около 50-60 см. След монтажа елементите на облицовката започват да се затягат. Обикновено поставянето започва от ъгъла на балкона, закрепва го с помощта на довършителни нокти или винтове. След завършване на работа повърхността може да бъде покрита с петна и лак.

Пластмасови панели

Завършването с пластмасови панели не се различава от облицовката с дървена облицовка. Можете да инсталирате летвите както хоризонтално, така и вертикално. В този случай ще получите още рисунка на повърхността на стената. За закрепване на пластмасови панели се използват специални метални скоби.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на интериор и екстериор декорация на балкониХарактеристики на интериор и екстериор декорация на балкони
Възможности за украса на балкониВъзможности за украса на балкони
Завършване и затопляне на балкони в панелни къщиЗавършване и затопляне на балкони в панелни къщи
Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балконаКой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона
Възможност за завършване на балкони и лоджии с подплатаВъзможност за завършване на балкони и лоджии с подплата
Завършване на вътрешния балконЗавършване на вътрешния балкон
Съвети за ремонт на балкона със собствените си ръцеСъвети за ремонт на балкона със собствените си ръце
Как да украсят красива тераса и лоджия в апартаментаКак да украсят красива тераса и лоджия в апартамента
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
» » Варианти за завършване на балкони
© 2021 BggeHat.com